Medizon: Slimme AED’s verhogen de overlevingskans bij acuut hartfalen

Het is van levensbelang dat AED’s altijd werken. Medizon ging op zoek naar digitale mogelijkheden om AED-kasten online en realtime te monitoren. Doordat er altijd een werkende AED aanwezig is, zijn burgerhulpverleners van Hartveilig Wonen sneller ter plaatse en worden er steeds meer levens gered.

Klantcase Medizon

Over Medizon

'Na zes minuten is de kans om een hartstilstand te overleven nihil'

- Marcus Flipsen, Directeur van Medizon -


'Ieder jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een acuut hartfalen is snel handelen in de vorm van reanimatie of defibrillatie van levensbelang. De kans op overleven neemt iedere minuut met 10 procent af en na zes minuten is de kans op overleven nihil. Een ambulance doet er gemiddeld 10 tot 15 minuten over om ter plaatse te komen. Dit is te lang om iemand met een hartstilstand te redden. Om deze reden zijn wij dan ook afhankelijk van burgerhulpverleners.’

Medizon importeert en implementeert AED’s in Nederland en werkt continue aan de optimalisatie van de inzetbaarheid van deze levensreddende apparatuur.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

'Op dit moment zijn er 1.000 AED-kasten voorzien van LoRa-technologie. Onze ambitie is om alle 50.000 Defibtech AED’s, welke wij in Nederland geleverd hebben, verbonden te maken, want dankzij deze zorginnovatie zijn burgerhulpverleners sneller ter plaatse en kunnen we écht levens redden!’

Download

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Meer weten over deze klantcase?

Neem contact met mij op

Gerelateerde artikelen