Zakelijk Pinnen via
een beveiligde verbinding

Snel betalen en minder last van pinstoringen

Met Zakelijk Pinnen van KPN kunnen uw klanten altijd via pin betalen in uw winkel, restaurant of sportschool. Uw pinautomaat maakt gebruik van een gecertificeerde verbinding van KPN.

Deze verbinding is veilig, snel en heeft geen last van internetstoringen omdat KPN directe aansluitingen heeft bij de verwerkers van pin-transacties. Uw klanten kunnen dus altijd vlot afrekenen, óók op een drukke zaterdagmiddag.

Voor een beveiligde pinverbinding betaalt u € 10,- per maand. U Combineert het eenvoudig met een KPN EEN MKB Internet abonnement.

Alle voordelen op een rij
Veilig pinnen over IP (PoIP)

PoIP is Zakelijk Pinnen via een beveiligde verbinding (Pin over IP). Er zijn twee manieren om uw vaste pinautomaat aan te sluiten op internet: via een open internetverbinding of een PoIP verbinding.

Het voordeel van een Pin over IP verbinding is dat deze verbinding veiliger, stabieler en sneller is. De beveiligde pinverbinding van KPN is gecertificeerd door Currence, een organisatie die toeziet op de veiligheid van al het betalingsverkeer in Nederland.

Pinleverancier levert de pinautomaat

KPN levert u de beveiligde pinverbinding over IP (PoIP). Uw pinautomaat ontvangt u gewoon van uw eigen pinleverancier. Bijvoorbeeld uw bank of een dienstverlener zoals CCV, Sepay of Worldline. U kunt pinterminals vaak kopen of huren.

Met uw Payment Service Provider maakt u afspraken over de wijze waarop klanten kunnen afrekenen zoals met de pinpas, creditcard of contactloos.

Verlies geen omzet door pinstoringen

Op momenten dat uw open internetverbinding zwaar belast wordt kunt u te maken krijgen met een pinstoring. Met een beveiligde pinverbinding hebt u hier minder last van.

Uw pinautomaat maakt gebruik van een aparte, vaste internetverbinding. Pintransacties worden daardoor ook sneller verwerkt. Fijn voor de klant die minder lang hoeft te wachten. U betaalt KPN geen kosten per transactie, onbeperkt pinnen is inbegrepen.

Zakelijk Pinnen aanvragen

Zakelijk Pinnen

Een veilige, gecertificeerde PoIP verbinding als extra optie bij vast Zakelijk Internet.

Zakelijk Pinnen
10,-/mnd

Levering Zakelijk Pinnen

KPN levert u een vaste zakelijke internetverbinding en een Pin over IP verbinding. Een pinautomaat en de afhandeling van betalingen moet u zelf regelen via een Payment Service Provider, zoals uw bank.

Bij uw bestelling van KPN Zakelijk Pinnen kunt u zelf aangeven of u wilt dat er een KPN monteur langs komt om uw pinverbinding aan te sluiten. Wij zorgen ervoor dat u geen dag zonder internet zit wanneer u overstapt, en regelen de overstap met uw huidige provider.

Bestaande klant?

Bent u al KPN EEN MKB klant? Wij voegen Zakelijk Pinnen snel toe aan uw zakelijke abonnement. Klanten met KPN Kleinzakelijk helpen we met overstappen.

Goed om te weten

Nee, deze vraagt u aan bij de pinleverancier zoals CCV. Wij leveren u de beveiligde verbinding waarover uw pinverkeer wordt afgehandeld.

Met Zakelijk Pinnen maakt u gebruik van een beveiligde pinverbinding over uw internetlijn. Daarom hebt u altijd internet van KPN nodig als uw gebruik wilt maken van deze dienst. Geen zorgen, u stapt eenvoudig over op zakelijk internet van KPN: wij regelen alles voor u.

Ervaart u een storing? Een storing van het pinapparaat kan veroorzaakt worden op 3 locaties. Doorloop onderstaande stappen om te bepalen op welke locatie de storing zich bevindt:

Stap 1. Storing in het netwerk van KPN

Ervaart u naast uw pinstoring ook problemen met internet en telefonie, dan is er mogelijk sprake van een storing op het KPN-netwerk. 

Is er geen sprake van een internetstoring? Ga dan verder naar stap 2.

Stap 2. Storing bij u op locatie, bijvoorbeeld in uw pinapparaat

 • Controleer
  of de kabels van het pinautomaat naar het modem correct zijn
  aangesloten. Zit de stekker goed in het modem van KPN? Zijn het modem en
  het pinautomaat juist verbonden via de kabel zodat er sprake is van
  goed contact tussen de 2 apparaten?
 • Controleer de kabels van en
  naar het pinapparaat: zijn de kabels beschadigd? Zo ja, koop dan een
  nieuwe ethernet cat 5 kabel, vervang de kabel en controleer of Zakelijk
  Pinnen opnieuw functioneert.
 • Controleer of het palletje waarmee
  de connector van de ethernetkabel vastklikt niet is afgebroken. Dit kan
  een reden zijn het pinautomaat niet goed contact maakt met uw modem.

Zijn de kabels correct aangesloten en funcioneert pinnen nog steeds niet? Ga dan verder naar stap 3.

Stap 3. Storing bij de transactieverwerker Equens of CCV

Ervaart u een storing in het transactieverkeer? Wij raden u dan aan contact op te nemen met de pinapparaat leverancier en transactieverwerker Equens of CCV. Zij onderzoeken de aard van de storing en helpen u met het oplossen van het probleem.

Na opzeggen van zakelijk internet van KPN is de verbinding tussen uw pinapparaat en transactieverwerker verbroken en kunt u geen pintransacties meer uitvoeren.
Na het opzeggen van Zakelijk Pinnen vervalt de gecertificeerde beveiligde verbinding met de transactieverwerker en kunt u geen pintransacties meer uitvoeren. Mocht u uw beveiligde pin willen laten omzetten naar uw open internetverbinding, bespreek dit dan met uw leverancier. Uw leverancier brengt hiervoor eenmalig kosten in rekening.