Wat is SD-WAN?
Een upgrade van je bestaande netwerk

SD-WAN staat voor software defined - wide-area network oftewel een software-
gedefinieerd WAN. Een traditionele WAN (wide-area network) verbindt gebruikers op verschillende (bedrijfs)locaties met toepassingen die centraal worden gehost in een datacenter. Deze oplossing werkt niet goed in een wereld waarin steeds meer bedrijven vanuit de cloud zijn gaan werken. Een hoge mate van security, flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk kan daarin niet langer gegarandeerd worden.

Met SD-WAN van KPN is je bedrijf goed voorbereid op de toekomst. Wanneer je medewerkers in toenemende mate hybride werken of je bedrijf gebruik maakt van SaaS, IaaS en clouddiensten, is SD-WAN voor je bedrijf de meest voor de hand liggende keuze.

Daarnaast is SD-WAN veel flexibeler dan bestaande MPLS-netwerken, omdat je je netwerk altijd softwarematig kan aanpassen. Je kan snel op- en afschalen in bandbreedte, nieuwe locaties toevoegen of sluiten, en je transitie naar nieuwe cloudtoepassingen verloopt soepeler. Ook geef je makkelijk bedrijfskritische applicaties voorrang op het netwerk, bijvoorbeeld een betaalsysteem.

Wat zijn de voordelen van SD-WAN?

snelle overstap

Snelle overstap

KPN helpt je met een snelle, soepele overstap naar SD-WAN. Welke oplossing of netwerkprovider je nu ook hebt.

flexibel netwerk

Flexibel netwerk

Eenvoudige transitie naar de cloud, belangrijke applicaties prioriteren en snel nieuwe locaties of applicaties toevoegen.

Eenvoudig zelf beheren

Zelf beheren

Volledig inzicht in je netwerk- verkeer. Zelf locaties bij of afschalen. Eventuele problemen kan je zelf oplossen.

hoge veiligheid

Hoge veiligheid

Standaard ingebouwde security- en redundantie- elementen, met mogelijkheid om verder uit te breiden.

Hoe onze klanten Software Defined Networking inzetten

Samen met KPN hebben we grip op de situatie gekregen
Wesley Noorhoff, IT Manager bij Imbema

Om de transitie van handelshuis naar dienstverlener waar te maken is Imbema, samen met KPN, opnieuw gaan kijken naar de IT-infrastructuur. Secure Networking van KPN biedt een betrouwbare en veilige omgeving waarmee Imbema snel, flexibel en effectief datastromen kan vormgeven, controleren en wijzigen.


Meer weten over de mogelijkheden van SD-WAN?

Neem contact op