Internet of Things partners

Een uniek partner ecosysteem

Samen met onze partners, klanten en eindgebruikers heeft KPN een uniek ecosysteem gecreëerd voor het Internet of Things. Hierdoor is de juiste expertise altijd beschikbaar, in elke fase, door de hele keten.

Solution providers
Voor waardevolle IoT-toepassingen werken wij samen met solution providers, elk met een eigen expertise. Zij ontwikkelen unieke oplossingen voor uw organisatie.

System integrators
System Integrators staan klaar om IoT-toepassingen vloeiend te laten samenwerken met uw bestaande IT-infrastructuur. 

Business resellers
Onze business resellers weten met welke IoT-toepassingen u een voorsprong neemt in uw branche. Zij inspireren u met creatieve ideeën voor uw organisatie.

Samenwerkingen
Om wereldwijde betrouwbare en veilige diensten te leveren en innovatie te stimuleren, werkt KPN samen met verschillende partijen.

Solution providers

EV-Box

EV-Box

EV-Box levert laadstations voor elektrische voertuigen (EV). Dit is volledig modulair opgebouwd en gemakkelijk te vernieuwen met technologische ontwikkelingen. Met een flinke portie lef, expertise en progressieve gedachtegang, groeide EV-Box al snel uit tot een internationale marktleider. Met meer dan 38.000 laadstations wereldwijd, staat EV-Box vandaag symbool voor laadpunten in het openbaar.

InterAct

Inter Act

Al meer dan 15 jaar maakt Inter Act technische installaties bedienbaar via internet. Waren het aanvankelijk alleen de grotere technische systemen die ontsloten werden, inmiddels worden ook veel meetlocaties en kleinere apparaten aangesloten. Met deze aanpak wordt het Internet of Things stap voor stap geïntroduceerd. Dit proces wordt met de komst van LoRa ook nog eens versneld.

Transscope

Transscope

Transscope Voertuigsystemen is meer dan 20 jaar specialist in fleetmanagement oplossingen. Transscope ontwikkelt haar systemen in eigen huis en kan hierdoor snel inspelen op vragen uit de markt. Of het gaat om ritregistratie of beheer en onderhoud van wagen- of materieelparken, met de producten van Transscope heeft u in 1 oogopslag duidelijkheid. Het houdt niet op bij verkoop.

Elseco

Elseco

ELSECO is specialist in GSM lift telefoon en GSM lift monitoring oplossingen. ELSECO levert, monteert, onderhoudt en garandeert een altijd werkende spreekluisterverbinding in alle merken liften door heel Nederland.

Clickey

Clickey

Clickey is een compleet IoT-Ecosysteem met een eigen ontwikkelteam. Devices voor consumenten en professioneel gebruik, Connectivity, International Cloud Portal diensten en APP’s/Dashboards en API-systeem koppelingen en voor OEM’s maatwerk modules. Voorbeelden hiervan zijn de Clickey-PRO, Temp-Senz, GPS-Tracker, Smart-Building Multi Sensor, de Connected Muizenval en de Deursloten.

I-Real

I-Real

I-Real creëert Internet of Things voor de publieke infrastructuur. Wij leveren oplossingen voor het op afstand beheren, monitoren en besturen van installaties en machines, met behulp van M2M en IoT technologieën. Hiermee worden alle objecten met elkaar verbonden, ongeacht plaats, type, merk of leverancier. I-Real past dit toe in waterbeheer alsmede energie- en verkeersmanagement. De monitoring- en besturingssystemen leveren real-time informatie.

AnyBridge

AnyBridge

AnyBridge helpt klanten die voor een nieuwe Internet of Things-propositie snel een nieuw IoT-device nodig hebben en dit na een proof-of-concept of pilot direct (zero time-to-market) en schaalbaar in productie willen nemen. De IoT devices worden gebouwd met de unieke AnyBridge IoT Building Blocks, waardoor investeringen en doorlooptijd voor het creëren van een eigen device tot een minimum worden beperkt.

BusinessTrack

BusinessTrack

BusinessTrack levert u het meest flexibele systeem om uw wagenpark te monitoren. De basis is volgen en terugkijken wat, wanneer gedaan is. Daarnaast het is uit te breiden met onder andere temperatuurregistratie, fiscale registratie met het keurmerk RittenRegistratie en het meten en aansturen van Input- en Output signalen. Bij ons is alles 100% online en u kiest de gewenste looptijd, dus geen langlopende contracten.

Metatronics

Metatronics realiseert en produceert LoRa IoT devices. Zij lost communicatie vraagstukken op en past de IoT LoRa technologie c.q. protocollen flexibel toe aan de wensen en eisen van de klant. Tevens zijn oplossingen beschikbaar waarmee kosten bespaart kunnen worden. Door samenwerking met partners op het gebied van strategie, big data en connectivity, kunnen wij IoT-producten full-service aanbieden met een strakke time-to-market en begeleiding van productie en levering.

Syrinx

Syrinx Industrial Electronics ontwikkelt en produceert maatwerk elektronica voor de industrie, waaronder front-end applicaties op LoRa. Onze kracht ligt in het meten, regelen en besturen van stroom, spanning en diverse andere parameters door toepassing van sensoren en intelligente elektronica. Toepassingen: Spoorwegen, track&trace, bodemonderzoek, wegenbouw, corrosiemeting, (grond)waterspanningsmeting en monitoring van processen en apparaten. Met partners leveren we het gehele LoRa ecosysteem.

System integrators

LoRa Alliance

LoRa Alliance

LoRa Alliance is een non-profit organisatie dat Internet of Things wereldwijd stimuleert. Het werd geïnitieerd door een aantal grote bedrijven met als missie Low Power Wide Area Networks (LPWAN) te standaardiseren. De Alliance werkt nauw samen om het LoRa-protocol (LoRaWAN) een wereldwijd succes te maken. Ze delen kennis en ervaring en waarborgen zo de interoperabiliteit tussen exploitanten in 1 open, globale standaard.

Jasper Technologies

Jasper Technologies

Jasper Technologies, Inc is de pionier in cloud-gebaseerde platforms voor Internet of Things en een belangrijke speler in Service & IT. Het Jasper Platform biedt ondernemingen en exploitanten van mobiele netwerken de mogelijkheid om succesvolle IoT service te implementeren op een wereldwijde schaal. Met Jasper Technologies, Inc heeft KPN de perfecte partner gevonden om ervoor te zorgen dat klanten aangesloten zijn op het meest betrouwbare online platform.

Gemalto

Gemalto

Het bouwen en lanceren van een succesvol communicerend apparaat vereist meer dan alleen nadenken over connectiviteit. Een communicerende dienst bestaat uit verschillende componenten die feilloos samenwerken. Bovendien moet antwoord worden gevonden op vragen rond het juiste bedrijfsmodel en de levensduur van een dienst met de bijbehorende garantie, veiligheids- en privacyaspecten en de kortst mogelijke time-to-market. Wij hebben samen met Gemalto een gezamenlijk aanbod ontwikkeld dat u op al deze punten helpt.

Business resellers

SIMPoint

SIMPoint

SIMPoint is de snelst groeiende M2M-aanbieder en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Machine-to-Machine communicatie. Deze ervaring gebruiken wij om u te helpen met (complexe) vraagstukken en deze vertalen we vervolgens gezamenlijk naar een gezonde business case. Wij bieden u een transparant en optimaal naar uw eigen wensen in te richten model.

New Line Mobile

New Line Mobile

New Line Mobile is de vertrouwde en toonaangevende specialist op het gebied van Machine-to-Machine in Nederland. Als uw onderneming lokale of globale M2M connectiviteit, beveiliging en betrouwbaarheid nodig heeft, dan biedt New Line Mobile die allemaal. Met de eenvoud en de kwaliteit van service die u nodig hebt voor het veranderen van de manier waarop u concurreert, nu en in de toekomst.

M2M Services

M2M Services

M2M Services is één van de toonaangevende specialisten op het gebied van Machine-to-Machine in Nederland. De transparante en duidelijke werkwijze stelt het team in staat de klant een voorsprong te geven. M2M Services biedt uw bedrijf een betrouwbare oplossing. Uw bedrijf profiteert van lagere kosten en goed beheerde Machine- to- Machine-diensten.

Sim Services

Sim Services

Sim Services is uitgegroeid tot de leverancier van IoT-connectiviteit, met focus op flexibiliteit, veiligheid, korte communicatielijnen, 24/7 support en inzichtelijkheid. Klantgerichtheid staat voorop, Sim Services biedt een connectiviteitsoplossing die aansluit op uw propositie en niet andersom. Samen met u formuleren we de ideale IoT-maatwerkoplossing op technisch en commercieel vlak.

Samenwerkingen

IoT Academy

IoT Academy

Door organisaties IoT te laten ontdekken stimuleren wij de vraag naar IoT. Doordat ontwikkelaars nieuwe IoT toepassingen maken stimuleren we tevens de levering van IoT. En wij stemmen vraag en aanbod op elkaar af ter stimulering van het gebruik van IoT.

RDM Makerspace

RDM Makerspace

In deze IoT-proeftuin kunnen organisaties, solution providers en system integrators samen brainstormen en experimenteren met de mogelijkheden van IoT.

Wilt u meer informatie of wilt u partner worden? Vul het formulier in of mail ons.