Van oud naar cloud: wat levert het op?

Werken in de cloud. Het is een gevleugelde uitdrukking geworden. Maar waarom zou je eigenlijk in de cloud werken? En welke voordelen heeft een werkplek in de cloud eigenlijk voor jou en je medewerkers?

Veranderen voor generatie Y

We leven in een tijdperk van veranderingen. Veel bedrijven spelen daar op in, door afscheid te nemen van een traditionele organisatiestructuur. Die was gericht op hiërarchie, controle en aanwezigheid van medewerkers. Bedrijven worden flexibeler als de focus verschuift naar kennisdeling en agile werken. Dit werkt niet alleen sneller en efficiënter, het sluit ook beter aan bij de wensen van de sociale netwerker, de nieuwe medewerkers van generatie Y. Zij verwachten niets minder dan altijd en overal te kunnen werken. Of het nu vanaf hun tablet is, of vanaf hun smartphone.

Van groei naar krimp en terug

Ieder bedrijf merkt het: groei en krimp wisselen elkaar tegenwoordig in rap tempo af. Om goed in te kunnen spelen op de actuele klantvraag, creëren veel organisaties een flexibele schil. Ze hebben een poule van freelancers, zzp’ers of relaties die snel kunnen bijspringen bij grote orders of projecten. Organisaties hebben zo een continu wisselend medewerkersbestand.

Leniger met de cloud

Een organisatie die flexibeler wil worden, heeft daarvoor hulpmiddelen nodig. ICT is een belangrijk instrument voor veel organisaties. Ook als het gaat om flexibilisering. Dit is 1 van de redenen dat de cloud steeds populairder wordt bij organisaties. Door werkplekken in de cloud te zetten, bereiken organisaties de volgende doelen:

  • ICT-kosten in de hand
    In de cloud neem je software als dienst af. Je betaalt dan ook alleen voor de werkplekken en softwarelicenties die je écht gebruikt. Zo zijn ICT-kosten altijd geoptimaliseerd.
  • Controle over ICT informatie
    In traditionele, decentrale ICT-omgevingen ontbreekt vaak het overzicht. Zo verdwijnt bijvoorbeeld veel waardevolle klanteninformatie. De cloud maakt het mogelijk weer in control te zijn. Wie clouddiensten namelijk centraal toepast, laat alle ICT samenkomen in de werkomgeving. Daar gebruiken medewerkers de data, applicaties en systemen die ze nodig hebben en worden ze optimaal productief.
  • Medewerkers worden mobiel en flexibel
    Doordat de volledige werkomgeving in de cloud zit (en niet op een pc of laptop draait) worden medewerkers ongekend mobiel. Ze kunnen met elk device overal vandaan werken.


Werkplek in de cloud

Whitepaper: Werkplek in de Cloud

Wil je meer weten over werken in de cloud? Lees onze whitepaper ‘Werkplek in de cloud, op weg naar flexibiliteit.’

Download whitepaper

Gerelateerde artikelen