Aan de slag met hybride werken

Na de pandemie wil 73% van de werknemers thuiswerken combineren met werken op locatie. Wat betekent dit voor uw werkplek en kantoorruimtes? En hoe zorgt u ervoor dat medewerkers thuis veilig en efficiënt kunnen samenwerken?

De moderne, hybride werkplek wordt de komende jaren een belangrijke ontwikkeling in het bedrijfsleven. Medewerkers geven aan nog maar 2 of 3 dagen in de week op kantoor te willen zijn. In de praktijk bespaart dit tijd, reiskosten, CO2-uitstoot en gezondheidsklachten. Terwijl de productiviteit juist omhoog schiet.

De transitie naar hybride werken is vaak een samenwerking van verschillende afdelingen. IT, HR en directie spelen allemaal een rol in het inrichten van een aantrekkelijke en productieve werkomgeving. KPN denkt graag met u mee over de te nemen stappen. Daarom vindt u op deze pagina de tools en inspiratie om hybride werken mogelijk te maken.

Terugkijken: webinar
Hybride Werken

Hoe laten we hybride werken écht werken? Laat u inspireren door experts in het wereldveld met dit gratis webinar.


Hybride werken: waar moet u aan denken?

Op kantoor
Hoe verandert de werkruimte?

In plaats van een thuiswerkdag, hebben mensen straks ‘kantoordagen’. Een dag waarop ze afspraken, brainstorms of een lunch plannen met anderen. De rol van het kantoor verandert daardoor ook. Architecten zien een trend waarbij hele afdelingen worden omgebouwd naar een sfeervolle plek, waar mensen graag met elkaar afspreken. Sfeervol, met ruimte voor lekker eten en ontspanning. Thuis werken mensen straks in concentratie en aandacht. Naar kantoor kom je juist voor het samenzijn met anderen.

Trends in design

Kantoren worden in rap tempo verbouwd. Een architect licht de laatste trends toe.

IoT CO2-monitoring

Is de luchtkwaliteit in uw pand op orde? Een IoT-CO2 sensor biedt direct uitkomst.

Meer vergaderzalen

Waarom het nieuwe kantoor straks meer vergaderruimtes nodig heeft.

Hybride meetings

Vergaderen, gaat dat straks nog via Teams of in het echt? Zo doen ze dat bij Bol.com.


Thuis & op locatie
Hoe zorgt u voor een veilige werkplek thuis?

Veel mensen ontdekten afgelopen jaar de voordelen van thuis werken. Er is meer focus, productiviteit en een lager ziekteverzuim door een gezonde werk-privébalans. Het is logisch dat mensen dit straks voor een deel willen blijven doen. Maar als (HR-)manager sta je voor een aantal nieuwe vraagstukken. Welke wet- en regelgeving is van belang? Welke vergoedingen voor een thuiswerkplek zijn er? En hoe ga je om met mensen die ver weg verhuizen en definitief op afstand willen blijven werken?

Thuiswerktips

Tips van een professional om het thuiswerken aangenaam te maken.

Werk/privé

Coach je medewerkers naar een gezonde werk/privé-balans met deze 6 tips.

Vergoedingen

Welke vergoedingen mag een werkgever bieden voor een thuiswerkplek?

Ik vertrek

Hybride werken vanuit Zuid-Afrika? Annika verhuisde naar Johannesburg.

Team & organisatie
Samenwerken op afstand

Wanneer collega’s hybride werken brengt dit nieuwe uitdagingen voor een goede samenwerking met zich mee. Wanneer spreken we af op kantoor, en wanneer kan iets juist op afstand? Communicatie, leiderschap en goede afspraken zijn belangrijk. Gelukkig zijn er veel slimme tools en oplossingen voorhanden om virtuele samenwerking makkelijk te maken. KPN kan u helpen met de uitrol en integratie van deze oplossingen.

Betrokkenheid medewerkers

Hoe zorg je dat iedereen zich betrokken voelt? Het belang van overleg en afspraken.

Hybride werkweek

Hoe ziet de hybride werkweek er straks uit en hoe bereikt u de ideale balans?

10x Teams Tips

Teams is veel meer dan videobellen. 10 handige Teams features die u nog niet kende.

Webex of Teams?

Twijfelt u tussen Microsoft Teams en Cisco Webex? De verschillen op een rij.

IT & Security
Slim samenwerken in de cloud

In Nederland werken heel veel mensen al meer dan een jaar vanuit huis. Een bureau, laptop en in sommige gevallen een snelle(re) internetverbinding waren snel geregeld. Maar veel IT-managers maken zich zorgen over de veiligheid op lange termijn. Hoe voorkom je dat laptops en systemen getroffen worden door ransomware of phishing, als medewerkers niet achter een firewall op kantoor werken? En hoe maakt u de succesvolle overstap naar de cloud om te voldoen aan de nieuwe eisen van medewerkers?

Laptop beveiligen

Praktische tips om uw computer thuis direct een stuk veiliger te maken.

AVG-wetgeving

Ook bij het thuiswerken geldt de strenge AVG-wetgeving. Waar moet u op letten?

Hybride security

Neem deze 5 stappen om security issues bij hybride werken te voorkomen.

De valkuilen

Hoe laat u hybride werken straks écht werken? Let vooral op deze 4 valkuilen.

De hybride oplossingen van KPN

KPN EEN MKB Werkplek

Met de werkplek oplossing van KPN EEN MKB is elke collega goed en veilig bereikbaar via Microsoft Office. Koppel uw bedrijfssoftware en update applicaties op afstand.

Cloud communications

Met Voice over IP telefonie worden mobiele en vaste telefonie 1. Dat betekent dat uw medewerkers op hun mobiel bereikbaar zijn op hun vaste nummer. Overal dus.

Werkplek grootzakelijk

Werkt u hybride met meer dan 150 medewerkers? Bekijk onze grootzakelijke werkplek oplossingen, unified communications mogelijkheden en secure netwerk solutions.

Wilt u weten hoe KPN uw organisatie kan helpen bij de stap naar hybride werken?

Neem contact met ons op