Uitleg factuur Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL)


Met een Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL) abonnement kunt u onbeperkt mobiel bellen binnen Nederland en deelt u MB's met andere collega's uit de groepsbundel. Hebt u een vraag over de eerste factuur? Op deze pagina leggen wij u aan de hand van een voorbeeldfactuur uit hoe de kosten worden verrekend.

Uw factuur begrijpen

Zoek het onderdeel van de factuur waarover u een vraag hebt en bekijk de voorbeeldfactuur en uitleg over hoe wij de kosten in rekening brengen op de eerste factuur.

1. Uw persoonlijke gegevens & factuurgegevens

De factuurdatum is de datum waarop de factuur is opgemaakt. 

Bovenaan uw factuur staan uw persoonlijke gegevens en uw factuurgegevens. Wilt u uw persoonlijke gegevens wijzigen? Wijzig eenvoudig online de gegevens van uw abonnement, bijvoorbeeld uw postadres, rekeningnummer en e-mailadres. 

Uw gegevens wijzigen

2. Totaalbedrag

Het totaalbedrag van uw factuur is inclusief BTW.  Het totaalbedrag is de optelsom van:

- kosten exclusief BTW

- kosten BTW-heffing

Bij 'samenvatting' leggen wij u uit hoe het bedrag exclusief BTW is opgebouwd.

3. Samenvatting

Hier ziet u de bedragen van de maandelijkse abonnementskosten en eventuele extra opties.

Groepstegoed: MB's delen

Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL) bestaat uit een groepsbundel mobiel internet. Gebruikers met hetzelfde type abonnement kunnen de tegoeden onderling delen.

Meer MB's verbruikt dan ingekocht

Hebt u minder MB's verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar groepstegoed'.

Meer MB's verbruikt dan ingekocht

Hebt u meer MB's verbruikt dan ingekocht? Dan vermelden we het verschil per abonnement bij 'Naar boven bundel'. De specificatie kunt u vinden bij 'Verbruik'.

4. Groepsbundel Mobiel Internet uit vorige periode

In het voorbeeld is het groepstegoed uit de vorige periode 0 MB. Dit is de eerste factuur en bovendien is het niet mogelijk om het tegoed uit de voorgaande periode mee te nemen.

Groepsbundel Mobiel Internet uit deze periode

Bij 'Groepstegoed berekening uit deze periode' staat het totaal van de ingekochte MB’s voor de aansluitingen die onderdeel zijn van deze groepsbundel berekening.

Het maandelijks tegoed per abonnementen in het voorbeeld is 6000 MB, elke aansluiting krijgt 3000 MB. Hieronder een berekening van het groepstegoed:

Gebruikers Totaal verbruik Boven bundel Groepstegoed
Aansluiting 1 2300 MB verbruikt deze maand Binnen bundel gebleven + 700 MB (3000 MB ingekocht - 2300 verbruikt)
Aansluiting 2 3400 verbruik deze maand 400 MB boven bundel -400 MB (verbruikt uit groepstegoed)

5. Overzicht per aansluiting

In dit overzicht wordt er aangegeven wat er per aansluiting is ingekocht (onder abonnement) en het totaal dat er door de aansluitingen is verbruikt binnen de bundel en eventueel buiten de bundel (onder Totaal verbruik). Tevens wordt er per aansluiting aangegeven of er meer of minder is verbruikt dan er is ingekocht.

6. Kosten voor verbruik buiten de bundel

Hoewel u met Zakelijk Mobiel Onbeperkt binnen Nederland onbeperkt kunt bellen, rekenen wij extra kosten als u naar het buitenland belt. De kosten voor bellen en sms'en in het buitenland zitten niet in de bundel en brengen wij apart in rekening. Dat geldt ook voor sms'en naar het buitenland en het gebruik van mobiel internet in het buitenland.

Voor Zakelijk Mobiel Onbeperkt XL maakt u gebruik van een EU-bundel. Deze bestaat uit 1 GB databundel binnen de EU, 300 minuten bellen/gebeld worden binnen de EU en 300 minuten bellen naar EU-nummers per abonnement. De EU-bundel is een individuele bundel en kan niet worden ingezet als groepstegoed of in combinatie met de Groep SIM van KPN.

Blijven de kosten boven de bundel voor Zakelijk Mobiel Onbeperkt (XL) hoog door mobiel bellen en internetten in het buitenland? Vraag dan een extra buitenlandbundel aan als aanvulling op uw abonnement(en).

Uw eerste factuur begrijpen

De eerste factuur lijkt op de maandelijkse factuur. Verschil is dat u de eerste maand ook de eenmalige kosten én twee keer (een deel van de) abonnementskosten betaalt.

Kosten die wij in rekening brengen op de eerste factuur:

  • Eenmalige kosten. Het bedrag bij 'Eenmalig' vindt u het bedrag voor de aansluitkosten en eventueel de kosten voor een toestel.
  • Abonnementskosten. U betaalt 1 keer een deel van de maandelijkse abonnementskosten vanaf vanaf de ingang van uw abonnement plus 1 keer de abonnementskosten 1 maand vooruit.

Het totaalbedrag van de eerste factuur valt daardoor hoger uit.

7. Eenmalige kosten

Het bedrag bij 'Eenmalig' vindt u het bedrag voor de aansluitkosten en eventueel de kosten voor een toestel. Deze kosten worden slechts eenmaal berekend.

Tegoed in groepsbundel vanaf ingangsdatum

Het tegoed dat maandelijks wordt ingekocht is in de eerste maand van het abonnement naar rato berekend en als tegoed toegekend voor deze periode. Wilt u weten hoe het aantak MB's en minuten in de groepsbundel zijn berekend? Bekijk de uitleg voor een voorbeeldberekening.

Stel, uw abonnement in is ingegaan op 17 april voor een groepstegoed van 250 MB. Dan krijgt u de eerste maand een tegoed van 233,334 MB.

De berekening hiervoor is als volgt: 250 MB / 30 dagen (aantal dagen in de kalendermaand) = 8,33 MB per dag. Het abonnement kan in april 14 dagen worden verbruikt (17.04 - 30.04). Het tegoed is daarom 14 dagen x 8,33 MB = 116,667 MB per aansluiting. De groepsbundel bestaat uit 2 aansluitingen:  2x 116,667 MB geeft een groepstegoed voor deze periode van 233,334 MB.


Uw laatste factuur begrijpen

De laatste factuur bevat dezelfde onderdelen als de maandelijkse factuur. Het verschil is er geen extra abonnementskosten meer in rekening worden gebracht vanaf de opzegdatum en dat de eventueel teveel betaalde abonnementskosten worden verrekend met de laatste verbruikskosten.Hebt u eerder uw contract opgezegd? Dan krijgt u te maken met een afkoopsom op de laatste factuur.

8. Verrekening abonnementskosten laatste factuur

Het totaalbedrag is het bedrag dat u betaalt of terug krijgt nadat de kosten voor de laatste maand zijn berekend.

9. Samenvatting

Bij de samenvatting ziet u welk bedrag wij in mindering brengen. Dit bedrag verrekenen wij met de kosten voor verbruik. Samen vormt dit bedrag het totaalbedrag op uw laatste factuur.

Veelgestelde vragen

Payinfo staat voor betaalde (sms en internet) diensten, die u betaalt via uw mobiele telefoonfactuur. U kunt uw betalingen opzoeken en u afmelden via www.payinfo.nl. Op deze website kunt u ook aansluitingen voor deze diensten (de)blokkeren.

Contact opnemen met KPN

Livechat
Forum
Social
E-mail
Winkel
Bel ons