Zo versterk je de continuïteit en veiligheid van de ICT in je ziekenhuis

Slimme medische apparaten, zorg op afstand, kunstmatige intelligentie: de kansen van digitalisering voor je ziekenhuis zijn groot. Dat kan en wil je niet tegenhouden. Wel is het noodzakelijk dat de nieuwe digitale technologie goede landingsplaatsen krijgt in je infrastructuur. Want daarmee zorg je ervoor dat de continuïteit en veiligheid van alle ICT áltijd gegarandeerd is. Een slimme sourcingsstrategie is daarbij onmisbaar.

Wanneer je vragen en verzoeken vanuit de organisatie krijgt over de inzet van nieuwe technologie, dan zijn die verzoeken nu niet altijd eenvoudig in te willigen. Of de vragen nu van managers, medisch specialisten of andere zorgprofessionals komen. Want hoe knoop je het nu weer aan de achterkant aan elkaar? En het wordt al helemaal gecompliceerd als je áchteraf geconfronteerd wordt met de aanschaf van een applicatie of apparaat. Vind dan maar eens een goede en veilige aansluiting op je bestaande omgeving. De nieuwe toepassing of technologie moet immers ook gebruikt kunnen worden op – bijvoorbeeld – de moderne werkplek.

Sneller én veiliger nieuwe technologie inzetten

Met een slimme sourcingsstrategie anticipeer je op dat groeiend aantal nieuwe verzoeken en ideeën. Het helpt je om met je ICT-team zélf beter, sneller en proactief nieuwe technologie te lanceren. Je kunt nieuwe verzoeken vanuit de organisatie efficiënter beantwoorden – of een negatief advies beter onderbouwen. En word je pas achteraf op de hoogte gesteld van de aanschaf van nieuwe technologie? Dan heb je met een slimme sourcingsstrategie een rijk instrumentarium waar je uit kunt putten om alsnog een goede en veilige landingsplaats te zoeken. En zo de continuïteit en veiligheid van je ICT te beschermen.

Dit zit er in je sourcingsstrategie

Sourcing betekent zoveel als het vinden en selecteren van de juiste diensten om je applicaties, data en zorg- of organisatieprocessen in onder te brengen. Noodzakelijk, nu de inzet van technologie zo hard groeit. Naast de juiste landingsplaatsen – private en publieke cloudvormen bijvoorbeeld – is een moderne werkplek een cruciaal vertrekpunt in je sourcingsstrategie. Daar komen immers alle zorgprocessen samen.

Moderne werkplek is waar de patiënt is

Heb je het over een moderne werkplek, dan zal jij iets anders voor ogen hebben dan de meeste zorgprofessionals. Voor hen is de werkplek vooral waar de patiënten zijn – aan het bed of in de behandelkamer. Bij hun werkplek zullen de meesten niet als eerste aan hun laptop, tablet of smartphone denken.

Toch is dat ook voor hen hét centrale punt waarop alle werkprocessen samenkomen. Denk aan oproepen ontvangen, dossiers bijwerken, roosteroverleg voeren of online consulten afnemen. Dat maakt de digitale werkplek – het apparaat van een zorgprofessional (tablet, smartphone of laptop), inclusief de veilige toegang tot alle benodigde clouddiensten, applicaties en data – een randvoorwaarde om het werk goed te kunnen doen. Een onmisbaar eerste element dus én een ideaal vertrekpunt in je sourcingsstrategie.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de andere elementen van een goede sourcingsstrategie? In ons volgende blog gaan we verder met het volgende cruciale element: de landingsplaatsen in de cloud en bij je op locatie. Of download ons eBook Slim digitaliseren voor ziekenhuizen. Daarin vind je meer achtergrond én concrete voorbeelden uit de praktijk.

eBook: Slim digitaliseren in ziekenhuizen

In dit eBook lees je meer over een slimme sourcingsstrategie, de eigenschappen van een veilige digitale werkplek en hoe je het maximale uit je investering kan halen door slim verandermanagement in te zetten.

Download

Gerelateerde artikelen