455 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Innovatie in het openbaar vervoer met zelfrijdende voertuigen en 5G

22 december 1 min

KPN is, als founding father, actief betrokken in het 5G(roningen)-programma bij het uitvoeren van use cases met behulp van (pré) 5G-technologie. Een belangrijke drijfveer voor KPN om deel te nemen aan dit programma is om te onderzoeken of en hoe toegevoegde waarde gerealiseerd kan worden door middel van nieuwe technologie. Eén van de casussen waar KPN actief bij betrokken zijn is het autonoom openbaar vervoer project van de Provincie Groningen.


Een hartfilmpje maken met de cardioloog in de broekzak

5 december 4 min

Een elektrocardiogram (ECG) maken in de beslotenheid van je eigen huis én de uitkomst direct delen met je huisarts. KPN Health en partner Vital10 maken het mogelijk. In gesprek met Kees Donkervoort, directeur KPN Health en Roderik Kraaijenhagen, cardioloog en medeoprichter van Vital10 over de toekomst van zorg op afstand.

IoT in waterbeheer: geld besparen en natte voeten voorkomen

23 november 3 min

De overheid wil dat waterleidingbedrijven, waterzuiveringsmaatschappijen en waterschappen beter samenwerken om het waterbeheer goedkoper te maken. Dat vraagt om het slim toepassen van technologie. Xylem en KPN slaan de handen ineen om die te leveren.


Industrie 4.0: monitoring de onmisbare schakel?

23 november 2 min

Een cyberaanval op OT-systemen kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit van een onderneming en zelfs van Nederland. Zo kunnen hackers met een aanval op de waterkeringssystemen delen van het land onder water zetten. Hoe voorkomen we dergelijke rampen?


Gratis wonen in een Smart City

23 november 3 min

Gratis wonen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, en toch gebeurt het al. In het televisieprogramma Utopia leeft een groep van 15 personen al zo’n 2 jaar voor niets. Om gratis wonen ook voor de rest van Nederland mogelijk te maken, maar dan zonder televisiecamera’s, is de Expeditie Gratis Wonen in het leven geroepen. AM, BAM Wonen, Bouwinvest, TBI en Eigen Haard bundelden hun krachten om duurzaam, betaalbaar en comfortabel wonen toegankelijk te maken voor iedereen.


IoT: het belang van een goede verbinding

21 november 3 min

Voor een IoT-oplossing hebt u sensoren nodig die metingen verrichten en een platform dat die metingen omzet in voor u bruikbare informatie. Maar dan is het wel zaak dat die informatie van de sensor bij het platform aankomt. Daar hebt u een verbinding voor nodig, ofwel connectiviteit. Er zijn tal van technieken die een verbinding van het ene systeem met het andere tot stand kunnen brengen. Welke voor uw bedrijf de beste is, hangt van heel veel zaken af. In deze blog een overzicht van veel gekozen connectiviteitsvormen en hun belangrijkste voor- en nadelen.


Securitymonitoring: zo verhoogt u de digitale weerbaarheid

16 november 2 min

Het Internet of Things, de cloud, machine learning: technologische innovaties kunnen uw business naar nieuwe hoogten stuwen. In die kermis van kansen en mogelijkheden zien we securityrisico’s al snel over het hoofd, terwijl cyberdreigingen alleen maar in complexiteit toenemen. Een permanente bewaking door externe experts is wellicht geen gek idee. Drie argumenten voor 24/7-bewaking van uw bedrijfsnetwerk.


Zorg Messenger de nieuwe uitbreiding op TelePsy

13 november 2 min

Zorg Messenger van KPN wordt vanaf december geïntegreerd in E-healthplatform TelePsy. Dit is de 1e keer dat Zorg Messenger de samenwerking aangaat met een platform dat zich richt op dienstverlening in de geestelijke gezondheidszorg. TelePsy voegt zo een lang gewenste functionaliteit toe. Naast onder andere psychologische tests, oefeningen en dagboekfuncties is het dankzij KPN voor zorgverleners straks ook mogelijk om direct te communiceren met collega’s en cliënten.