Volop voordeel van flexibel werken

Flexibel werken geeft een gevoel van vrijheid, maar het is meer dan alleen dat gevoel. Het biedt zowel werkgevers en medewerkers volop voordeel. Uiteindelijk levert het zo onderaan de streep een productievere, prettigere en gezondere werkomgeving op.

Vrijere medewerkers en hogere productiviteit

Medewerkers zijn bijna altijd enthousiast over flexibel werken, omdat het ze vrijheid biedt. Ze kunnen onafhankelijk van tijd en plaats hun werk doen. Ze hoeven niet langer urenlang in de file te staan en kunnen reistijd naar klanten nuttig gebruiken door in de trein te werken. Uw medewerkers hebben het gevoel meer grip op hun werk te hebben en kunnen tijdens hun werkdag productiever zijn. Daar profiteert u als werkgever ook van. Ook in uw voordeel: medewerkers die flexibel werken zitten vaak lekkerder in hun vel. Medewerkers die zich goed voelen, werken efficiënter en effectiever. Daarnaast neemt het aantal gevallen van een burn-out en verzuim bij hen af. Een medewerker die tevreden is met zijn werkomstandigheden zet zelfs graag een stapje extra.

Lagere overhead

Flexibel werken biedt daarnaast besparingsmogelijkheden. Werken veel van uw medewerkers regelmatig thuis, onderweg of bij klanten? Dan kunt u aanzienlijk op de overhead besparen. Er zijn immers minder werkplekken nodig en u kunt toe met een kleiner kantoor. Omdat uw medewerkers minder reizen, dalen hun reiskosten. Daarnaast nemen uw ICT-kosten af. Flexibel werken wordt mogelijk door in de cloud te werken. Dat betekent dat software niet langer is geïnstalleerd op uw desk- of laptops, maar dat programma’s op een (externe) server staan. En het beheer van zo'n online werkplek uitbesteden is zo geregeld.

Altijd een passend kostenmodel

U neemt applicaties als dienst af. Dat betekent dat u bespaart op het systeembeheer. Ook hoeft u hardware niet voortdurend te vernieuwen om aan nieuwe softwarevereisten te voldoen. Omdat u dit soort diensten vaak volgens een ‘pay-per-usermodel’ afneemt, betaalt u nooit voor software die u niet gebruikt.

Gerelateerde artikelen