Samen met KPN en Hartveilig Wonen maakt Medizon AED-kasten slim. Door sensoren op de kasten te verbinden met het LoRa-netwerk monitort Medizon apparatuur 24/7.

Medizon: Slimme AED’s verhogen de overlevingskans bij acuut hartfalen

Het is van levensbelang dat AED’s altijd werken. Medizon ging op zoek naar digitale mogelijkheden om AED-kasten online en realtime te monitoren. Doordat er altijd een werkende AED aanwezig is, zijn burgerhulpverleners van Hartveilig Wonen sneller ter plaatse en worden er steeds meer levens gered.

Klantcase Medizon

Over Medizon

'Na zes minuten is de kans om een hartstilstand te overleven nihil'

- Marcus Flipsen, Directeur van Medizon -


'Ieder jaar krijgen 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Bij een acuut hartfalen is snel handelen in de vorm van reanimatie of defibrillatie van levensbelang. De kans op overleven neemt iedere minuut met 10 procent af en na zes minuten is de kans op overleven nihil. Een ambulance doet er gemiddeld 10 tot 15 minuten over om ter plaatse te komen. Dit is te lang om iemand met een hartstilstand te redden. Om deze reden zijn wij dan ook afhankelijk van burgerhulpverleners.’

Medizon importeert en implementeert AED’s in Nederland en werkt continue aan de optimalisatie van de inzetbaarheid van deze levensreddende apparatuur.

Geïntegreerde dienstverlening van KPN

'Op dit moment zijn er 1.000 AED-kasten voorzien van LoRa-technologie. Onze ambitie is om alle 50.000 Defibtech AED’s, welke wij in Nederland geleverd hebben, verbonden te maken, want dankzij deze zorginnovatie zijn burgerhulpverleners sneller ter plaatse en kunnen we écht levens redden!’

Download

Hoe kunnen we uw bedrijf slimmer maken?

Innovatie vindt overal plaats. Daarmee veranderen uw uitdagingen én ontstaan er nieuwe kansen. Slimmer en efficiënter werken wordt hierdoor steeds belangrijker. Internet of Things (IoT) oplossingen kunnen u hierbij helpen. IoT biedt namelijk een schat aan mogelijkheden om uw processen efficiënter in te richten, uw klantbeleving te verbeteren én nieuwe verdienmodellen te realiseren.

Benieuwd hoe Internet of Things uw bedrijf kan helpen? 
Lees alles over de mogelijkheden op onze online pagina in onze whitepaper of ga in gesprek met onze experts.

Meer informatie over het product

Internet of Things

Met IoT-oplossingen van KPN verzamelt, verstuurt en beheert u op een veilige en overzichtelijke manier data en vormt u uw data gemakkelijk naar relevante inzichten.

Meer informatie

Gerelateerde klantcases