De grootste voordelen van TV op de zaak

Je ziet het op steeds meer plekken: een televisiescherm is bijna niet meer weg te denken bij de sportschool, in de horeca, in wachtkamers en zelfs in kantooromgevingen. Zakelijke televisie maakte de afgelopen jaren een enorme opmars. Niet zo vreemd, want een TV op de zaak biedt veel kansen voor je business.

Televisies bij bedrijven zijn in een paar jaar tijd heel populair geworden. Zo ontdekken steeds meer bedrijven dat je met een TV op kantoor of in de wachtkamer een extra communicatiekanaal met je klanten of bezoekers hebt. Wat je daar allemaal mee kunt? We zetten de belangrijkste voordelen en mogelijkheden van zakelijke televisie voor je op een rij.

1. Haal meer omzet uit het EK voetbal

De sportzomer komt er weer aan! En dat betekent volop commerciële kansen voor slimme ondernemers. Cafés en restaurants zetten grote schermen in de zaak of op het terras en trekken zo een groot publiek dat vaak al lang voor de wedstrijd komt eten en drinken.

Geen enkele bezoeker wordt blij als de wedstrijd halverwege begint te haperen. Dus is een snelle en betrouwbare internet- en TV-verbinding cruciaal als jij het EK, de Formule 1 of Olympische Spelen live uitzendt. Zorg er dus voor dat je over een werkend TV-abonnement beschikt (liefst via de vaste kabel) en upgrade je internetsnelheid naar de hoogste versnelling (bijvoorbeeld met glasvezel).

Meer tips? Lees dit artikel over alle manieren waarop je als bedrijf meer omzet uit de sportzomer kunt halen.

Heb je nog geen TV op de zaak? Ontdek Zakelijk TV en Internet van KPN en betaal nu de eerste 9 maanden maar €30 per maand bij een 3-jarig abonnement. Meer weten? Laat je terugbellen over deze deal!

2. Maak reclame met narrowcasting

Bij Zakelijk TV van KPN krijg je gratis narrowcasting. Daarmee kun je je eigen TV-kanaal inrichten. Je kunt dit gebruiken om je eigen beelden, berichten of video’s uit te zenden. Denk aan de menukaart van je restaurant, een video van een nieuw product dat je verkoopt of de openingstijden van je zaak tijdens de zomervakantie.

In sportkantines en sportscholen wordt narrowcasting al ruimschoots ingezet. Je ziet er bijvoorbeeld de uitslagen van de competitie, speelschema’s, events, productaanbiedingen, dagmenu’s of mededelingen op voorbij komen.


Zakelijk TV & Internet
Nu eerste 9 maanden 30,-/mnd

Beleef het EK samen met je klanten en collega's! Tijdelijk 9 maanden extra voordelig én gratis narrowcasting voor jouw bedrijf.


3. Gebruik narrowcasting als 'wachttijdverzachting'

In wachtkamers wordt narrowcasting vaak ingezet als ‘wachttijdverzachting’. Met een centraal tv-scherm in de wachtkamer kunnen clienten bijvoorbeeld het nieuws zien of informatie over behandelingen lezen. Zo duurt het wachten niet zo lang.

Je kunt de wachtkamerervaring van klanten ook verbeteren met behulp van narrowcasting. Maak bijvoorbeeld een inspirerende video van projecten die je zoal gedaan hebt, een aankondiging van een workshop of event, of geef een demonstratie van je bedrijf. Zo is je zakelijke gast al goed op de hoogte van je bedrijf, voor het gesprek überhaupt is begonnen.

Bij Zakelijk TV van KPN krijg je gratis narrowcasting. Meer weten over narrowcasting? Laat ons je terugbellen en we vertellen je er alles over!

4. Biedt sfeer en informatie

TV-schermen op de werkvloer kunnen sfeer geven of actualiteit bieden. Bij een bank of een beursgenoteerd bedrijf staat bijvoorbeeld vaak RTL-Z of CNN op met het laatste financiële en wereldnieuws. Een bedrijf waar altijd nieuws aanwezig is zorgt voor goed geïnformeerde medewerkers en een directe link met de buitenwereld.

In een winkel of bij een overheidsinstelling waar ouders vaak het nodige moeten regelen en kinderen dus lang moeten wachten, is kindertelevisie een handige oplossing. In een bar of op kantoor kunnen sport- en muziekzenders ook voor de juiste sfeer zorgen, één die past bij het bedrijf en zijn bezoekers.

5. Gebruik zakelijke tv voor training en onderwijs

Zakelijke televisie wordt in de praktijk veel ingezet voor training en onderwijs. In een presentatieruimte kun je het scherm gebruiken om PowerPoint presentaties te laten zien, maar ook (bedrijfs)video’s of productdemonstraties. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het vertonen van workshops en webinars.

6. Zet narrowcasting in voor data & dashboarding

Data-visualisatie is een andere manier om je zakelijke TV-schermen nuttig in te zetten. Je kunt de bezoekersaantallen op je website of het aantal orders in je webshop live op laten zien. Dit motiveert collega’s en maakt ze bewust van het reilen en zeilen binnen je bedrijf.

Heb je nog geen TV op de zaak? Ontdek Zakelijk TV en Internet van KPN en betaal nu de eerste 9 maanden maar €30 per maand bij een 3-jarig abonnement. Meer weten? Laat je terugbellen over deze deal!

Gerelateerde artikelen