Wifi instellen en beveiligen

Heb je Kleinzakelijk?
We helpen je stap voor stap. Log in met KPN ID en verbeter jouw wifi.

Beveilig jouw wifi netwerk

Steeds meer apparaten worden met wifi verbonden. Het is daarom belangrijk dat jouw draadloos netwerk goed beveiligd is, zodat hackers geen toegang krijgen tot laptops, smartphones en andere apparatuur.

Draadloze modems van KPN zijn standaard voorzien van beveiligingscodes. Wil je jouw wifi beveiligen? Verander dan de standaard naam van jouw draadloze netwerkverbinding (SSID) en het wachtwoord van je internet (WEP/WPA). Een zelfbedachte combinatie is voor derden moeilijker te hacken.

Modem instellen en aanpassen

Wil je de standaard instelling van jouw modem wijzigen, zoals de netwerknaam of het wachtwoord? Wij helpen je verder met onze handleidingen.

Gratis draadloos internet voor je gasten

Jouw gasten het voordeel bieden van gratis draadloos internet, aangevuld met je eigen diensten. Dat kan met KPN Multiservice wifi.

KPN Multiservice wifi garandeert jouw bedrijf de zekerheid van een beveiligd bedrijfsnetwerk voor eigen gebruik en portals.

Wifi hotspot instellen

Heb je geen verbinding maar wil je toch gebruik maken van internet? Stel je smartphone in tot een persoonlijke hotspot.

 1. Ga naar 'Instellingen'
 2. Zet je wifi aan
 3. Keer terug naar 'Instellingen en navigeer naar 'Mobiel netwerk'
 4. Klik op 'Persoonlijke hotspot' en schakel de gelijknamige optie in
 5. Stel bij wifi-toegang een sterk wachtwoord in

 1. Ga naar 'Instellingen'
 2. Klik op 'Netwerk en internet' en op 'Hotspot en thetering' (benaming kan afwijken)
 3. Stel jouw hotspot in onder 'Wifi-hotspot'
 4. Geef je hotspot een naam, kies voor WPA2 als beveiligingsmethode en stel een sterk wachtwoord in

Maak verbinding met de hotspot door de internet setting te openen op je laptop of tablet. Zoek in de netwerklijst jouw hotspotnaam, voer het wachtwoord in en maak verbinding.

Verbeter jouw signaal: 5 tips

We helpen je graag met het verbeteren van jouw wifi signaal. Probeer deze 5 tips voor een beter signaal.

Je controleert de verbinding van jouw modem door deze direct met een internetkabel op de PC of laptop aan te sluiten. Als je nu wel verbinding hebt, ligt het probleem niet aan uw modem.

Heb je met kabel nog geen internet? Probeer je modem te herstarten:

 • schakel jouw modem uit en wacht even
 • zet na een tiental seconden je modem opnieuw aan
 • controleer of je verbinding hebt

Steeds meer mensen maken gebruik van draadloos internet. Draadloos internet of wifi gaat via zogenaamde kanalen. Als alle gebruikers op een bepaald kanaal zitten, raakt het kanaal verstopt. Dan kan jouw draadloze verbinding wegvallen of je signaalsterkte afnemen. Stel je kanaal in.

De kwaliteit van jouw wifi verbinding wordt beïnvloed verschillende factoren. Zorg daarom dat jouw modem niet in de buurt staat van:

 • metalen oppervlakten
 • muren/vloeren van gewapend beton
 • draadloze beveiligingsapparatuur
 • hoogspanningsbronnen zoals elektriciteitsmasten

In enkele gevallen bereikt het signaal van het draadloze modem niet alle plekken van jouw pand. Je kan een wifi repeater plaatsen en verbinden met jouw draadloze modem. Dit apparaat pakt het bestaande draadloze signaal op en versterkt het, om het vervolgens nogmaals te verzenden.

Helemaal geen internet?

Probeer eerst een herstart van het modem. Trek de stekker van het modem uit het stopcontact en wacht minimaal 10 minuten. Stop daarna de stekker weer in het stopcontact.

Het opstarten van het modem gebeurt hierna automatisch en duurt ongeveer 1 minuut. Je herkent aan de lampjes van jouw modem of de verbinding weer is hersteld. De lampjes die moeten branden op de TG 789 en Arcadyan High End zijn:

 • Breedband: groen
 • Internet: groen
 • Wireless: groen
Heb je na het opnieuw opstarten van jouw modem nog steeds geen goede internetverbinding dan kan je ervoor kiezen om jouw modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en deze opnieuw te configureren.

Werkt dit niet? Check dan de actuele storingen of geplande werkzaamheden.

Antwoord niet gevonden of liever direct contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar Zakelijk Contact