Filter

Zorg bieden zonder zorgen

Door de groeiende vergrijzing raken verpleeghuizen steeds voller. Van senioren wordt verwacht dat zij hun zelfstandigheid vergroten. En in 2014 werd een wet aangenomen die stimuleert dat ouderen langer thuis blijven wonen. Daardoor groeit de zogeheten extramurale zorg: zorg op afstand, buiten de muren van een zorginstelling. Dit biedt niet alleen meer vrijheid, maar vraagt ook om een grotere zelfredzaamheid van de ouderen zelf. Digitale persoonsalarmering – gedragen om de hals en mét spreekluisterverbinding – geeft de cliënt, de familie en de zorginstelling de zekerheid dat zorg altijd dichtbij is. Jaap Sprey is bouwmanager bij Markenheem. Hieronder leest u meer over de overstap van Markenheem naar KPN ZorgVrijThuis.


8 verbeterpunten voor een solide disaster recovery-strategie

In een wereld vol risico’s moeten organisaties altijd voorbereid zijn op incidenten. Maar zij slagen lang niet altijd in een vlot herstel na een incident. We zien dat veel organisaties pas achteraf maatregelen nemen. Hun belangrijke, maar dure lessons learned hebben we vertaald in verbeterpunten voor uw disaster recovery (DR)-strategie.


De omslag naar agile werken binnen KPN Digital

In 2014 begon Digital als eerste onderdeel binnen KPN op grote schaal agile te werken. Gedreven door de snelle ontwikkelingen in technologie en de transformatie naar opensource-oplossingen, begon de afdeling met het agile ontwikkelen van de online kanalen en apps, ICT voor de interne kanalen (winkels en contactcenters) en het totale data- en analyticsdomein. Met één doel: zet de klant centraal in een omnichannelomgeving. Leon Bedaux, Vice President van KPN Digital, legt uit hoe deze agile-transformatie tot stand is gekomen.


Vermijd deze 3 flexibel-werken-valkuilen

Flexibel werken levert u efficiëntere, effectievere en productievere medewerkers op. Mensen die bovendien meer plezier aan hun werk beleven. Toch heeft flexibel werken ook zijn valkuilen. Zorg dat flexibel werken leuk blijft door ze te vermijden.


Van oud naar cloud: wat levert het op?

Werken in de cloud. Het is een gevleugelde uitdrukking geworden. Maar waarom zou je eigenlijk in de cloud werken? En welke voordelen heeft een werkplek in de cloud eigenlijk voor jou en je medewerkers?


Meer doen in minder tijd: de moderne werkplek

Ik zie een trend in de markt waarbij bedrijven zich weer richten op hun kernactiviteit. Voor andere zaken wordt de hulp van externe experts ingeroepen, en dat is ook veel effectiever. Kennis krijgt pas waarde als die gedeeld, uitgebreid en toegepast wordt. Goede en snelle communicatie is daarbij cruciaal.


Verken de wereld van augmented reality

De Pokémon GO-rage zal niemand ontgaan zijn: een mooi voorbeeld van een app die slim gebruik maakt van augmented reality (AR). De potentie van AR reikt echter véél verder dan puur amusement voor consumenten. Van zorginstellingen tot maakindustrie en van onderwijs tot retail: AR biedt volop mogelijkheden voor de zakelijke markt.


Flexibel meebewegen met de drukte in de haven van Rotterdam

Bij Matrans bewegen we mee met de drukte in het Rotterdams havengebied. Als dienstverlener leveren we personele diensten aan diverse klanten in de haven. Met 250 medewerkers op de terminals verrichten we werkzaamheden die variëren van het vastzetten en losmaken van containers aan boord van zeeschepen tot het stackeren, strippen, stuffen (leeg- en schoonmaken) en repareren van containers.


Talking technology

Wat heeft trendwatcher Richard van Hooijdonk met robots en witte beren? Ook benieuwd naar de visie van Ineke Dezentjé op een succesvolle slimme industrie of hoe British Gas Big Data omzet in informatie? Hoe wordt Schiphol de beste digitale luchthaven ter wereld? Dit en nog veel meer leest u in het magazine the Digital Dutch voor Transport & Logistiek, Bouw, Maakindustrie, OV en Utilities.


Niets blijft geheim

‘Ik merk dat veel bedrijven niet willen nadenken over wat er mis kan gaan. De bereidwilligheid om het juiste te doen, is er zeker. Maar vaak blijft het daarbij. En dat terwijl 65% van de datalekken door menselijk gedrag gebeurd. Dat kan ernstige gevolgen hebben zoals gegevens die op straat liggen en boetes tot € 820.000.’ Aan het woord is beveiligingsexpert Brenno de Winter. Volgens hem is een hack niets om je voor te schamen. ‘Iedereen maakt fouten, maar je moet er wel van leren. Voorkomen is alleen beter dan genezen. Realiseer je dat je een keuze hebt om er nu iets aan te doen!’