Redenen waarom het factuurbedrag afwijkt

Hoge eerste factuur

Jouw eerste factuur gaat over een langere periode dan 1 maand. Dat maakt je abonnementskosten voor de eerste factuur hoger.

Op jouw eerste factuur staan meestal eenmalige apparatuur- en installatiekosten.

Koop je een toestel op afbetaling, dan wordt meteen op de eerste factuur het totale BTW bedrag in rekening gebracht.

Heb je KPN Glasvezel aangesloten?
In sommige gevallen kan het zijn dat je aanlegkosten moet betalen. Wij brengen deze kosten eenmalig in rekening op jouw factuur.

Slotfactuur wijkt af

De abonnementskosten wijken meestal af omdat je 1 of meerdere maanden vooruit betaalt. Eventueel teveel betaalde kosten verrekenen we op de slotfactuur.

Als je voortijdig jouw contract opzegt, brengen we een afkoopsom in rekening op jouw slotfactuur.

Door verbruik

Data en minuten buiten jouw bundel zijn duurder. Bij het overschrijden van je bundel is het wijs om jouw bundel te verhogen of gebruik te maken van groepsbundels.

Als je naar servicenummers (0900 nummers) belt, betaal je deze apart. In MijnKPN Zakelijk kan je 0900 nummers blokkeren.

Bellen of internetten buiten Europa kan hoge kosten met zich meebrengen. Ook in grensgebieden loop je kans om verbinding te maken met het netwerk van een buurland. Je kan dit voorkomen door data roaming uit te zetten of handmatig een netwerk te kiezen.

Korting is verlopen

Veel diensten hebben een initiƫle korting voor een afgesproken periode. Op een eerdere factuur zie je of je voorheen korting kreeg.

Extra diensten

Extra apparatuur, software of telefoonnummers worden automatisch op jouw maandelijkse factuur in rekening gebracht.

Als je televisie afneemt bij ons en je hebt betaalde programma's of films gekeken, dan worden deze op jouw factuur in rekening gebracht.

Koop je apps via jouw telefoonabonnement? Dan betalen wij deze voorruit en verrekenen wij deze met je via jouw maandelijkse factuur.

Heb je nog vragen? Praat met onze digitale assistent

Stel je vraag aan onze digitale assistent. Kan die je niet helpen, dan verbinden we je meteen door naar een medewerker.