Connectiviteit is essentieel voor betaalterminals. Zonder connectiviteit kunnen betalingen simpelweg niet worden afgehandeld. Echter is in sommige landen connectiviteit minder betrouwbaar of is er beperkende wet- en regelgeving. Samen met KPN heeft Adyen een IoT- betaaloplossing gelanceerd waardoor online betalen overal ter wereld mogelijk is. Ook in landen waar een vaste verbinding niet altijd even goed werkt en waar ‘permanent roaming’ niet is toegestaan. Een mooie Nederlandse samenwerking die de wereldwijde betalingsindustrie openbreekt.

Adyen lanceert samen met KPN innovatieve IoT-betaaloplossing

‘Frictionless payments’ over de hele wereld

Adyen is in 2006 opgericht in Amsterdam, met als doel om bedrijven te helpen groeien met hun nieuwe betaalplatform. Inmiddels is het een bijzonder succesvol Nederlands bedrijf met kantoren over de hele wereld en grote klanten als Facebook, Uber, Spotify en Microsoft.

‘Adyen staat voor frictionless payments’, zegt Tobias van Hoogen, Tech Lead POS Networking & Merchant Infrastructure bij Adyen. ‘Als Nederlandse payment provider opereren we internationaal. We bieden onze merchants een totaaloplossing op het gebied van betaalverkeer, zowel op het gebied van e-com als point of sale; de betaalterminals in winkels. We hebben kantoren op alle continenten, in de grootste steden ter wereld. Onze strategie is erop gericht om een ‘global solution’ te bieden aan onze merchants, die vaak wereldwijd opereren.’

Het belang van betrouwbare connectiviteit voor betaalterminals

Eén van de kritische succesfactoren voor betaalterminals is dat ze altijd online moeten zijn om betalingen af te kunnen handelen. KPN zorgt met het Internet of Things (IoT) voor maximale connectiviteit van alle pinterminals van Adyen wereldwijd. ‘We hebben voor KPN gekozen omdat zij via non-steered roaming overal het beste netwerk bieden. In sommige landen is dat een uitdaging, omdat de connectiviteit er minder goed is en er wet- en regelgeving kan zijn die beperkingen oplegt op het gebied van permanent roaming.’


Whitepaper: Aandachtspunten in connectiviteit

Whitepaper: Aandachtspunten in connectiviteit

In het whitepaper ’11 belangrijke aandachtspunten in connectiviteit’ vindt u informatie die u ondersteunt bij het maken van de juiste keuzes zodat uw connected product slaagt.

6 apr 2021


Openbreken van groeimarkt Brazilië

Samen met KPN heeft Adyen onlangs ook een bijzonder project afgerond in Brazilië. Eén van de landen waar ‘permanent roaming’ niet is toegestaan. Niet iedereen heeft daar een vaste lijn, dus mobiele pinterminals zijn enorm populair. Het is gelukt om deze markt open te breken met een innovatieve oplossing waarbij pinterminals worden uitgerust met speciale simkaarten met IoT-connectiviteit van KPN. Met deze oplossing loopt Adyen voorop in de wereldwijde betalingsindustrie. Nog geen enkele andere partij heeft zoiets in gebruik. Op deze simkaart kan namelijk ook een profiel van een Braziliaanse operator worden geplaatst. Tobias legt uit: ‘Een nadeel van roaming is latency, dus betalingen zijn trager. Met deze IoT-oplossing realiseren we een snelheidsverhoging in het betaalverkeer en daarmee zijn onze gebruikers enorm geholpen.’ In de betalingsindustrie telt namelijk elke seconde als het gaat om het veilig afhandelen van betalingen.

Naast Brazilië wil Adyen in de toekomst hun wereldwijde footprint nog verder uitbreiden. Met hun nieuwe IoT-betaaloplossing zien ze bijvoorbeeld kansen in Australië en Amerika. Ook daar willen ze het betaalverkeer een ‘snelheidsboost’ geven.


Goed partnership met KPN dankzij korte lijntjes

Niet alleen het betaalverkeer van Adyen is snel. De innovatieve oplossing in Brazilië was ook in een razendsnel tempo gerealiseerd. Tobias zegt hierover: ‘Als je directe lijnen hebt met een bedrijf gaan zaken gewoon snel. Korte lijntjes, geen ellenlange e-mails heen en weer, maar gewoon de telefoon oppakken en rennen voor elkaar. KPN heeft in dit project laten zien dat de Internet of Things afdeling een hele kundige groep mensen is, die zaken snel kan uitvoeren. Dat is precies waar Adyen altijd naar zoekt.’

‘Samen investeren en groeien is het uitgangspunt van de samenwerking.”
Tobias van Hoogen, Tech Lead POS Networking & Merchant Infrastructure bij Adyen

Gerelateerde klantcases