Zakelijke SIM-kaart en PUK-codeHebt u een vraag over uw zakelijke SIM-kaart of bent u op zoek naar uw PUK-code? Wij helpen u graag.

PUK-code opvragen

Als u 3 keer een onjuiste pincode hebt ingevoerd, wordt uw SIM-kaart geblokkeerd. Om uw toestel weer werkend te krijgen, hebt u een 8-cijferige PUK-code nodig. De PUK-code hebt u samen met uw SIM-kaart ontvangen.

Bent u uw PUK-code kwijt?

Bel onze Zakelijke Klantenservice op 0800-0105.

SIM-kaart blokkeren

Is uw telefoon gestolen of bent u deze verloren? Blokkeer direct uw SIM-kaart om misbruik te voorkomen.

Bel 24/7 met onze Zakelijke Klantenservice op 0800-0105 om uw SIM-kaart op afstand te laten blokkeren.

Ontvangen SIM-kaart activeren?

In 4 stappen activeert u makkelijk en snel uw zakelijk SIM-kaart. Het enige dat u nodig hebt is uw nieuwe mobiele nummer en uw SIM-kaartnummer. Uw SIM-kaartnummer staat op de achterkant van uw SIM-kaart. Wanneer uw SIM-kaart geactiveerd is raden wij aan om uw telefoon opnieuw op te starten. Het kan eventjes duren voordat de nieuwe SIM-kaart werkt.

Direct SIM-kaart activeren


U kunt gemakkelijk al uw contacten overzetten van uw oude naar uw nieuwe toestel. U kunt de gegevens ook opslaan in een online account (zoals een Google of Samsung account). Kijk in de handleiding van uw toestel hoe u dit kunt doen. Op kpn.com/toestelhulp vind u digitale handleidingen van de meeste mobiele toestellen.
  • Vul uw nieuwe mobiele nummer en uw nieuwe Zakelijke SIM-kaartnummer in onder "Activeer uw SIM-kaart". Het SIM-kaartnummer vindt u op de achterkant van uw nieuwe Zakelijke SIM-kaart. Op de afbeelding is het SIM-kaartnummer rood omcirkeld.
  • Klik op "activeren". U ziet de bevestiging in uw scherm.
  • Na activatie van uw nieuwe SIM-kaart werkt uw oude SIM-kaart niet meer.

Druk het gewenste formaat SIM-kaart voorzichtig uit en plaats deze in uw mobiele toestel of apparaat.

1. Normale SIM-kaart (Mini)

2. Micro SIM-kaart

3. Nano SIM-kaart

Tip: Controleer het benodigde formaat in de handleiding van uw mobiele toestel of apparaat.

Op kpn.com/toestelhulp vindt u digitale handleidingen van de meeste mobiele toestellen.

SIM-kaart activeren

De pincode van de nieuwe Zakelijke SIM-kaart is standaard: 0000. Wij adviseren u deze pincode aan te passen naar een persoonlijke pincode. Kijk in de handleiding van uw toestel of apparaat hoe u dit kunt doen.

Tip: Als u uw gegevens hebt ingevuld, duurt het gemiddeld 15 tot 30 minuten voordat uw SIM-kaart werkt.

Uw toestel of apparaat vindt het netwerk niet automatisch. U dient het apparaat regelmatig uit- en aan te zetten totdat het netwerk is gevonden.

Nieuwe SIM-kaart aanvragen

Bent u uw SIM-kaart verloren, is uw SIM-kaart beschadigd of hebt u een ander formaat SIM-kaart in uw toestel nodig? Vraag dan gratis een nieuwe SIM-kaart aan.

Mobiel gemak met de DUO SIM-kaart

Wilt u 2 toestellen gebruiken, maar geen dubbele abonnementskosten maken? Met de DuoCard onvangt u 2 SIM-kaarten voor 1 nummer. 

Bel de Klantenservice op 0800-0105 om een DuoCard aan te vragen.

Veelgestelde vragen

Als u van een andere provider wilt overstappen naar KPN, dan kunt in veel gevallen uw nummer behouden. Lees meer.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het ontvangen van meldingen op de display van uw telefoon.

Om de SIM-lock te verwijderen hebt u een unlockcode nodig. Om aan deze code te komen hebt u het IMEI-nummer van uw telefoon nodig. Dat is het serienummer van uw mobiele telefoon.

Dit serienummer vraagt u op door de combinatie *#06# in te voeren in het toestel. Het IMEI-nummer zal dan verschijnen op uw display.

Hebt u de stappen doorlopen en lukt het u niet om uw SIM-kaart te activeren? Dan kunt u het volgende doen.

Dit is mijn eerste SIM-kaart van KPN

Bent u onlangs klant geworden bij KPN? Zet uw toestel met SIM-kaart even uit en dan weer. Als het goed is werkt uw Zakelijke SIM-kaart nu wel.

Bent u van abonnement veranderd?

Bent u al langer klant bij KPN en hebt u een nieuwe SIM-kaart gekregen vanwege het overstappen op een ander abonnement of vanwege een contractovername? Mogelijk is er sprake van een technisch probleem bij het koppelen van uw telefoonnummer aan de (nieuwe) SIM-kaart. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via telefoon (0800-0105) of chat en wij kunnen u dezelfde dag nog helpen dit probleem op te lossen.

Niet gevonden wat u zocht?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 bereikbaar.