17 oktober 2016

Talking technology

Wat heeft trendwatcher Richard van Hooijdonk met robots en witte beren? Ook benieuwd naar de visie van Ineke Dezentjé op een succesvolle slimme industrie of hoe British Gas Big Data omzet in informatie? Hoe wordt Schiphol de beste digitale luchthaven ter wereld? Dit en nog veel meer leest u in het magazine the Digital Dutch voor Transport & Logistiek, Bouw, Maakindustrie, OV en Utilities.

Verschillende sectoren met eigen ontwikkelingen, risico’s en kansen. Maar er zijn ook gelijkenissen en verbintenissen. Om te beginnen liggen de sectoren in elkaars verlengde. De één produceert iets, de ander vervoert het en een derde zorgt voor de energie om het transport mogelijk te maken. Zij staan bovendien voor een aantal soortgelijke uitdagingen. Om succesvol te zijn of om te overleven moeten zij allemaal flexibel zijn, bijvoorbeeld als het gaat om de inzet van personeel, technologie, het energieverbruik en partners. Zelfs het totale business model moet flexibel zijn. Wat vandaag core business is, is morgen wellicht al niet meer relevant. 

Je vraagt je bijna af hoe een bedrijf succesvol kan blijven als de toekomst zo onvoorspelbaar is. De kracht zit in het slim gebruik van technologie en data en het aangaan van de juiste partnerships. Daarnaast moet een bedrijf lef hebben, te durven experimenteren met innovaties en afscheid kunnen nemen van traditionele werkwijzen.

Magazine: Talking Technology

In dit magazine vindt u interessante cases van bedrijven die innoveren en samenwerken. We laten zien met welke uitdagingen en technologische innovaties sectoren te maken krijgen. We hopen dat het magazine u inspireert om nieuwe technologische mogelijkheden te verkennen!

Lees meer

Gerelateerde artikelen