Factuur opbouw

Iedere maand ontvang je van ons een factuur. Deze factuur is standaard opgebouwd uit abonnementskosten en verbruikskosten. De abonnementkosten betaal je vooraf, de verbruikskosten achteraf.

Is jouw factuur hoger dan verwacht? Bekijk hier de meestvoorkomende redenen.

Kleinzakelijk

Heb je een Kleinzakelijk abonnement? Bekijk hier informatie over jouw factuur.

Eerste of laatste factuur

Mijn eerste factuur

Jouw eerste factuur gaat over een langere periode dan 1 maand. Dat maakt de abonnementskosten voor de eerste factuur vaak hoger.

Op de factuur zie je 'aantallen' terugkomen. Deze aantallen staan voor de periodes die op deze factuur in rekening zijn gebracht. Afhankelijk van jouw levering kunnen er soms meerdere periodes/ aantallen in rekening worden gebracht.

Op de eerste factuur staan meestal ook eenmalige kosten. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor de installatie van jouw abonnement door een monteur of aanschaf van apparatuur.

We stellen de BTW regels vast aan de hand van jouw registratieadres volgens de KvK inschrijving.

Koop je een toestel op afbetaling, dan wordt op de eerste factuur het volledige BTW bedrag in rekening gebracht. Op de factuur is dit bedrag te herkenen onder het kopje 'BTW reeds gefactureerd'.

Andere hardware zoals een modem of een vaste telefoon valt onder 21% BTW.

In sommige gevallen kan het zijn dat je aanlegkosten moet betalen. Wij brengen deze kosten eenmalig in rekening op jouw factuur.

Slotfactuur wijkt af

De abonnementskosten wijken meestal af omdat je 1 of meerdere maanden vooruit betaalt. Eventueel teveel betaalde kosten verrekenen we op de slotfactuur.

Als je voortijdig jouw contract opzegt, brengen we een afkoopsom in rekening op jouw slotfactuur.

Heb je een vraag over de afkoopsom of klopt het bedrag niet? Onze service medewerkers helpen je graag. Bekijk contactopties

Kosten door verbruik of andere kosten

Verbruikskosten

Buiten de EU betaal je per MB. Wij stoppen jouw internet als je meer dan €60,50 (incl. btw) hebt verbruikt. Limiet aanpassen? Dat kan in MijnKPN Zakelijk. Je kunt deze verbruikskosten bekijken in MijnKPN Zakelijk.

  1. Ga naar MijnKPN Zakelijk
  2. Klik in het menu bovenaan op 'Verbruik' en kies vervolgens de tegel 'Factuuranalyse'
  3. Klik op het pijltje naast de betreffende factuur
  4. Je vindt onder 'Kostensoorten' de verschillende kosten terug en onder de tegels vind je de betreffende telefoonnummers.

Let op: Ben je in een grensgebied?

Bijvoorbeeld op Cyprus? Of op de grens tussen Griekenland en Turkije? Dan kan het zijn dat jouw telefoon verbinding maakt met een netwerk uit een buurland. Is dat een buurland in een andere zone, dan kan dat hoge kosten met zich meebrengen als je op dat moment belt of mobiel internet gebruikt. Je kan dit voorkomen door handmatig een netwerk te kiezen.

Als je naar servicenummers (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. In MijnKPN Zakelijk kan je 0900 nummers blokkeren.

Bellen of internetten buiten Europa kan hoge kosten met zich meebrengen. Ook in grensgebieden loop je kans om verbinding te maken met het netwerk van een buurland. Je kan dit voorkomen door data roaming uit te zetten of handmatig een netwerk te kiezen.

Je kan deze verbruikskosten bekijken in MijnKPN Zakelijk.

  1. Ga naar MijnKPN Zakelijk
  2. Klik in het menu bovenaan op 'Verbruik' en kies vervolgens de tegel 'Factuuranalyse'
  3. Klik op het pijltje naast de betreffende factuur
  4. Je vindt onder 'Kostensoorten' de verschillende kosten terug en onder de tegels vind je de betreffende telefoonnummers.

Bij abonnementen van dezelfde soort, deel je de databundel met jouw collega's. Het kan zijn dat jij of jouw collega per ongeluk een muziek- of videostream op de achtergrond hebt aan laten staan. Dit zorgt voor een hoog verbruik. Is de totaalbundel op, dan gaan de kosten buiten de bundel lopen.

Overige kosten

Bestel je een nieuwe licentie voor bijvoorbeeld een werkplek, software of telefoonnummer? Dan komt dit automatisch op jouw factuur.

Bij de aanschaf van jouw abonnement ontvang je vaak een korting voor bijvoorbeeld 6, 12 of 24 maanden. Zodra de korting is verlopen brengen wij de normale kosten in rekening.

Het totaalbedrag van jouw eerste factuur na de verhuizing kan hoger zijn dan verwacht, dit heeft te maken met de verwerkingstijd van jouw totale verhuizing en eventuele eenmalige kosten.

Heb je nog vragen? Praat met onze digitale assistent

Stel je vraag aan onze digitale assistent. Kan die je niet helpen, dan verbinden we je meteen door naar een medewerker.