KPN EEN MKB Mobiel roaming tarieven


Internetten, bellen en sms'en in het buitenland

Wat kost bellen of sms'en naar een EU-nummer vanuit Nederland? Of internetten in het buitenland? Bekijk de bundels en tarieven voor roaming. Bespaar met een buitenlandbundel of schroef uw bundel waar nodig ter plekke op. Ontdek wat bij u past.

KPN Kleinzakelijk
Voorwaarden roaming

Voor gebruikers van KPN Kleinzakelijk gelden andere roamingsvoorwaarden. Bekijk wat van toepassing is op uw abonnement.

Internet en bellen in de EU

Bent u op zakenreis of vakantie in de EU? Met KPN EEN MKB Mobiel is uw bundel geldig in alle EU-landen. Internet, bel en sms dus gerust zoals u dat in Nederland gewend bent. Zonder extra kosten.

Bellen en sms'en in de EU

Bellen en sms'en doet u binnen de EU vanuit uw eigen bundel. Zodra uw bundel op is betaalt u het buitenbundeltarief. Liever zeker van uw zaak? Met een onbeperkte bundel betaalt u altijd hetzelfde bedrag.

Internetten in de EU

Internet in de EU zorgeloos vanuit uw standaardbundel. Op uw smartphone of via uw persoonlijke hotspot. Pas als uw bundel op is betaalt u het buitenbundeltarief. Dit werkt hetzelfde als in Nederland.

Voordeelbundels voor buiten EU gebruik

Bellen naar de landen buiten de EU​

Bellen vanuit Nederland naar een ander land in de EU kan gewoon vanuit uw KPN EEN MKB Mobiel belbundel. Wilt u vanuit Nederland naar een land buiten de EU bellen? Activeer dan de voordeelbundel om te profiteren van een voordelig tarief. U krijgt 20 belminuten voor € 5,- per bundel.

Internetten buiten de EU

Wilt u buiten de EU via uw mobiel internetten? Maak dan gebruik van een voordeelbundel.

 • 1 GB mobiel internet voor € 20,- in de 24 populairste bestemmingen buiten de EU
 • 250 MB mobiel internet voor € 25,- in 30 populaire bestemmingen buiten de EU
 • 100 MB mobiel internet voor € 50,- in de overige landen buiten de EU
Toon meerToon minder

Extra Voordeel Landen 1 GB​ geldig in:
Aruba, Australië, Bonaire, Canada, China, Curaçao, Filippijnen, Hong Kong, India, Israël, Koeweit, Maleisië, Montenegro, Nieuw Zeeland, Rusland, Saba, Singapore, Sint Eustatius, Sint Maarten, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten (incl. Amerikaans Samoa en Amerikaanse Maagdeneilanden) en Zuid-Korea​

Voordeel Landen 250 MB​ geldig in:
Albanië, Argentinië, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Cambodja, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Indonesië, Jamaica, Japan, Kosovo, Macedonië, Mexico, Nicaragua, Oekraïne, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Servië, Sri Lanka, Suriname, Thailand, Tunesië, Uruguay en Zuid-Afrika​

Overige Landen 100 MB geldig in:​
Alle landen behalve EU, Extra Voordeel Landen, Voordeel Landen, Britse Maagdeneilanden, Cookeilanden, Djibouti, Ethiopië, Fiji, Guam, Libië, Malediven, Zuid-Soedan, Sudan, Togo, Vanuatu en Zambia​ ​

Voordeelbundel activeren?

Bel 0800-0403 en noem 'voordeelbundel'.
In het buitenland? Bel +31612001200.


4G roaming op de Noordzee
Ver weg en toch dichtbij

Mobiele roaming is nu ook beschikbaar op het Nederlandse, Britse en Noorse deel van de Noordzee. Speciaal voor bedrijven die actief zijn op zee. Zoals offshore-bedrijven, Defensie, de Nederlandse Waterkering, de scheepvaart en visserij.

Ook 4G gebruiken op de Noordzee? Volg deze 3 stappen:

 1. Bekijk op de Noordzee dekkingskaart of er 4G signaal is in uw omgeving
 2. Zet roaming aan en verbind uw smartphone met de lokale provider Tampnet

Voor bellen, sms’en en internetten op de Noordzee via Tampnet geldt een ander nationaal tarief. Bespaar kosten en activeer de Voordeel Landen 250 MB bundel.

Abonnement keuzetip!
Kosteloos vanuit Nederland naar EU-landen bellen

Belt u vaak vanuit Nederland naar andere EU-landen? Kies voor een KPN EEN MKB Mobiel abonnement met Onbeperkt Bellen. Dan belt u zonder extra kosten in de EU! Hebt u al een KPN EEN MKB Mobiel abonnement maar nog geen onbeperkt bellen? Wijzig dan eenvoudig uw abonnement. Bel naar 0800-0403 om uw abonnement te wijzigen. Vanuit het buitenland belt u naar +31612001200.

Grip op uw verbruik door MB notificaties

Bij 80% en 100% verbruik van het groepstegoed ontvangt u een waarschuwing op een naar wens op te geven e-mailadres. Daarnaast ontvangt u een waarschuwing per SMS bij 50%, 80% en 100% van het individuele tegoed.

Goed om te weten

In de onderstaande landen is uw KPN EEN MKB Mobiel abonnement te gebruiken, zoals u dat in Nederland gewend bent.

A Andorra, Azoren
B België, Bulgarije
C Cyprus (Grieks gedeelte), Canariche eilanden
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Faeröer, Finland, Frankrijk, Frans Guyana
G Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey
H Hongarije
I Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg
M Malta, Martinique, Mayotte, Monaco
N Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Réunion, Roemenië
S San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, St. Martin
T Tsjechië
V Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland
 • Als u vanuit Nederland belt naar het Nederlandse mobiele nummer van een collega in Frankrijk, dan valt dit binnen de bundel.
 • Hebt u Onbeperkt Bellen bij uw KPN EEN MKB Mobiel abonnement ? Dan belt u óók vanuit Nederland naar een EU-land, zonder extra kosten.
 • Als u vanuit in Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer een taxi boekt in Frankrijk, dan valt dit binnen de bundel.
 • Als u vanuit Frankrijk met uw Nederlandse mobiele nummer belt naar een collega in Nederland, dan valt dit binnen de bundel.

   Per 100 MB kunt u:

   • 150 e-mails bekijken en beantwoorden (75 kB per email)
   • 65 internetpagina’s bekijken (1000 kB per internetpagina)
   • 500 WhatsApp berichten ontvangen en verzenden (1 kB per bericht)

   Vanaf 1 juni kunt u bij KPN uw zakelijke abonnement in de hele EU gebruiken, dit heet ‘Roam Like Home’. Bellen en internetten binnen de EU kan gewoon via uw huidige bundels net zoals u thuis in Nederland gewend bent. U hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s.

   In de EU, EER betaalt u voor bellen, sms’en en internetten hetzelfde tarief als in Nederland (‘Roam Like Home’), mits er sprake is van redelijk gebruik.

   Er is sprake van redelijk gebruik als u kunt aantonen dat u een duurzame band hebt met Nederland. Wij kunnen u vragen bij het aangaan van de overeenkomst aan te tonen dat u een duurzame band met Nederland hebt. Ook tijdens de looptijd van de Overeenkomst kan KPN controleren of u een duurzame band hebt met Nederland op basis van objectieve indicatoren. Denk hierbij aan documenten waaruit de vestiging van uw onderneming in Nederland of uitvoering van uw voornaamste economische activiteit in Nederland blijkt. Daarnaast dienen ook uw medewerkers die gebruikmaken van de dienst een duurzame band met Nederland te hebben, bijvoorbeeld blijkende uit de verhouding tussen het aantal werkzame personen binnen uw onderneming in Nederland, het aantal actieve SIM-kaarten en de eigen duurzame band van deze werknemers met Nederland. Indien KPN twijfelt aan het bestaan van deze duurzame band, zal KPN u twee weken de tijd geven om uw gedragspatroon aan te passen of om op een andere manier aan te tonen dat de duurzame band bestaat. Indien u dat niet doet is KPN gerechtigd u een toeslag in rekening te brengen.

   Als er sprake is van georganiseerde doorverkoop van SIM-kaarten aan personen die geen duurzame band hebben met Nederland, mag KPN onmiddellijk soortgelijke maatregelen treffen om misbruik te voorkomen.

   Indien er sprake is van een zogenaamde ‘open databundel’ en u meer dan de afgesproken drempel van de hoeveelheid dataverkeer verbruikt, kan een toeslag in rekening worden gebracht.

   De volledige voorwaarden met betrekking tot Roam Like Home en bovengenoemde toeslagen kunt u op kpn.com/allevoorwaarden terugvinden.

   Wilt u alle voorwaarden en tarieven voor buitenland gebruik inzien?

   Bekijk tarieven

   Hulp nodig of vragen?

   weet u niet welke roaming voorwaarden voor u van toepassing zijn of hebt u vragen over het gebruik?

   Contact met KPN