Roaming in het buitenland

Wat is roaming?

In het buitenland schakelt uw mobiele toestel voor telefoon- en dataverkeer automatisch over op een lokaal buitenlands netwerk. Het gebruik van deze buitenlandse netwerken wordt roaming genoemd. U betaalt dan extra kosten om gebruik te kunnen maken van het netwerk van een buitenlandse provider. Om in het buitenland toch voordelig te kunnen internetten en bellen kiest u eenvoudig en snel voor een bel- of internetbundel voor in het buitenland. Zo bent u altijd zeker van uw kosten.

wat is dataroaming
Extra voordeel op reis met de buitenland bundels van KPN

Geen verrassingen achteraf

De buitenlandbundels van KPN zorgen ervoor dat u altijd precies weet wat uw mobiele kosten zullen zijn in het buitenland.

Betaal alleen bij gebruik

Voor elke bundel geldt dat u pas betaalt voor de bundel wanneer u deze ook echt gebruikt.

Onbezorgd bereikbaar

U bent met KPN voordelig bereikbaar binnen en buiten de EU, voor een aantrekkelijk vast tarief.

4G in het buitenland

Ook in het buitenland maakt u gebruik van supersnel 4G. KPN sluit per land een overeenkomst met lokale providers om KPN klanten toegang tot het lokale 4G-netwerk te geven.

Roamingbundels en extra opties

Bij KPN kunt u tegen een aantrekkelijk vast tarief gebruikmaken van onze vernieuwde buitenlandbundels. Afhankelijk van uw behoefte en gebruik kunt u 1 van de 5 buitenlandbundels voor binnen en buiten de EU aanvragen. En het mooie is: u betaalt pas wanneer u daadwerkelijk gebruik maakt van uw bundel.

*De bundelgrootte van de Internetbundel EU is sinds 30 april 2016 gewijzigd naar 250 MB. De Internetbundel EU & World waren eerst niet combineerbaar, nu wel. Afhankelijk van waar men zich bevindt, wordt de juiste bundel getriggerd. De Internetbundel World wordt nu niet meer verbruikt wanneer men zich binnen de EU bevindt

Algemene tarieven voor bellen en internet binnen de EU

Ook als u geen buitenlandbundel aan hebt staan gaat u straks voordeliger bellen, sms’en en internetten binnen de EU. De reguliere tarieven voor mobiel gebruik binnen de EU bestaan per 30 april 2016 uit het nationale tarief plus een opslag.

Bellen per min Nationaal tarief + € 0,05
Gebeld worden per min Nationaal tarief + € 0,0114
SMS versturen Nationaal tarief + € 0,02
Internetten Nationaal tarief + € 0,05

Tijdelijk lagere overgangstarieven

Om technische redenen brengen we vanaf 30 april 2016 niet direct het volledige tarief in rekening. Totdat het wel mogelijk is, betaalt u binnen de Europese Unie alleen de opslag. Hierdoor hebt u tijdelijk extra voordeel.* U wordt een maand voordat wij de overgangstarieven (het nationale tarief plus de opslag) in rekening brengen op de hoogte gebracht.

* Niet van toepassing bij Zakelijk Mobiel Flexibel. Hier geldt een tarief voor bellen binnen de EU van €0,15 p/min en voor Internet van €0,20 p/MB.
Bellen per min € 0,05
Gebeld worden per min € 0,0114
SMS versturen € 0,02
Internetten € 0,05

Regelgeving over tarieven voor mobiel bellen en internetten binnen de EU

Binnen de Europese Unie verlagen alle mobiele aanbieders vanaf medio 2017 hun tarieven voor telefoongebruik in het buitenland naar maximaal de nationale tarieven. Vanaf dat moment zijn de kosten voor mobiel bellen en internetten binnen de EU maximaal gelijk aan de kosten in Nederland, het zogenaamde Roam Like Home.

Oude buitenland bundels

Voor € 10,- krijgt u een belbundel van 250 minuten. U belt en wordt gebeld buiten Nederland, maar binnen de EU. U activeert deze bundel eenmalig en betaalt alleen bij daadwerkelijk gebruik in het buitenland. Voordelig mobiel bellen en gebeld worden in de EU De Belbundel EU wordt alleen geactiveerd en in rekening gebracht als u in het buitenland belt of gebeld wordt Na 250 minuten ontvangt u automatisch een nieuwe Belbundel EU met 250 belminuten voor € 10,-

Voor € 10,- krijgt u een internetbundel van 250 MB. U activeert deze bundel eenmalig en betaalt alleen bij daadwerkelijk gebruik. Internet en e-mail binnen de EU voor een aantrekkelijk tarief De Internetbundel EU wordt alleen geactiveerd en in rekening gebracht als u in het buitenland internet gebruikt Na 250 MB krijgt u automatisch weer een nieuwe Internetbundel EU van € 10,-

Voor € 50,- krijgt u een mobiele internetbundel van 100 MB. U activeert deze bundel eenmalig en betaalt alleen bij daadwerkelijk gebruik. Wereldwijd internet en e-mail voor een aantrekkelijk tarief De Internetbundel World wordt alleen geactiveerd en in rekening gebracht als u in het buitenland internet gebruikt Na 100 MB ontvangt u automatisch een nieuwe Internetbundel World van € 50,-

Belt u meer dan 39 minuten naar het buitenland per maand, dan is Bellen Naar Buitenland voordeliger voor u. Deze module kost u € 12,- per maand. U betaalt minimaal € 0,31 per minuut minder en maximaal € 2,09. Hebt u een BedrijfsSelect abonnement en belt u veel naar het buitenland? Dan voorkomt u hoge kosten met de bundel Bellen naar Buitenland.

Houd controle op uw mobiele internetkosten met de dataroaminglimiet

Dataroaminglimiet: bepaal zelf het maximale internetgebruik

Om controle te houden over de mobiele internetkosten van uzelf of uw medewerkers is er de persoonlijke dataroaminglimiet. Per 06-nummer kiest u voor een persoonlijke limiet voor dataverkeer in het buitenland - variërend van € 10,- tot € 1.000,- tot onbeperkt.

Let op: De datalimiet werkt niet wanneer u op uw mobiele abonnement een buitenland bundel hebt geactiveerd, zoals Zakelijk Mobiel Internet binnen EU of World.

U hebt de keuze uit de volgende limietwaarden: € 10,-, € 30,-, € 50,-, € 100,-, € 150,-, € 200,-, € 500,-, € 1000,- of onbeperkt.

Kan ik u helpen?

Stel uw vraag aan één van onze medewerkers