d

Wat is VoIP?
Uitleg VoIP bellen

VoIP (Voice over IP) is met 1 woord uit te leggen: internetbellen. U belt namelijk niet via een analoge of ISDN-lijn, maar over het internet. In tegenstelling tot digitaal bellen zoals met Microsoft Teams, maakt u met VoIP echter wél gebruik van het telefoonnetwerk. Hierdoor is de gesprekskwaliteit kraakhelder en hebt u veel communicatiemogelijkheden.

 • Bellen via het internet netwerk
 • Vervanger van ISDN en PSTN
 • Stabiel, eenvoudig en goedkoop

Voice over IP bellen is ook extra voordelig aan te vragen bij een internet abonnement of bij KPN EEN MKB als los product.

Waarom VoIP bellen?

Betere gesprekskwaliteit

VoIP telefonie zorgt voor kraakheldere gesprekken. Het is alsof u in dezelfde kamer zit! Ook zijn gesprekken eenvoudig door te schakelen naar collega's.

Minder bedrading

Geen losse draden naar de telefoon aansluiting. Sluit eenvoudig aan op uw router.

Digitale Telefooncentrale

Geen fysieke telefooncentrale nodig wat de schaalbaarheid vereenvoudigd. En KPN levert alle functionaliteiten. Zo hebt ook u inzicht in alle statistieken van performance.

Kleinzakelijk VoIP van KPN

Wat kost VoIP?

Combineer eenvoudig VoIP van KPN met Kleinzakelijk internet. Voor maar 1,65 per maand extra leveren wij als VoIP provider vaste telefonie bij uw Kleinzakelijk internet abonnement. U belt dan voor 0,12 per minuut, met een starttarief van 0,12.

Onbeperkt bellen

Met Kleinzakelijk VoIP belt u zoveel als u wilt voor maar 8,26 per maand. Zo voorkomt u onnodige verrassingen op de factuur. Liever geen onbeperkt bellen? De keuze is aan u.

Bestel Kleinzakelijk VoIP

Waar heeft uw bedrijf behoefte aan?
Kies voor 1 van onze oplossingen

KPN Kleinzakelijk

Betrouwbaar internet, telefonie en tv voor ondernemers met een eenvoudige telecom behoefte.

 • Altijd in combinatie met zakelijk internet
 • Tot 2 telefoonnummers
 • Uitbreidbaar met internet en tv: ideaal voor kantoor aan huis

KPN EEN MKB

De meest complete en flexibele oplossing voor bedrijven met een specifieke telecom behoefte.

 • Tot 150 gelijktijdige gesprekken
 • Meerdere telefoonnummers
 • Gelijktijdig bellen via 1 nummer
 • Uitgebreide (digitale) telefooncentrale
 • Uitbreidbaar met TV én internet met vast IP-adres

Wij helpen u kiezen
Praat met onze chatbot

Kiezen voor de juiste oplossing kan lastig zijn. Wij helpen u binnen 2 minuten door een paar vragen te stellen. Kunt u onze hulp gebruiken?


VoIP telefoonnummer

Een VoIP nummer is niet gebonden aan uw locatie en kan overal ter wereld worden gebruikt. Neemt u VoIP af bij KPN? Dan zorgen wij voor een VoIP telefoonnummer (en een SIP account). Om te via het internet te bellen hebt u ook een VoIP toestel nodig.

3 populairste VoIP telefoons

Bekijk alle VoIP-telefoons

Veelgestelde vragen over VoIP

VoIP staat voor Voice over IP. Beter bekend als internetbellen! In tegenstelling tot digitaal bellen zoals Skype en Teams, maakt u met VoIP gebruik van het telefoonnetwerk. U belt dus over het telefoonnetwerk naar IP-adressen. Door deze samenwerking tussen internet de telefoonlijn ervaart u een optimale gesprekskwaliteit.
Met VoIP is uw zakelijke telefonie écht flexibel. Pas uw telefoonnummers, het aantal gebruikers en digitale telefooncentrale opties eenvoudig aan. Met uw digitale telefooncentrale is uw telefonie volledig te personaliseren naar uw bedrijf. Stel door- en nachtschakelingen in. Of ga zelfs voor complete receptiemodules en wachtmuziek met KPN EEN MKB. En dit allemaal over een kraakheldere connectie!
SIP staat voor Session Initiation Protocol. Zie dit als een soort routebeschrijving voor uw VoIP telefoon naar uw provider, KPN. U stelt uw SIP account in in uw VoIP telefoon met uw telefoonnummer en een wachtwoord. Vervolgens is de connectie gemaakt en kunt u bellen en gebeld worden via VoIP.
Een VoIP verbinding gaat via het internet, en daarom moet een VoIP verbinding ook behandelt worden als internetingang. Zorg dat uw beveiligingssoftware up-to-date is om narigheid te voorkomen.
Met VoIP bent u altijd bereikbaar. Omdat het bellen over het internet gaat hebt u ook geen fysieke telefoonlijnen nodig. Zo bent u flexbel om hier overal gebruik van te maken.
Voor 1 VoIP gesprek gebruikt u zo'n 0,12 Mbit/s, dit geldt voor zowel de upload- als de downloadsnelheid. Bent u benieuwd hoeveel gelijktijdige gesprekken u kunt voeren? Doe de speedtest om de door u te behalen internetsnelheid in te zien.
 • Schaalbaarheid
 • Kostenbesparing
 • Digitale telefooncentrale
 • Minder bedrading