Uw zakelijke roaming voorwaarden

KPN Kleinzakelijk
Roaming tarieven

Maakt u gebruik van KPN Kleinzakelijk Mobiel? Ontdek hier uw tarieven.

KPN EEN MKB
Roaming tarieven

Maakt u gebruik van KPN EEN MKB Mobiel? Ontdek hier uw tarieven.

Voor 15 maart 2018 Zakelijk Mobiel afgesloten?

Indien u voor 15 maart 2018 een Mobiel abonnement hebt afgesloten zijn voor u andere voorwaarden van toepassing.

Weten welke roaming voorwaarden voor u van toepassing zijn?

Bestaat uw factuurkenmerk of klantnummer uit 8 cijfers? Dan hebt u een KPN EEN MKB abonnement.
Bestaat uw factuurkenmerk of factuurnummer uit 10 of 11 cijfers? Dan hebt u een KPN Kleinzakelijk abonnement.

KPN Kleinzakelijk roaming
Activeer een voordeelbundel

Bent u op reis en is uw internet- of bel/sms-bundel op? Het is verstandig om een voordeelbundel te activeren. Ook als u buiten de EU op reis bent. Over het verbruik hoeft u zich geen zorgen te maken, u krijgt een waarschuwings-sms bij 50%, 75% en 100% verbruik van de bundel. Ook ziet u het internet, bel, en sms verbruik in de MijnKPN-omgeving.

Tarieven inzien en Voordeelbundels activeren

Europese Unie
Geen extra internet, bel en sms kosten

Bent u op zakenreis of vakantie in de EU? Met KPN Kleinzakelijk is uw internet,- bel,- en sms-bundel geldig in alle EU-landen. U kunt dus internetten, bellen en sms'en zoals u dat in Nederland gewend bent, zonder extra kosten.

Bel/sms bundel op

Zonder onbeperkte bel/sms-bundel kunt u in het buitenland extra kosten krijgen. Net zoals in Nederland. Bent u in de EU op reis en is uw bundel op? Dan betaalt u het Nederlandse buiten de bundel tarief. Wilt u deze kosten liever indekken?

Internetbundel op

Als uw internetbundel in de EU verbruikt is blijft u online, zonder extra kosten! De internetsnelheid wordt wel verlaagd. Applicaties zoals Whatsapp, mail en navigatie blijven dus werken. Wilt u weer de maximale internetsnelheid?

Te land, te zee en in de lucht

De EU regulering geldt niet op zee of in de lucht, bijvoorbeeld op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig. Hiervoor geldt een satelliet tarief. Alleen als u zich in een land van de EU bevindt geldt de EU regulering.

Op de Noordzee belt, smst en internet u via Tampnet. Daar geldt een ander nationaal tarief. Zoek bij 'Tarieven op land' op 'Noordzee' voor het actuele tarief. U verlaat de EU niet, maar u kunt hier wel gebruik maken van de 'de voordeellanden buiten de EU'' bundelNog geen zakelijk Mobiel abonnement van KPN?
Ondernemers krijgen zakelijke voordelen

 • Telefoon vervangservice
  Als uw telefoon kapot is krijgt u binnen 4 uur een vervangende telefoon geleverd
 • Professionele voicemail
  Een professional spreekt een persoonlijke voicemailboodschap voor u in
 • 24/7 zakelijke klantenservice
  Dag en nacht, elke dag van de week ondersteuning van een KPN-medewerker

Meer over mobiel abonnementen

Abonnement keuzetip!
Onbeperkt vanuit Nederland naar EU-landen bellen

Belt u vaak vanuit Nederland naar andere EU-landen? Kies voor een Kleinzakelijk Mobiel abonnement met onbeperkt bellen. Dan belt u zonder extra kosten! Hebt u al een Kleinzakelijk Mobiel abonnement maar nog geen onbeperkt bellen? Wijzig uw abonnement eenvoudig in de MijnKPN-omgeving. 

Hulp nodig?

Weet u niet welke roaming voorwaarden voor u van toepassing zijn? Bel 0800-0403.

Handig om te weten

In de onderstaande landen is uw KleinZakelijk Mobiel abonnement te gebruiken, zoals u dat in Nederland gewend bent. Zonder extra kosten.

A Andorra, Azoren
B België, Bulgarije
C Canarische eilanden, Cyprus (Grieks gedeelte)
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Faeröer, Finland, Frankrijk, Frans Guyana
G Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey
H Hongarije
I Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg
M Madeira, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco
N Nederland, Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Réunion, Roemenië
S Saint Martin, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje
T Tsjechië
V Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland
 • Als u vanuit Nederland belt naar het Nederlandse mobiele nummer van een collega die op zakenreis is in Frankrijk, valt dit binnen de bundel. *
 • Met een KleinZakelijk Mobiel onbeperkt bellen abonnement belt u altijd zonder extra kosten naar een eu-land. Hebt u een KleinZakelijk Mobiel abonnement met beperkt bellen na 3 februari 2019 afgesloten? Dan belt u óók vanuit Nederland naar een EU-land, zonder extra kosten.*
 • Als u vanaf een kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer een taxi boekt in Frankrijk omdat het regent, valt dit binnen de bundel.*
 • Als u vanaf een kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer belt naar een Franse collega in Frankrijk valt dit binnen de bundel.*
 • Als u vanaf kantoor in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer belt naar een collega in Nederland, dan valt dit binnen de bundel.*

*Betaalde servicenummers vallen buiten de voorwaarden.

  Vanaf 1 juni 2017 kunt u bij KPN uw zakelijke abonnement in de hele EU gebruiken, dit heet ‘Roam Like Home’. Bellen en internetten binnen de EU kan gewoon via uw huidige bundels net zoals u thuis in Nederland gewend bent. U hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s.

  We bieden in ieder land de best beschikbare snelheid. Wel kan de kwaliteit van het netwerk minder zijn en uw ontvangst dus ook. Hierdoor kunt uw een lagere internetsnelheid ervaren dan u in Nederland gewend bent.

  In de EU, EER betaalt u voor bellen, sms’en en internetten hetzelfde tarief als in Nederland (‘Roam Like Home’), mits er sprake is van redelijk gebruik.

  Er is sprake van redelijk gebruik als u kunt aantonen dat u een duurzame band hebt met Nederland. Wij kunnen u vragen bij het aangaan van de overeenkomst aan te tonen dat u een duurzame band met Nederland hebt. Ook tijdens de looptijd van de Overeenkomst kan KPN controleren of u een duurzame band hebt met Nederland op basis van objectieve indicatoren. Denk hierbij aan documenten waaruit de vestiging van uw onderneming in Nederland of uitvoering van uw voornaamste economische activiteit in Nederland blijkt. Daarnaast dienen ook uw medewerkers die gebruikmaken van de dienst een duurzame band met Nederland te hebben, bijvoorbeeld blijkende uit de verhouding tussen het aantal werkzame personen binnen uw onderneming in Nederland, het aantal actieve SIM-kaarten en de eigen duurzame band van deze werknemers met Nederland.

  Indien KPN twijfelt aan het bestaan van deze duurzame band, zal KPN u twee weken de tijd geven om uw gedragspatroon aan te passen of om op een andere manier aan te tonen dat de duurzame band bestaat. Indien u dat niet doet is KPN gerechtigd u een toeslag in rekening te brengen.

  Als er sprake is van georganiseerde doorverkoop van SIM-kaarten aan personen die geen duurzame band hebben met Nederland, mag KPN onmiddellijk soortgelijke maatregelen treffen om misbruik te voorkomen.

  Indien er sprake is van een zogenaamde ‘open databundel’ en u meer dan de afgesproken drempel van de hoeveelheid dataverkeer verbruikt, kan een toeslag in rekening worden gebracht.

  * Bent u in een grensgebied met de EU en wilt u geen extra kosten? Zet dan voor de zekerheid uw internet uit.

  De volledige voorwaarden met betrekking tot Roam Like Home en bovengenoemde toeslagen kunt u op kpn.com/allevoorwaarden terugvinden.

  De EU regulering geldt niet op zee of in de lucht, bijvoorbeeld op de veerboot, het cruiseschip of in het vliegtuig. Hiervoor geldt een satelliet tarief. Alleen als u zich in een land van de EU bevindt geldt de EU regulering.

  Voor bellen, sms’en en internetten op de Noordzee via Tampnet geldt een ander nationaal tarief.

  Overige tarieven mobiel 07-2017