18 Artikelen
Segment
Branche
Categorie

Waar is de cloud?

15 april 2017

Nu we massaal in de cloud werken lijkt het alsof onze data ver weg is. Maar de meeste data is dichterbij dan u denkt. Met meer dan 200 datacenters heeft Nederland een koppositie en zijn we de “Gateway to Europe”. Tijd om iets meer te ontdekken over datacenters in Nederland.


Inspiratie op interactieve Week van de Ondernemer

29 november 2016

De Week van de Ondernemer (WVDO) is één van de grootste events voor het MKB. Het programma omvat een combinatie van inspireren, ervaren en vooral ook hands-on trainingen en demonstraties. KPN bood op de bijeenkomsten in Eindhoven en Zaandam een inspirerend programma ondernemers om hen bewust te maken van mogelijkheden van digitale ontwikkelingen voor hun onderneming. Willem Vermeend sprak over digitalisering en de urgente gevolgen voor ondernemers. Suzanne Kelder lichtte toe wat KPN voor ondernemers kan betekenen.

Managen in tijden van cloud

4 mei 2016

Eerder schreven we het al: in 2020 halen we volgens Gartner alles uit de cloud. En dat betekent niet alleen anders omgaan met data en applicaties. Het heeft ook grote impact op organisatiecultuur en managementstijl. Wanneer je bijvoorbeeld altijd hebt gestuurd op controle, is het wennen om over te schakelen op vertrouwen.


Inzicht in uw klantcontact kan eenvoudig zijn

13 april 2016

De klant centraal stellen, klantcontact en klanttevredenheid optimaliseren, Customer Experience. Zomaar een paar termen die veel worden genoemd binnen organisaties om weer te geven hoe belangrijk hun klanten zijn. In Nederland alleen al wordt er per jaar circa €100 miljoen geïnvesteerd in mensen en middelen om klanten te behouden en nieuwe te winnen.


Op naar een duurzame digitale delta

16 maart 2016

De impact van datacenters op het milieu komt steeds meer onder de aandacht. En terecht, want het mondiale dataverkeer groeit explosief. Volgens Cisco gaan we dit jaar wereldwijd meer dan een zettabyte (1.000.000.000.000.000.000.000, oftewel een triljard bytes) aan data versturen. In 2019 verdubbelt die hoeveelheid data tot 2 zettabyte. Dat komt neer op ongeveer 50.000 gigabyte per seconde. Al dat dataverkeer kost natuurlijk energie, maar de échte impact op het milieu wordt veroorzaakt door de opslag van al die data.


Alles net een stapje slimmer is de nieuwste trend

4 maart 2016

In februari heb ik een hele week op de beurs Integrated Systems Europe in de RAI gestaan. Honderden mensen schreven zich in voor een rondleiding op de stand, en ik heb veel van die rondleidingen mogen verzorgen. Wat een feest! De tijd is voorbij dat een demo een soort knoppentraining is, vandaag de dag is vrijwel alle innovatie gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring. Dat maakt dat de innovaties die we lieten zien heel tastbaar zijn, met zeer enthousiaste reacties van de beursbezoekers tot gevolg.


‘Cloud is veel meer dan louter techniek’

3 maart 2016

De cloud kan organisaties flexibeler, goedkoper en meer concurrerend maken. Volgens Rick van Schaik (Directeur Cloud&Hosting bij KPN) is het voor iedereen die concrete stappen richting cloud willen zetten essentieel om te begrijpen dat de cloud meer is dan louter techniek. ‘Cloud heeft ook directe gevolgen voor medewerkers en bedrijfsprocessen. Daar moet je rekening mee houden bij de planning, de implementatie en het beheer.’


De etiquette van online vergaderen

21 januari 2016

Als het om etiquette gaat zijn er een aantal klassieke beleefdheidsvormen die we allemaal wel kennen: geen ellebogen op tafel tijdens het eten, het bestek van buiten naar binnen gebruiken en je servet ligt gedurende het diner op schoot. Ook in het zakelijke verkeer zijn er genoeg situaties waarin het in acht nemen van de etiquette wenselijk is, maar niet iedereen weet altijd welke handelingen gepast of ongepast zijn. Als het op het gebruik van moderne technologie aankomt is het nog ingewikkelder: zijn er überhaupt al regels waar we ons aan moeten houden? Online vergaderen is zo’n situatie waarin je onbedoeld collega’s of klanten voor het hoofd kan stoten. Conference calls via Skype for Business kunnen enorm efficiënt zijn, maar niet als iedereen door elkaar heen praat of deelnemers zich ergeren aan anderen. Er zijn al wel wat algemene beleefdheden voor online vergaderen te onderscheiden. We delen daarom graag wat tips met je: