Speedtest: Test uw huidige internetsnelheid

Doe de Speedtest internet en optimaliseer uw internetsnelheid

Ben u niet helemaal tevreden over de snelheid van uw internetverbinding, of hebt u het idee dat uw internet niet optimaal functioneert?

Doe dan eenvoudig een speedtest waarbij de internetsnelheid gemeten wordt.

Doe de speedtest

Denk hieraan voordat u de start met de speedtest


In deze nauwkeurige meting wordt de downloadsnelheid gemeten. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee kunt houden voor u de speedtest doet:

  • De maximale snelheid van een draadloze verbinding is altijd lager dan bedraad.
  • Gebruik altijd de laatste versie van de Flashplayer.
  • Sluit alle openstaande downloadprogramma's af.
  • Andere apparaten die op uw thuisnetwerk zijn aangesloten kunnen de resultaten be├»nvloeden.
  • Is de snelheid niet gelijk aan uw huidige abonnement? Dat kan komen door spyware of een virus op uw computer of door overige apparaten op uw thuisnetwerk.

Of download de speedtest app voor mobiel


Wilt u op uw mobiel kijken wat uw actuele internetsnelheid is? Download dan de handige Speedtest-app van Ookla voor uw smartphone.

Tips voor sneller internet

Trek hiervoor de stekker uit het stopcontact. Wacht minimaal 10 minuten en stop daarna de stekker weer in het stopcontact. Het opstarten van het modem duurt ongeveer 1 minuut.

Controleer of de modem/ router (de Experia box) met een korte CAT5e of CAT6 kabel is aangesloten op de hoofdaansluiting. Dit is de plaats waar de KPN lijn uw locatie binnen komt. Zorg er ook voor dat er geen oude of losse telefoonkabels vanuit de hoofdaansluiting naar andere ruimtes zijn aangesloten.

Ook draadloos willen wij u een optimale internetsnelheid bieden. Werkt uw internet niet naar behoren dan zijn er bepaalde handelingen die u zelf kunt uitvoeren. Bekijk de tips voor uw optimale draadloze internetsnelheid.

Liever direct contact?

Onze Zakelijke Klantenservice is 24/7 gratis bereikbaar.

Naar Zakelijk Contact