We helpen je graag met de KPN abonnementen

De periode na een overlijden is altijd hectisch en zwaar. Onze medewerkers van de Servicedesk Nabestaanden helpen je graag met het kosteloos opzeggen of kosteloos overzetten van de abonnementen van de overledene. We hopen je op deze manier wat zorgen uit handen te kunnen nemen en willen je veel sterkte toewensen.

We hebben het nummer van de overlijdensakte nodig om je te kunnen helpen.

XS4ALL opzeggen bij overlijden?

Daar hebben we een aparte pagina voor.

Opzeggen of contract overnemen

Wil je je KPN abonnement opzeggen of overzetten op naam van iemand anders? Daar helpen we je graag bij.

Wil je een abonnement overzetten naar een zakelijke aansluiting? Ga dan naar contract overnemen.

Veelgestelde vragen

Voor de veiligheid vragen we je als bewijs het nummer van de overlijdensakte. De opzegging of contractovername wordt binnen 10 werkdagen verwerkt. Een uittreksel, met hierop het nummer van de overlijdensakte kun je opvragen bij de gemeente waar de overledene woonachtig was.

Dan staat het mobiele of vaste abonnement op naam van iemand anders, misschien een huisgenoot. Neem dan telefonisch contact op.  

Standaard sturen wij de bevestiging van de opzegging en de slotfactuur naar het bij ons bekende (e-mail)adres van de contractant (overledene). Je kunt aangeven of je dit op je eigen (e-mail)adres wil ontvangen.

De bevestiging en de slotfactuur wordt dan naar dit e-mailadres gestuurd. Voor PSTN/ISDN Thuisbellen ontvang je de bevestiging en de slotfactuur per post.

De opzegging wordt binnen 10 werkdagen verwerkt en hier krijg je een bevestiging van.

Mogelijk ontvang je nog een factuur van de gemaakte kosten in de lopende periode. Zodra deze laatste factuur betaald is, ontvang je een slotfactuur voor de teveel betaalde abonnementskosten.

Met de slotfactuur verrekenen wij de laatste verbruikskosten en de eventueel betaalde abonnementskosten. Wanneer je teveel betaald hebt, maken wij dit bedrag aan je over. Na de laatste verrekening stoppen wij de automatische incasso, daar hoef je zelf niets voor te doen.

In de bevestiging van de opzegging die je per brief of e-mail ontvangt, staat de datum van de geplande beëindiging van de diensten. Als de diensten niet meer zijn gebruikt, worden de abonnementskosten vanaf de datum van het overlijden terugbetaald. Zijn de diensten nog wel gebruikt na de datum van overlijden, dan betalen we de abonnementskosten terug tot aan de datum van het laatste gebruik. Voor beiden geldt met een maximum van 3 maanden. Deze correctie zie je terug op de eindfactuur.

Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 6 maanden gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen eindigend op:

@kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl.

Wil je je e-mailadressen na verloop van de 6 maanden nog steeds blijven gebruiken, neem dan contact op met KPN om je e-mailadressen om te zetten naar een E-Mail Only abonnement.

Heb je een buitenlandse overlijdensakte? Onze Servicedesk Nabestaanden staat voor je klaar om te helpen.

De Servicedesk Nabestaanden is telefonisch bereikbaar:

Bel ons

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 08:00 - 17:00 uur

Ja, je kunt het snel en makkelijk online regelen. Als je geen contactadres in Nederland hebt, vul je bij “Uw gegevens” het adres van de overledene in.

Vanuit het buitenland is de Servicedesk Nabestaanden bereikbaar via:

Telefoonnummer: +31 612001200 (buitenland tarief)

Als er apparatuur van KPN teruggestuurd moet worden staat dit in de bevestiging van de opzegging. Deze apparatuur kun je gratis terugsturen. *Uiterlijk 1 week na het einde abonnement ontvang je daarvoor een retourdoos met instructies en welke apparatuur dat is. De retourdoos wordt gestuurd naar het contactadres bij “Uw gegevens”. Als je geen ander adres hebt opgegeven wordt de retourdoos naar het aansluitadres gestuurd.

* Ivm grote drukte bij postNL kan het langer duren.

Als je als nabestaande de diensten wilt gebruiken die op naam staan van een overledene, is het belangrijk om die contracten op jouw naam te zetten. Alleen dan word je aangesproken met de juiste naam. En natuurlijk ontvang je alle correspondentie, zoals facturen, op jouw naam. Pas na de contractovername kun je de contracten aanpassen of verlengen. De contracten worden overgenomen met alle daarbij behorende opties, instellingen en looptijd.

Je kan het mobiele nummer van jouw dierbare behouden. Je kan dan overstappen naar een prepaid abonnement. Onze Servicedesk Nabestaanden staat voor je klaar om te helpen. De Servicedesk Nabestaanden is telefonisch bereikbaar.


Openingstijden:

• Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur

• Zaterdag van 08:00 - 17:00 uur

Regel het bij voorkeur snel en makkelijk online. Wil je liever schriftelijk opzeggen dan ontvangen we graag de volgende gegevens:

•Naam contractant

•Straat

•Huisnummer

•Postcode

•Woonplaats

•Welke producten je wilt opzeggen bij voorkeur met het op te zeggen telefoonnummer en klantnummer

•Wensdatum van opzegging in de toekomst

•Gegevens contactpersoon voor eventuele vragen: Jouw naam en telefoonnummer(s) waarop je te bereiken bent.

•Een kopie van de overlijdensakte

Bovenstaande documenten versturen naar:

KPN Servicedesk Nabestaanden

Antwoordnummer 682

9700 WB Groningen

(Een postzegel is niet nodig)

Kom je er niet uit of heb je vragen? Onze Servicedesk Nabestaanden staat voor je klaar om te helpen.

De Servicedesk Nabestaanden is telefonisch bereikbaar.

Bel ons


Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
  • Zaterdag van 08:00 - 17:00 uur