Opzeggen van uw Ondernemerspakket

We willen graag dat u klant blijft

We vinden het jammer dat u wilt opzeggen, laat ons weten wat we voor u kunnen doen. Telefonisch kunnen we u het beste helpen. Voor het opzeggen van uw Ondernemerspakket Internet en IP-Bellenbelt u gratis met onze Klantenservice.

Toon nummer


Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Gevolgen van het opzeggen uw Ondernemerspakket

Het opzeggen van het ondernemerspakket kan grote gevolgen hebben voor uw dienstverlening. KPN wil voorkomen dat een dienst ongewenst wordt beëindigd. Lees daarom zorgvuldig alle informatie op deze pagina voordat u uw ondernemerspakket beëindigd.

Na opzegging kunt u geen gebruik meer maken van Vast bellen en Internet van KPN.

Wanneer u opzegt, verwijdert KPN het telefoonnummer waarop uw bedrijf bereikbaar is. Wilt u het telefoonnummer behouden en meenemen naar een nieuwe provider?Geef dan bij uw nieuwe provider aan dat u het telefoonnummer wilt meenemen. Stapt u over op een ander pakket van KPN? Neem dan voor vragen over telefoonnummer meenemen telefonisch contact op met onze klantenservice

Maakt u gebruik van de gratis clouddiensten Exchange online, office 365 en het Internetveiligheidspakket? Deze diensten worden na opzegging automatisch uitgeschakeld.

Gevolgen:

  • Uw bestanden van Office 365 en/of Exchange Online worden voorgoed verwijderd;
  • Hebt u uw dienst inclusief domeinnaam? Zie dan ook de gevolgen voor opzeggen van Domeinnaam Online;
  • Is uw pc, laptop, server of smartphone beschermd door het Internet Veiligheidspakket? Na opzegging van het Ondernemerspakket kunt de geïnstalleerde software van Internet Veiligheidspakket niet meer gebruiken.Dit betekent dat uw apparaten onder andere kwetsbaar zijn voor malware, virussen, spam, identiteitsdiefstal en gevaren op het internet.
  • U kunt de geïnstalleerde software van Internet Veiligheidspakket niet meer gebruiken.
Heeft u een Zakelijk Alarm ingesteld als onderdeel van het Ondernemerpakket? Bij opzegging van het pakket zijn wij genoodzaakt ook het Zakelijk Alarm af te sluiten. Gevolg hiervan is dat de alarmmeldingen voor een brandalarm of inbraakalarm op non-actief worden gesteld.
Maakt u gebruik van Zakelijk Pinnen? Na opzegging van uw Ondernemerspakket Internet en Bellen is veilig en onbeperkt pinnen voor een vast laag bedrag per maand niet meer mogelijk.

In 4 stappen uw Ondernemerspakket beëindigen

Volg het stappenplan om uw Ondernemerspakket op te zeggen.

1. Telefonisch opzeggen

Voor het opzeggen van uw Ondernemerspakket Internet en IP-Bellen belt u gratis met onze klantenservice. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

U ontvangt de bevestiging van uw opzegging van ons via een e-mail en een bevestigingbrief. In deze brief kunt u rustig nalezen wat de consequenties zijn van de opzegging. Ook zetten wij voor u op een rij wat de financiële consequenties zijn van uw opzegging.
Volg de instructie in de e-mail en bevestigingsbrief en retourneer de geleende apparatuur.

Uw Ondernemerspakket wordt beëindigd op de afgesproken opzegdatum. Daarna is de beëindiging van het ondernemerspakket definitief.

Let op! Zodra de beëindiging van uw ondernemerspakket definitief is, worden alle bestanden voorgoed verwijderd. Denk hierbij aan back-ups, e-mails en instellingen en uw website.

Opzeggen bij faillissement

Wilt u in verband met faillissement afspraken maken over contractbeëindiging? Uw bewindvoerder of curator kan dan contact opnemen met het KPN Faillissementsteam.

Wilt u surseance van betaling aanvragen? Dan kan uw bewindvoerder contact opnemen met de afdeling KPN Collections.

Contractovername

Het verwerken van uw contractovername duurt ongeveer 20 werkdagen. De huidige en de nieuwe contractant ontvangen een schriftelijke bevestiging of een bevestiging per e-mail als de procedure is uitgevoerd. De kosten van een contractovername bedragen € 25,12 per vestiging. 

Veelgestelde vragen

Na opzegging vragen wij u de modems te retourneren naar het adres dat u kunt vinden in de brief die wij u sturen ter bevestiging van uw opzegging. De telefoons zijn uw eigendom en hoeft u niet terug te sturen naar KPN.

Wilt u het contract opzeggen nog voor de einddatum van uw contract? Dan is er sprake van een afkoomsom. Dit is het abonnementsbedrag maal de resterende maanden tot de einddatum van uw contract. Hoe hoog dit bedrag is kunnen wij u telefonisch vertellen wanneer u uw opzegging aan ons doorgeeft. Eventueel vooruit betaalde bedragen worden aan u terugbetaald en verrekend op de laatste factuur.

Is het initiële contract al afgelopen? Dan is er geen sprake van een afkoopsom.

De initiële contractduur is 24 maanden. Is uw contract verlopen? Dan verlengen wij uw abonnement maandelijks en kunt u elke maand uw abonnement opzeggen.

U betaalt de abonnementskosten tot de dag van afsluiting. Wij bespreken telefonisch met u wanneer uw abonnement wordt afgesloten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Op de laatste factuur staat een specificatie van de kosten. Het is mogelijk dat u eerst nog een factuur ontvangt met de reguliere abonnementskosten. Deze zal op de gebruikelijke wijze worden afgeschreven of betaalt moeten worden. De eindfactuur met eventuele afkoopsom bevat de correctie van vooruit in rekening gebrachte abonnementskosten. Eventueel teveel betaalde kosten storten wij terug op het rekeningnummer zoals vermeld op de eindafrekening.

Eventueel vooruit betaalde bedragen worden aan u terugbetaald en verrekend op de laatste factuur.