d

Wat is VoIP?
Uitleg VoIP bellen

VoIP (Voice over IP) is met 1 woord uit te leggen: internetbellen. Je belt namelijk niet via een analoge of ISDN-lijn, maar over het internet. In tegenstelling tot digitaal bellen zoals met Microsoft Teams, maak je met VoIP echter wél gebruik van het telefoonnetwerk. Hierdoor is de gesprekskwaliteit kraakhelder en heb je veel communicatiemogelijkheden.

 • Bellen via het internet netwerk
 • Vervanger van ISDN en PSTN
 • Stabiel, eenvoudig en goedkoop

Voice over IP bellen is ook extra voordelig aan te vragen bij een internet abonnement of bij KPN EEN MKB als los product.

Waarom VoIP bellen?

Betere gesprekskwaliteit

VoIP telefonie zorgt voor kraakheldere gesprekken. Het is alsof je in dezelfde kamer zit! Ook zijn gesprekken eenvoudig door te schakelen naar collega's.

Minder bedrading

Geen losse draden naar de telefoon aansluiting. Sluit eenvoudig aan op jouw router.

Digitale Telefooncentrale

Geen fysieke telefooncentrale nodig wat de schaalbaarheid vereenvoudigd. En KPN levert alle functionaliteiten. Zo heb ook je inzicht in alle statistieken van performance.

Kleinzakelijk VoIP van KPN

Wat kost VoIP?

Combineer eenvoudig VoIP van KPN met Kleinzakelijk internet. Voor maar 1,65 per maand extra leveren wij als VoIP provider vaste telefonie bij jouw Kleinzakelijk internet abonnement. Je belt dan voor 0,12 per minuut, met een starttarief van 0,12.

Onbeperkt bellen

Met Kleinzakelijk VoIP bel je zoveel als je wilt voor maar 8,26 per maand. Zo voorkom je onnodige verrassingen op de factuur. Liever geen onbeperkt bellen? De keuze is aan jou.

Bestel Kleinzakelijk VoIP

Waar heeft jouw bedrijf behoefte aan?
Kies voor 1 van onze oplossingen

KPN Kleinzakelijk

Betrouwbaar internet, telefonie en tv voor ondernemers met een eenvoudige telecom behoefte.

 • Altijd in combinatie met zakelijk internet
 • Tot 2 telefoonnummers
 • Uitbreidbaar met internet en tv: ideaal voor kantoor aan huis

KPN EEN MKB

De meest complete en flexibele oplossing voor bedrijven met een specifieke telecom behoefte.

 • Tot 150 gelijktijdige gesprekken
 • Meerdere telefoonnummers
 • Gelijktijdig bellen via 1 nummer
 • Uitgebreide (digitale) telefooncentrale
 • Uitbreidbaar met TV én internet met vast IP-adres

Wij helpen je kiezen
Praat met onze chatbot

Kiezen voor de juiste oplossing kan lastig zijn. Wij helpen je binnen 2 minuten door een paar vragen te stellen. Kun jij onze hulp gebruiken?


VoIP telefoonnummer

Een VoIP nummer is niet gebonden aan jouw locatie en kan overal ter wereld worden gebruikt. Neem je VoIP af bij KPN? Dan zorgen wij voor een VoIP telefoonnummer (en een SIP account). Om te via het internet te bellen heb je ook een VoIP toestel nodig.

3 populairste VoIP telefoons

Bekijk alle VoIP-telefoons

Veelgestelde vragen over VoIP

VoIP staat voor Voice over IP. Beter bekend als internetbellen! In tegenstelling tot digitaal bellen zoals Skype en Teams, maak je met VoIP gebruik van het telefoonnetwerk. Je belt dus over het telefoonnetwerk naar IP-adressen. Door deze samenwerking tussen internet de telefoonlijn ervaar je een optimale gesprekskwaliteit.
Met VoIP is jouw zakelijke telefonie écht flexibel. Pas jouw telefoonnummers, het aantal gebruikers en digitale telefooncentrale opties eenvoudig aan. Met jouw digitale telefooncentrale is jouw telefonie volledig te personaliseren naar jouw bedrijf. Stel door- en nachtschakelingen in. Of ga zelfs voor complete receptiemodules en wachtmuziek met KPN EEN MKB. En dit allemaal over een kraakheldere connectie!
SIP staat voor Session Initiation Protocol. Zie dit als een soort routebeschrijving voor jouw VoIP telefoon naar jouw provider, KPN. Je stelt jouw SIP account in in jouw VoIP telefoon met jouw telefoonnummer en een wachtwoord. Vervolgens is de connectie gemaakt en kun je bellen en gebeld worden via VoIP.
Een VoIP verbinding gaat via het internet, en daarom moet een VoIP verbinding ook behandelt worden als internetingang. Zorg dat jouw beveiligingssoftware up-to-date is om narigheid te voorkomen.
Met VoIP ben je altijd bereikbaar. Omdat het bellen over het internet gaat heb je ook geen fysieke telefoonlijnen nodig. Zo ben je flexibel om hier overal gebruik van te maken.
Voor 1 VoIP gesprek gebruik je zo'n 0,12 Mbit/s, dit geldt voor zowel de upload- als de downloadsnelheid. Ben je benieuwd hoeveel gelijktijdige gesprekken je kunt voeren? Doe de speedtest om de door jou te behalen internetsnelheid in te zien.
 • Schaalbaarheid
 • Kostenbesparing
 • Digitale telefooncentrale
 • Minder bedrading