KPN EEN MKB Mobiel roaming tarieven


Internetten, bellen en sms'en in het buitenland

Wat kost bellen of sms'en naar een EU-nummer vanuit Nederland? Of internetten in het buitenland? Bekijk de bundels en tarieven voor roaming. Bespaar met een buitenlandbundel of schroef je bundel waar nodig ter plekke op. Ontdek wat bij je past.

KPN Kleinzakelijk
Voorwaarden roaming

Voor gebruikers van KPN Kleinzakelijk gelden andere roamingsvoorwaarden. Bekijk wat van toepassing is op jouw abonnement.

Internet en bellen in de EU

Ben je op zakenreis of vakantie in de EU? Met KPN EEN MKB Mobiel is jouw bundel geldig in alle EU-landen. Internet, bel en sms dus gerust zoals je dat in Nederland gewend bent. Zonder extra kosten.

Internetten in de EU

Internet in de EU zorgeloos vanuit je standaardbundel. Op je smartphone of via je persoonlijke hotspot. Pas als je bundel op is, betaal je het buitenbundeltarief. Dit werkt hetzelfde als in Nederland.

Bellen en sms'en in de EU

Bellen en sms'en doe je binnen de EU vanuit jouw eigen bundel. Zodra je bundel op is betaal je het buitenbundeltarief. Liever zeker van je zaak? Met een onbeperkte bundel betaal je altijd hetzelfde bedrag.

Beheer je roaming

In MijnKPN Zakelijk beheer je eenvoudig de roaming instellingen.

 1. Log in op MijnKPN Zakelijk
 2. Klik op 'mobiel' en vervolgens op 'abonnementen'
 3. Klik op het betreffende telefoonnummer
 4. Ga naar 'abonnementsinstellingen' en wijzig de instellingen naar wens.

Voordeelbundels voor buiten EU gebruik

Bellen naar de landen buiten de EU​

Bellen vanuit Nederland naar een ander land in de EU kan gewoon vanuit je KPN EEN MKB Mobiel belbundel. Wil je vanuit Nederland naar een land buiten de EU bellen? Activeer dan de voordeelbundel om te profiteren van een voordelig tarief. Je krijgt 20 belminuten voor € 5,- per bundel.

Internetten buiten de EU

Wil je buiten de EU via je mobiel internetten? Maak dan gebruik van een voordeelbundel.

 • 1 GB mobiel internet voor € 20,- in de 24 populairste bestemmingen buiten de EU
 • 250 MB mobiel internet voor € 25,- in 30 populaire bestemmingen buiten de EU
 • 100 MB mobiel internet voor € 50,- in de overige landen buiten de EU
Toon meerToon minder

Extra Voordeel Landen 1 GB​ geldig in:
Aruba, Australië, Bonaire, Canada, China, Curaçao, Filippijnen, Hong Kong, India, Israël, Koeweit, Maleisië, Montenegro, Nieuw Zeeland, Rusland, Saba, Singapore, Sint Eustatius, Sint Maarten, Taiwan, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten (incl. Amerikaans Samoa en Amerikaanse Maagdeneilanden) en Zuid-Korea​

Voordeel Landen 250 MB​ geldig in:
Albanië, Argentinië, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, Cambodja, Chili, Colombia, Costa Rica, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Honduras, Indonesië, Jamaica, Japan, Kosovo, Macedonië, Mexico, Nicaragua, Oekraïne, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Servië, Sri Lanka, Suriname, Thailand, Tunesië, Uruguay en Zuid-Afrika​

Overige Landen 100 MB geldig in:​
Alle landen behalve EU, Extra Voordeel Landen, Voordeel Landen, Britse Maagdeneilanden, Cookeilanden, Djibouti, Ethiopië, Fiji, Guam, Libië, Malediven, Zuid-Soedan, Sudan, Togo, Vanuatu en Zambia​ ​

Voordeelbundel activeren?

Bel 0800-0403 en noem 'voordeelbundel'.
In het buitenland? Bel +31612001200.


4G roaming op de Noordzee
Ver weg en toch dichtbij

Mobiele roaming is nu ook beschikbaar op het Nederlandse, Britse en Noorse deel van de Noordzee. Speciaal voor bedrijven die actief zijn op zee. Zoals offshore-bedrijven, Defensie, de Nederlandse Waterkering, de scheepvaart en visserij.

Ook 4G gebruiken op de Noordzee? Volg deze 3 stappen:

 1. Bekijk op de Noordzee dekkingskaart of er 4G signaal is in je omgeving
 2. Zet roaming aan en verbind je smartphone met de lokale provider Tampnet

Voor bellen, sms’en en internetten op de Noordzee via Tampnet geldt een ander nationaal tarief. Bespaar kosten en activeer de Voordeel Landen 250 MB bundel.

Abonnement keuzetip!
Kosteloos vanuit Nederland naar EU-landen bellen

Bel je vaak vanuit Nederland naar andere EU-landen? Kies voor een KPN EEN MKB Mobiel abonnement met Onbeperkt Bellen. Dan bel je zonder extra kosten in de EU! Heb je al een KPN EEN MKB Mobiel abonnement, maar nog geen onbeperkt bellen? Wijzig dan eenvoudig je abonnement. Bel naar 0800-0403 om je abonnement te wijzigen. Vanuit het buitenland bel je naar +31612001200.

Grip op je verbruik door MB notificaties

Bij 80% en 100% verbruik van het groepstegoed ontvang je een waarschuwing op een naar wens op te geven e-mailadres. Daarnaast ontvang je een waarschuwing per SMS bij 50%, 80% en 100% van het individuele tegoed.

Goed om te weten

In de onderstaande landen is je KPN EEN MKB Mobiel abonnement te gebruiken, zoals je dat in Nederland gewend bent.

A Andorra, Azoren
B België, Bulgarije
C Cyprus (Grieks gedeelte), Canariche eilanden
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Faeröer, Finland, Frankrijk, Frans Guyana
G Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey
H Hongarije
I Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg
M Malta, Martinique, Mayotte, Monaco
N Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Réunion, Roemenië
S San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, St. Martin
T Tsjechië
V Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland
 • Als je vanuit Nederland belt naar het Nederlandse mobiele nummer van een collega in Frankrijk, dan valt dit binnen de bundel.
 • Heb je Onbeperkt Bellen bij je KPN EEN MKB Mobiel abonnement ? Dan bel je óók vanuit Nederland naar een EU-land, zonder extra kosten.
 • Als je vanuit Frankrijk met je Nederlandse mobiele nummer een taxi boekt in Frankrijk, dan valt dit binnen de bundel.
 • Als je vanuit Frankrijk met je Nederlandse mobiele nummer belt naar een collega in Nederland, dan valt dit binnen de bundel.

   Per 100 MB kun je:

   • 150 e-mails bekijken en beantwoorden (75 kB per email)
   • 65 internetpagina’s bekijken (1000 kB per internetpagina)
   • 500 WhatsApp berichten ontvangen en verzenden (1 kB per bericht)

   Vanaf 1 juni 2017 kunt u bij KPN uw zakelijke abonnement in de hele EU gebruiken, dit heet ‘Roam Like Home’. Bellen en internetten binnen de EU kan gewoon via uw huidige bundels net zoals u thuis in Nederland gewend bent. U hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s.

   We bieden in ieder land de best beschikbare snelheid. Wel kan de kwaliteit van het netwerk minder zijn en uw ontvangst dus ook. Hierdoor kunt uw een lagere internetsnelheid ervaren dan u in Nederland gewend bent.

   In de EU, EER betaalt u voor bellen, sms’en en internetten hetzelfde tarief als in Nederland (‘Roam Like Home’), mits er sprake is van redelijk gebruik.

   Er is sprake van redelijk gebruik als u kunt aantonen dat u een duurzame band hebt met Nederland. Wij kunnen u vragen bij het aangaan van de overeenkomst aan te tonen dat u een duurzame band met Nederland hebt. Ook tijdens de looptijd van de Overeenkomst kan KPN controleren of u een duurzame band hebt met Nederland op basis van objectieve indicatoren. Denk hierbij aan documenten waaruit de vestiging van uw onderneming in Nederland of uitvoering van uw voornaamste economische activiteit in Nederland blijkt. Daarnaast dienen ook uw medewerkers die gebruikmaken van de dienst een duurzame band met Nederland te hebben, bijvoorbeeld blijkende uit de verhouding tussen het aantal werkzame personen binnen uw onderneming in Nederland, het aantal actieve SIM-kaarten en de eigen duurzame band van deze werknemers met Nederland. Indien KPN twijfelt aan het bestaan van deze duurzame band, zal KPN u twee weken de tijd geven om uw gedragspatroon aan te passen of om op een andere manier aan te tonen dat de duurzame band bestaat. Indien u dat niet doet is KPN gerechtigd u een toeslag in rekening te brengen.

   Als er sprake is van georganiseerde doorverkoop van SIM-kaarten aan personen die geen duurzame band hebben met Nederland, mag KPN onmiddellijk soortgelijke maatregelen treffen om misbruik te voorkomen.

   Indien er sprake is van een zogenaamde ‘open databundel’ en u meer dan de afgesproken drempel van de hoeveelheid dataverkeer verbruikt, kan een toeslag in rekening worden gebracht.

   * Bent u in een grensgebied met de EU en wilt u geen extra kosten? Zet dan voor de zekerheid uw internet uit.

   De volledige voorwaarden met betrekking tot Roam Like Home en bovengenoemde toeslagen kunt u op kpn.com/allevoorwaarden terugvinden.

   Wil je alle voorwaarden en tarieven voor buitenland gebruik inzien?

   Bekijk tarieven

   Hulp nodig of vragen?

   Weet je niet welke roaming voorwaarden voor jou van toepassing zijn of heb je vragen over het gebruik?

   Contact met KPN