324 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Verrijk je online werkplek

Veel werkgevers bieden hun medewerkers tegenwoordig de een online werkplek, waarmee ze gemakkelijk en veilig op hun tablet of smartphone kunnen werken. Maar benutten bedrijven wel alle mogelijkheden van de online werkplek? KPN werkplek-expert Harald den Houter vertelt je er meer over.


Beter bouwen dankzij Internet of Things

Om in een snel veranderend en competitief speelveld voorop te kunnen lopen is innovatie één van de belangrijkste strategische pijlers voor ons. BAM is niet langer alleen een bouwer, maar we leveren comfortabele, gezonde en duurzame gebouwen met een gegarandeerde prestatie: ‘building as a service’.

Klantbeleving en digitalisering moeten hand in hand gaan

Om de kansen van de huidige digitale transformatie volop te benutten en een optimale klantbeleving te realiseren, moeten Customer Care en ICT op een andere manier gaan samenwerken. Dat is de boodschap van KPN vandaag tijdens het interactieve evenement The Digital Dutch.


ACM en KPN waarschuwen voor slamming

Na één belletje ongewild vastzitten aan een telefoonabonnement bij een andere provider. Het overkomt steeds meer MKB’ers: slamming. Wat kunt u hieraan doen?


Valse KPN facturen?

Vroeger gebeurde het telefonisch. Vandaag de dag vooral online: phishing. Wat is het, hoe werkt het – en vooral – hoe voorkomen we dat consumenten en bedrijven slachtoffer worden?