‘Digital Twins’, een op basis van big data gebouwd 3D-model loopt parallel met de fysieke luchthaven en toont realtime alle werkzaamheden rondom de vliegtuigen van KLM.

KLM: Vertaling van big data in 3D-model vergroot inzicht
Jaarlijks vervoeren Air France en KLM vervoeren ruim 77 miljoen passagiers. Dit op een zo prettig, veilig en snel mogelijke manier. In haar Technology Lab test KLM voortdurend nieuwe technologieën waarmee de reiservaring van passagiers geoptimaliseerd kan worden.

Klantcase Slimme mobiliteit - element lucht

Over KLM

'We kunnen 'what-if scenario's' uitvoeren in deze parallelle wereld'

- Peter Huisman, Innovation Manager bij KLM -


‘Reizigers, maar ook de vrachtvervoerders, willen prettig, veilig en snel hun bestemming bereiken. Binnen de luchtvaart zijn we afhankelijk van een heleboel verschillende bedrijfsonderdelen die moeten samenwerken om een vliegtuig op tijd te laten vertrekken. Technologie kan helpen om een optimale doorstroming te krijgen, daar is iedereen bij KLM volledig van doordrongen. In ons Technology Lab experimenteren we met nieuwe technologieën en bouwen we prototypes waarmee we mobiliteitsvraagstukken op een zo slim en duurzaam mogelijke manier op kunnen oplossen. Door data te delen krijgen verschillende afdelingen inzicht in elkaars processen. Dat doen we met Internet of Things (IoT) en het levert veel op voor passagiers, medewerkers en de verschillende vlieg- en grondprocessen.’

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

‘Digital Twins’ maakt data voor medewerkers begrijpelijk, vereenvoudigt het bijsturen van werkzaamheden en levert een vlottere doorstroming op voor passagiers.

Download

Lees meer over de andere modaliteiten

Mobiliteit speelt een sleutelrol in het bereikbaar, leefbaar en economisch aantrekkelijk houden van Nederland. De vraag naar mobiliteit over de weg, het water, het spoor en door de lucht nemen toe, zeker nu het economisch beter gaat. Innovatie is noodzakelijk om deze toenemende druk op onze infrastructuur op te vangen. Door data van verkeersstromen digitaal te meten, monitoren, analyseren én combineren zijn we in staat om deelnemers aan het verkeer tijdig te informeren, waarschuwen en te adviseren. Internet of Things helpt ons om de infrastructuur zelf af te stellen op de actuele verkeerbehoefte, zodat u bijvoorbeeld niet langer onnodig stil hoeft te staan. En door het verbinden van datastromen van lucht, water, weg en rails kunnen we de capaciteit van onze infrastructuur optimaal benutten. Zo helpen we ondernemend Nederland vooruit.

Provincie Noord-Holland: Wereldprimeur in verkeersmanagement

Samen met een keten van partners is provincie Noord- Holland gestart met een proef waarin vrachtwagens met verkeerslichten communiceren via het 4G-netwerk van KPN.

Lees meer

Provincie Zuid-Holland: Zo min mogelijk brugopeningen

Door bruggen te verbinden met het LoRa-netwerk van KPN krijgt de provincie realtime inzicht in wanneer bruggen open zijn, of binnenkort opengaan.

Lees meer

ProRail: Testen met IoT-toepassingen in Open Lab

ProRail heeft een Open Lab ingericht voor het testen van IoT-toepassingen waarmee activiteiten op het spoor beter inzichtelijk worden.

Lees meer

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde klantcases