Hoe werkt 247Alarm voor bedrijven?

Het aantal inbraken in bedrijfspanden stijgt. Met een alarmsysteem voor bedrijven verklein je als ondernemer de kans op ongewenst bezoek. Aansluiting op een goede meldkamer is minstens zo belangrijk. 247Alarm geeft je zelf de regie én bespaart je nachtelijke telefoontjes.

Een goed alarmsysteem voor bedrijven en dito meldkamer zijn goud waard. Dat geldt voor je bedrijfspand, maar ook voor de politie. “Een paar weken geleden nog: inbrekers drongen een bedrijf binnen dat net 247Alarm had laten installeren door een van onze partners”, vertelt Rik van Veenschoten van RoutIT. “Onze meldkamer deelde live de beelden met de politie. Die reed er meteen naartoe en pakte de daders.”

Beveilig je bedrijf met een alarmsysteem

Het illustreert hoe 247Alarm te werk gaat: snel actie ondernemen en efficiënt communiceren. Met de focus op gebruiksvriendelijkheid. 247Alarm is een onderdeel van 247Services. Dat is een RoutIT-pakket met slimme oplossingen voor alle soorten bedrijfssecurity, die naadloos op elkaar aansluiten. Van cyberveiligheid en monitoring tot systeembewaking en fysieke security.

Het grote voordeel van 247Alarm is dat je als ondernemer zelf de regie houdt. Rik van Veenschoten: “Je kunt zelf de bloktijden aanpassen waarop je gebruik wilt maken van de meldkamer. Dat doe je gewoon in de app; je hoeft ons er niet over te benaderen. Contactpersonen kun je eenvoudig zelf toevoegen en verwijderen. Uiteraard is de applicatie voorzien van een digitale paskaart, dus geen pasjes meer voor verificatie. En de app is heel overzichtelijk; je ziet in een handomdraai al je locaties.”

Soorten alarmsystemen voor bedrijven

Alarmsystemen zijn er in alle soorten, maten en prijzen. “Soms is het verplicht om een zakelijk alarmsysteem voor je bedrijf te gebruiken”, legt Rik van Veenschoten uit. “Denk aan juweliers of autobedrijven. Maar al is het dat niet, dan loont het toch vaak om er een aan te laten leggen.”

De vraag daarbij is: sluit je je zakelijk alarmsysteem aan op een meldkamer of niet? Doe je dat niet, dan krijg je persoonlijk alle meldingen binnen over het alarm dat afgaat. Waarna je ook zelf verantwoordelijk bent voor het checken wat er aan de hand is.

Van Veenschoten: “Een alarmsysteem met meldkamer zorgt voor gemoedsrust. Een gebruiker van onze applicatie kan snel en makkelijk laten weten dat een melding nodeloos is. Dat scheelt weer een telefoontje waarop jijzelf of een andere contactpersoon niet zit te wachten. Bijvoorbeeld omdat het midden in de nacht is. En omgekeerd: als er wél iets aan de hand is, zorgen we dat we een contactpersoon hoe dan ook te pakken krijgen. Met een zakelijk alarmsysteem zónder meldkamer moet je het vaak doen met een pushbericht, maar wie hoort dat nou als-ie ligt te slapen?”

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

De meest voorkomende alarmsystemen voor bedrijfspanden maken gebruik van bewegingssensoren, deur- en raamdetectoren en magneetcontacten. “Maar ondernemers koppelen alarmsystemen ook steeds vaker aan bewakingscamera’s of warmtecamera’s. Dat geeft ons als meldkamer de mogelijkheid om beelden uit te lezen. Zo hebben we meteen een beeld van wat er aan de hand is. Dan kunnen we dus verder gaan dan alleen de politie waarschuwen. In zo’n geval contacten we als het nodig is ook de brandweer en kunnen we hen precies vertellen wat er aan de hand is en op welke plek.” 

Voordelen 247Alarm

Als ondernemer heb je bij 247Alarm dus zelf de regie, mede dankzij de gebruiksvriendelijke app. En heb je vragen, dan kun je altijd bij je vertrouwde installateur terecht. “Die is het eerste aanspreekpunt. En dat is prettig, want hij komt vaak uit de buurt en weet alles over jouw situatie en het alarmsysteem. En over eventuele andere securitymaatregelen die gekoppeld zijn. Het abonnement loopt ook via de installateur.”

“Ook checken we voortdurend of het alarmsysteem voor je bedrijf nog werkt of dat het is uitgeschakeld”, vervolgt Rik van Veenschoten. “En we zijn een gecertificeerde meldkamer, voldoen aan alle wet- en regelgeving. Dus kunnen we hulpdiensten aansturen. We schakelen snel met politie en brandweer en delen beelden live. Dat vergroot de pakkans en het is de snelste manier om de schade zo beperkt mogelijk te houden. En dat is uiteindelijk wat je wil voor je bedrijf.”

Meer weten over 247 Alarm of partner worden?

Ontdek 247 Alarm

Gerelateerde artikelen