12 oktober 2016

De nieuwe winkelformule

Het is geen nieuws dat er binnen de Retail sector veel verandert. KPN, zelf ook retailer met veel winkels in de Nederlandse winkelstraten, herkent dat.

Omnichannel

Veel retailers worstelen met de vraag hoe je omgaat met het kiezen van de juiste balans tussen de online en de fysieke winkel en welke aanpak je het beste kunt kiezen als het gaat om het toepassen van technische innovaties? Wat doe je wel? Wat doe je niet? En de vraag waar Retailers ook vooral mee worstelen is: ‘waar moet ik beginnen?’.

Eigen winkel als voorbeeld

Een aantal jaren terug vond KPN het de hoogste tijd om de online klantervaring dezelfde te laten zijn als in de fysieke winkels. Er is eerst gekeken naar de vraag en de wens die leeft bij de moderne consument en wat hij vandaag van de retailer verwacht. Stapje voor stapje heeft KPN die vertaald naar technische toepassingen in zijn winkels en heeft daarmee de eerste stappen gezet op de weg naar digitale transformatie. KPN is als eerste begonnen om twee winkels, Den Haag en Haarlem, te transformeren waarbij op vraagstukken als digital signage, omnichanneling, RFID, datamanagement en logistieke processen een oplossing moest komen.   

Nijmegen

In 2016 heeft KPN nog eens veertien winkels ingericht op basis van De Nieuwe Winkelformule waarbij digitalisering een grote rol speelt. De KPN winkel in Nijmegen is daarvan een heel goed en voorbeeld.

Overtuig u zelf

In deze video laat KPN zien wat in de winkel in Nijmegen aan technische innovaties zijn toegepast en wat de consument daaraan heeft.


Meer weten

KPN helpt u graag. U kunt contact opnemen met uw KPN accountmanager of ga naar kpn.com/retail voor meer informatie over Retail en wat KPN daarin voor u kan beteken.

Retail magazine

In oktober 2016 heeft KPN een magazine uitgebracht voor de Retail sector in Nederland waarin de digitale transformatie van de branche centraal staat en de rol van de marketeer binnen Retail die steeds meer vervlochten raakt met de IT-specialist.

Lees meer

Gerelateerde artikelen