Het mobiele netwerk van Nederland is één van de beste ter wereld. Zo levert KPN met een dekkingspercentage van 99,3% mobiele diensten aan miljoenen mensen. Ons dataverbruik stijgt jaarlijks met ongeveer 60%. Ook de komende jaren verwachten wij dat deze trend zich zal doorzetten en daarom verhoogt KPN de kwaliteit van het mobiele netwerk. Dit betekent dat zowel de dekking als de datasnelheid omhoog gaat.

Netwerk modernisatie

Door heel Nederland staan de telefoonmasten van KPN. De komende tijd moderniseert KPN het mobiele netwerk door de antenne en bekabeling op elke mast te vervangen. Zo bent u vandaag maar ook in de toekomst verzekerd van een nog beter netwerk.

Beter netwerk in uw buurt

Wanneer we in uw buurt de masten vernieuwen dan duurt dat maximaal 8 uur. Daar merkt u vrijwel niks van omdat er meestal meerdere zendmasten bij u in de buurt zijn. Mogelijk kunt u tijdelijk even geen verbinding maken of gaat uw internetsnelheid omlaag.

Controleer of we nu bij u aan het werk zijn

Veelgestelde vragen

Zodra bij u de masten zijn vernieuwd maakt u automatisch gebruik van het verbeterde netwerk, daar hoeft u niks voor te doen.

Overal en altijd internet op uw PC of laptop via uw mobiel abonnement. Dat is tegenwoordig geen probleem meer. U kunt namelijk heel eenvoudig een wifi Hotspot maken met uw mobiele telefoon. Zo bent u op uw laptop verbonden via het abonnement van uw mobiele telefoon.

Direct een wifi Hotspot maken

Met Toestelhulp leest u per type telefoon op welke manier u een wifi Hotspot kunt maken.

  1. Klik op onderstaande link 'Toestelhulp'
  2. Kies uw telefoon + type en selecteer het besturingssysteem
  3. Ga naar ‘Mobiele hotspot instellen’
Mogelijk ervaart u tijdelijk een verminderde downloadsnelheid of kunt u helemaal geen verbinding maken. Een telefonische verbinding kan verbreken.
De werkzaamheden duren tussen de 4 en 8 uur.
In tegenstelling tot een storing hebt u bij onderhoudswerkzaamheden geen recht op schadevergoeding.