Samen met KPN en Hartveilig Wonen maakt Medizon AED-kasten slim. Door sensoren op de kasten te verbinden met het LoRa-netwerk monitort Medizon apparatuur 24/7.

Medizon: Slimme AED’s verhogen de overlevingskans bij acuut hartfalen

Het is van levensbelang dat AED’s altijd werken. Medizon ging op zoek naar digitale mogelijkheden om AED-kasten online en realtime te monitoren. Doordat er altijd een werkende AED aanwezig is, zijn burgerhulpverleners van Hartveilig Wonen sneller ter plaatse en worden er steeds meer levens gered.

'Na zes minuten is de kans om een hartstilstand te overleven nihil'

- Marcus Flipsen, Directeur van Medizon -


'Ieder jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een acuut hartfalen is snel handelen in de vorm van reanimatie of defibrillatie van levensbelang. De kans op overleven neemt iedere minuut met 10 procent af en na zes minuten is de kans op overleven nihil. Een ambulance doet er gemiddeld 10 tot 15 minuten over om ter plaatse te komen. Dit is te lang om iemand met een hartstilstand te redden. Om deze reden zijn wij dan ook afhankelijk van burgerhulpverleners.’

Medizon importeert en implementeert AED’s in Nederland en werkt continue aan de optimalisatie van de inzetbaarheid van deze levensreddende apparatuur.

Gerelateerde klantcases