Filter

Verken de wereld van augmented reality

De Pokémon GO-rage zal niemand ontgaan zijn: een mooi voorbeeld van een app die slim gebruik maakt van augmented reality (AR). De potentie van AR reikt echter véél verder dan puur amusement voor consumenten. Van zorginstellingen tot maakindustrie en van onderwijs tot retail: AR biedt volop mogelijkheden voor de zakelijke markt.


Flexibel meebewegen met de drukte in de haven van Rotterdam

Bij Matrans bewegen we mee met de drukte in het Rotterdams havengebied. Als dienstverlener leveren we personele diensten aan diverse klanten in de haven. Met 250 medewerkers op de terminals verrichten we werkzaamheden die variëren van het vastzetten en losmaken van containers aan boord van zeeschepen tot het stackeren, strippen, stuffen (leeg- en schoonmaken) en repareren van containers.


Talking technology

Wat heeft trendwatcher Richard van Hooijdonk met robots en witte beren? Ook benieuwd naar de visie van Ineke Dezentjé op een succesvolle slimme industrie of hoe British Gas Big Data omzet in informatie? Hoe wordt Schiphol de beste digitale luchthaven ter wereld? Dit en nog veel meer leest u in het magazine the Digital Dutch voor Transport & Logistiek, Bouw, Maakindustrie, OV en Utilities.


Niets blijft geheim

‘Ik merk dat veel bedrijven niet willen nadenken over wat er mis kan gaan. De bereidwilligheid om het juiste te doen, is er zeker. Maar vaak blijft het daarbij. En dat terwijl 65% van de datalekken door menselijk gedrag gebeurd. Dat kan ernstige gevolgen hebben zoals gegevens die op straat liggen en boetes tot € 820.000.’ Aan het woord is beveiligingsexpert Brenno de Winter. Volgens hem is een hack niets om je voor te schamen. ‘Iedereen maakt fouten, maar je moet er wel van leren. Voorkomen is alleen beter dan genezen. Realiseer je dat je een keuze hebt om er nu iets aan te doen!’


Ik wil de generatie na mij niet met de zorgen opzadelen

Vandaag ben ik op pad met Marco in Amsterdam. Op advies van Erik Veldhoen gaan we in gesprek met Sanderine van Odijk van Metabolic.


In 5 fases naar digitaal meesterschap

De ene heeft nog postvakjes, terwijl de ander al volop werkt met apps uit de cloud: niet iedere organisatie is even ver in de digitale transformatie. En hoewel deze transformatie er voor iedere organisatie anders uit ziet, zullen de meeste bedrijven ruwweg 5 fases doorlopen op weg naar digitaal meesterschap. Hieronder lees je er meer over.


Flexibel werken is anders werken

Bij mensen die flexibel werken, heeft samenwerken een andere vorm. Waar kantoormedewerkers hun collega’s regelmatig treffen bij het koffieapparaat of in de vergaderzaal, moeten telewerkers andere middelen zoeken om samen te werken. Belangrijk om hier als werkgever over na te denken!


Agile werken? 4 tips voor uw agile-transformatie

Steeds meer bedrijven zetten hun eerste stappen op weg naar een agile-transformatie. Zij willen niet rustig toekijken hoe de concurrentie steeds sneller betere producten op de markt brengt, of toezien hoe talenten, klanten en partners weglopen, omdat die liever agile werken. Maar echt met agile aan de slag? Dat kan voor veel organisaties overweldigend lijken. KPN gaat uit van 4 belangrijke stappen om agile-transformaties te laten slagen.


PROCURA maakt vlekkeloze verkiezingen mogelijk

Van stempassen, stemhokjes, formulieren en drukwerk tot software. PROCURA levert aan meer dan 300 Nederlandse gemeenten alles voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Verantwoordelijk werk waarbij veiligheid essentieel is. Met een bijzondere cloud-oplossing biedt het bedrijf zijn verkiezingssoftware nu veilig en betrouwbaar aan. ‘We willen klaar zijn voor de toekomst.’


De nieuwe winkelformule

Het is geen nieuws dat er binnen de Retail sector veel verandert. KPN, zelf ook retailer met veel winkels in de Nederlandse winkelstraten, herkent dat.