Wat is een telefooncentrale?

Voorheen waren telefooncentrales enorme gebouwen waar alle telefoonkabels naartoe liepen. Met de introductie van ISDN was het mogelijk om op 1 lijn meerdere telefoonlijnen aan te sluiten. Zo waren de enorme gebouwen niet meer nodig, en was het gewoon via een kastje aan de muur te regelen. Tegenwoordig gaat alles digitaal en spreken we over een digitale telefooncentrale.

De digitale telefooncentrale

Met de telefooncentrale in de Cloud hebt u een grote mate van flexibiliteit doordat u eenvoudig het aantal gebruikers of opties kunt aanpassen. U kunt hierbij genieten van optimale bereikbaarheid voor uw klanten en voor uw collega’s onderling. Met de digitale telefooncentrale belt u via het internet, waardoor u Vast Bellen met KPN EEN MKB Internet moet combineren.

Benieuwd naar de telefooncentrale mogelijkheden voor uw bedrijf?

Vraag adviesgesprek aan

Standaardfuncties telefooncentrale

Belgroep

Met een belgroep zijn meerdere toestellen te bereiken onder 1 bedrijfstelefoonnummer. De toestellen kunnen op verschillende manieren opgeroepen worden. U kunt kiezen uit alle toestellen tegelijkertijd of na elkaar via een vooraf ingestelde volgorde. Op de belgroep kan naar wens een nachtschakeling toegepast worden.

Nachtschakeling

De nachtschakeling biedt de mogelijkheid om buiten kantooruren door te schakelen naar een andere bestemming. Bijvoorbeeld naar de bedrijfsvoicemail of een mobiel nummer. Een nachtschakeling is toe te passen op een keuzemenu, belgroep, call center en op individuele gebruikers.

Bedrijfsvoicemail

Bedrijfsvoicemail is een centrale voicemail voor uw bedrijf. Ingesproken berichten ontvangt u op 1 e-mailadres en optioneel 1 cc e-mailadres. Het is ook mogelijk een begroeting af te spelen zonder de mogelijkheid te bieden een bericht in te spreken. In plaats daarvan kan de verbinding verbroken, of de oproep doorgeschakeld worden.

Wachtmuziek

Wanneer wachtmuziek is ingeschakeld horen uw klanten in de wachtstand muziek.

Benieuwd naar alle telefonie opties?

Telefonie opties

Telefooncentrale: Zakelijke oplossingen van KPN

Vast Bellen

Met Vast Bellen van KPN EEN MKB bent u er zeker van dat uw kantoor verbonden is. U krijgt:

  • Tot 150 gelijktijdige gesprekken
  • Per minuut betalen of onbeperkt bellen
  • Uitgebreide digitale telefooncentrale

VoIP: bellen via internet

Met bellen via internet, ook wel bekend als VoIP (Voice over IP) ervaart u een uitstekende belkwaliteit en veel communicatiemogelijkheden. Met VoIP kunt u ook eenvoudig het aantal gebruikers, telefoonnummers en opties aanpassen. Zo hebt u meer vrijheid en mogelijkheden dan via het ISDN-netwerk.

  • Uitstekende belkwaliteit
  • Veel communicatiemogelijkheden
  • Digitale telefooncentrale
  • Betrouwbaar en stabiel

Beheer gemakkelijk uw telefooncentrale

Met de MijnGesprek app hebt u optimale controle over de bereikbaarheid van uw bedrijf. U kunt zelf eenvoudig uw telefooncentrale instellen en de bedrijfstelefonie organiseren. De MijnGesprek app is alleen te gebruiken in combinatie met een KPN EEN MKB abonnement.