Filter

Inspiratie op interactieve Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer (WVDO) is één van de grootste events voor het MKB. Het programma omvat een combinatie van inspireren, ervaren en vooral ook hands-on trainingen en demonstraties. KPN bood op de bijeenkomsten in Eindhoven en Zaandam een inspirerend programma ondernemers om hen bewust te maken van mogelijkheden van digitale ontwikkelingen voor hun onderneming. Willem Vermeend sprak over digitalisering en de urgente gevolgen voor ondernemers. Suzanne Kelder lichtte toe wat KPN voor ondernemers kan betekenen.


Professionele security anno nu

Goed nieuws: informatiebeveiliging kan u een voorsprong opleveren. Jarenlang was het een hygiënefactor en soms een hinderlijke kostenpost. Die tijd lijkt voorbij. Steeds vaker stellen opdrachtgevers goed ingerichte informatiebeveiliging als voorwaarde om zaken te doen. Daarmee is security een unique selling point geworden waarmee organisaties zich onderscheiden.


Het beste van twee werelden combineren

Met de toenemende digitalisering neemt het belang van ICT in de zorg toe. ’s Heeren Loo Zorggroep hanteert het uitgangspunt dat de ICT moet werken, omdat anders de zorg voor cliënten in het geding komt. Tegelijkertijd maakt de zorginstelling gebruik van de innovatiekracht van ICT. Bijvoorbeeld met JIP: een internetportaal waarmee cliënten veilig kunnen internetten.


KPN Zorg Messenger in RTL Medical Travel

Op 19 november was de Zorg Messenger onderdeel van het programma Medical Travel van RTL 4. Het programma stond helemaal in het teken van de Digitale Transformatie in de Zorg. Daar kon de Zorg Messenger uiteraard niet in ontbreken.


20.000 UWV'ers snel gewend aan nieuwe werkplek

UWV is een organisatie met een belangrijke maatschappelijke taak. Bij de uitvoering van die taak speelt ICT een steeds grotere rol met enerzijds meer afhankelijkheid van systemen en anderzijds meer gebruik van digitalisering. Ook op de werkplekken van de bijna 20.000 medewerkers. Toch waren die werkplekken behoorlijk verouderd en was ook de infrastructuur niet efficiënt. Alle reden om een omvangrijk project te starten.


Houdt Nederland open huis voor cybercriminelen?

Volgens de AIVD investeren we in Nederland veel geld om ons kennisniveau superieur te maken, maar beveiligen we die kennis onvoldoende. Dat brengt forse risico’s met zich mee. Neem als voorbeeld de transportsector, een van de levensaders van de Nederlandse economie. Voor cybercriminelen is deze branche een interessant doelwit. Wie de transportsector hard weet te raken, is in staat om onze maatschappij compleet te ontwrichten.


WhatsApp en WeTransfer in het bedrijfsleven, niet meer van deze tijd

Ben jij het type ondernemer dat zijn medewerkers de hele dag bestookt met e-mails? Gebruik je bovendien Whatsapp-groepjes om snel informatie met collega’s te delen? En wordt WeTransfer binnen je bedrijf gebruikt om extern bestanden uit te wisselen? Allemaal afzonderlijk functionerende toepassingen en eigenlijk toegespitst op consumenten. Ongetwijfeld hebben je werknemers liever 1 gebruiksvriendelijke en efficiënte app, waarin alle zakelijke communicatie is gebundeld. Steeds meer bedrijven maken hier ook echt werk van.


KPN op Exact Live 2016: inspireren tot slimmer werken

In een tijd waarin steeds meer online gebeurt en apparaten én mensen in toenemende mate met elkaar verbonden zijn, is het voor bedrijven essentieel te digitaliseren. Veel grote bedrijven zijn al ver in deze digitale transformatie, maar over de gehele linie valt nog veel winst te behalen. Om vooral ook mkb’ers te inspireren de eerste stappen richting een ‘slimmere’ werkomgeving te zetten, organiseerde KPN de inspiratiesessie Future of work. Slimmer werken door digitale transformatie tijdens Exact Live 2016 in de Utrechtse Jaarbeurs.


Snelle methode om nieuwe software te testen

Van functioneel testen, via acceptatietesten naar productie. Voor deze zorgvuldige, maar bewerkelijke procedure is nu een sneller alternatief. Direct in de productie-omgeving testen. In een ‘lab’ waar een selecte groep heavy users een werkplek heeft met de laatste updates en de nieuwste programma’s. Binnen KPN werken we al zo. Met echte data en koppelingen. Dat is snel en efficiënt.


Mobiele werkplek op maat voor monteurs

Voor veel organisaties is de overstap naar mobiele werkplekken een zinvolle stap. Ook voor Breman Installatiegroep, een groep bedrijven met in totaal ruim 230 servicemonteurs. Deze ‘mobiele taakwerkers’ rijden dagelijks voor service- en onderhoudswerkzaamheden van klant naar klant. In 2014 worden ze allemaal voorzien van een tablet, die hen bij alle taken helpt. Breman vroeg KPN Consulting een mobiele werkplek te ontwerpen die voldeed aan de functionele eisen van het bedrijf. Ate Siemensma, bedrijfsadviseur ICT van Breman, vertelt over de aanpak, het resultaat en samenwerking met KPN Consulting.