Flexibel werken is anders werken

Bij mensen die flexibel werken, heeft samenwerken een andere vorm. Waar kantoormedewerkers hun collega’s regelmatig treffen bij het koffieapparaat of in de vergaderzaal, moeten telewerkers andere middelen zoeken om samen te werken. Belangrijk om hier als werkgever over na te denken!

Maak duidelijke afspraken

Het is belangrijk dat u vooraf duidelijke afspraken maakt over wat flexibel werken voor u en uw medewerkers inhoudt. Werk en privé kunnen bijvoorbeeld meer in elkaar over lopen bij telewerkers. Vindt u het wenselijk dat medewerkers dag en nacht inloggen, of wilt u grenzen stellen aan wanneer ze werken?

Zorg dat u elkaar regelmatig informeert

Nu uw medewerkers vaak onderweg zijn en ergens anders hun laptop openklappen, wordt het belangrijk een manier te vinden om hen toch regelmatig te informeren. Met een periodieke nieuwsbrief houdt u telewerkers op de hoogte van ontwikkelingen binnen het bedrijf. Wilt u ze regelmatig even spreken? Prik dan een vast wekelijks tijdstip waarop u even kort belt. Bijvoorbeeld via de online werkplek van KPN. Zo blijft u op de hoogte en voelt uw medewerker zich gehoord.

Zet afspraken op papier

Een haastige e-mail of telefoongesprek kan soms voor onduidelijkheden zorgen. Wilt u echt goede, voor iedereen duidelijke afspraken maken over bijvoorbeeld de aanpak van een project? Kies dan voor een goede briefing op papier. Omschrijf hierin wat de opdracht precies inhoudt, wie wat doet en wat de planning is. Zo hebben u en uw flexibele medewerkers altijd een goede houvast!

Gerelateerde artikelen