402 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Blockchain: slecht nieuws voor cybercriminelen?

20 september 3 min

Cybercriminelen zorgen voor steeds meer overlast. Ze schieten met DDoS-aanvallen hele netwerken uit de lucht, stelen, manipuleren of gijzelen data en gaan er met identiteiten vandoor. Is blockchain de oplossing voor al deze ellende?


7 tips voor een veiliger OT-netwerk

11 september 3 min

Tienduizenden bewoners die in het donker zitten, hackers die de drinkwatervoorziening kunnen manipuleren, fabrieken die hun kritische systemen niet meer kunnen opstarten… Steeds vaker zien we de gevolgen van cyberaanvallen op industriële controlesystemen. Hoe voorkomen we een digitaal ‘Armageddon’?

Met je kop in de wind

31 augustus 4 min

Koplopen is moddervangen. Dat geldt voor alle bedrijven die hun nek uitsteken. En zeker voor bedrijven die klanttevredenheid toetsen met 1 vraag: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons bedrijf of dienst zult aanraden aan een ander? Deze manier van klantloyaliteit meten, de net promotor score, wordt toegepast om erachter te komen hoe een consument uw service, product of dienst ervaart. Leon van Adrichem, vice president Information Technology bij Conduent vertelt erover.


Onderzoek naar Internet of Things: 3 trends voor bedrijven

29 augustus 3 min

De spannendste innovaties op het gebied van Internet of Things (IoT) zijn te vinden op de werkvloer. Tegelijkertijd zijn bedrijven terughoudend met investeringen in slimme apparaten. De reden? Onduidelijkheid over de mogelijkheden én opbrengsten. Dat schrijven onderzoekers van McKinsey in een tussentijdse publicatie over een onderzoek naar IoT in het bedrijfsleven. De eerste resultaten laten drie trends zien die relevant zijn voor iedere organisatie die iets met IoT wil.


Alles zien vanuit de context

25 augustus 6 min

In de serie De Verkenners ga ik samen met Marco van Gelder in gesprek over het leven en werken van morgen. Dit keer een gesprek met Sonja van Meerbeek, co-founder van Ideas from Europe.