Wifi instellen en beveiligen


Ook draadloos wilt u natuurlijk de beste internetsnelheid krijgen. U kunt verschillende dingen doen om optimaal gebruik te maken van uw wifi verbinding. Naast een stabiele verbinding is ook een beveiligd modem belangrijk. Wij helpen u graag met het instellen en beveiligen van uw modem.

Helemaal geen internet?

Bekijk dan eerst de actuele storingen en geplande werkzaamheden.

Check storingen


Verbeter uw signaal: 5 tips

U controleert de verbinding van uw modem door deze direct met een internetkabel op de PC of laptop aan te sluiten. Als u nu wel verbinding hebt, ligt het probleem niet aan uw modem.

Hebt u met kabel nog geen internet? Probeer uw modem te herstarten:

  • schakel uw modem uit en wacht even
  • zet na een tiental seconden uw modem opnieuw aan
  • controleer of u verbinding hebt

Steeds meer mensen maken gebruik van draadloos internet. Draadloos internet of wifi gaat via zogenaamde kanalen. Als alle gebruikers op een bepaald kanaal zitten, raakt het kanaal verstopt. Dan kan uw draadloze verbinding wegvallen of uw signaalsterkte afnemen.

De kwaliteit van uw wifi verbinding wordt beïnvloed verschillende factoren. Zorg daarom dat uw modem niet in de buurt staat van:

  • metalen oppervlakten
  • muren/vloeren van gewapend beton
  • draadloze beveiligingsapparatuur
  • hoogspanningsbronnen zoals elektriciteitsmasten
In enkele gevallen bereikt het signaal van het draadloze modem niet alle plekken van uw pand. U kunt een wifi repeater plaatsen en verbinden met uw draadloze modem. Dit apparaat pakt het bestaande draadloze signaal op en versterkt het, om het vervolgens nogmaals te verzenden.

Modem instellen en aanpassen

Wilt u de standaard instelling van uw modem wijzigen, zoals de netwerknaam of het wachtwoord? Wij helpen u verder.

Beveilig uw wifi netwerk

Steeds meer apparaten worden met wifi verbonden. Het is daarom belangrijk dat uw draadloos netwerk goed beveiligd is, zodat hackers geen toegang krijgen tot laptops, smartphones en andere apparatuur.

Verander uw draadloos wachtwoord

Draadloze modems van KPN zijn standaard voorzien van beveiligingscodes. Wilt u uw wifi beveiligen? Verander dan de standaard naam van uw draadloze netwerkverbinding (SSID) en het wachtwoord van uw internet (WEP/WPA). Een zelfbedachte combinatie is voor derden moeilijker te hacken.

Veelgestelde vragen

Uw gasten het voordeel bieden van gratis draadloos internet, aangevuld met uw eigen diensten. Dat kan met KPN Multiservice wifi. Hiermee garandeert uw bedrijf de zekerheid van een beveiligd bedrijfsnetwerk voor eigen gebruik en portals.

Naast het gebruik van een kabel kunt u ook controleren of uw modem goed werkt. Start hiervoor uw modem opnieuw op. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minimaal 10 minuten. Stop daarna de stekker weer in het stopcontact. Het opstarten van het modem gebeurt hierna automatisch en duurt ongeveer 1 minuut. U herkent aan de lampjes van uw modem of de verbinding weer is hersteld. 

De lampjes die moeten branden op de TG 789 en Arcadyan High End zijn:

  • Breedband: groen
  • Internet: groen
  • Wireless: groen 

Hebt u na het opnieuw opstarten van uw modem nog steeds geen goede internetverbinding dan kunt u ervoor kiezen om uw modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te configureren. Lukt het alsnog niet om verbinding te maken of wilt u hulp bij het terugzetten van uw modem naar de fabrieksinstellingen, neem dan contact op met onze Zakelijke Klantenservice.

Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar Zakelijk Contact