Internet is traag

Hebt u traag internet? Ontdek waar het aan ligt en bekijk onze oplossingen. In veel gevallen kunt u uw internetsnelheid zelf verbeteren.

Is er een algemene storing bekend?

Bent u goed aangesloten?

Sluit uw computer met een kabel aan op uw router en meet uw internetsnelheid. Is uw internetsnelheid te laag? Bekijk de onderstaande oplossingen.

 1. Haal de stekker van uw modem uit het stopcontact
 2. Wacht minimaal 10 seconden
 3. Stop de stekker opnieuw in het stopcontact
 4. Wacht twee minuten.

Controleer of uw internetsnelheid is verbeterd.

Bij de levering van uw internet zijn Cat5e of Cat6 kabels meegeleverd. Alleen Cat5 of Cat6 ethernetkabels kunnen hoge snelheden aan.

Bent u niet in bezit van deze kabels of zijn uw kabels beschadigd? In de KPNWebshop bestelt u deze kabels voor een lage prijs.

Ethernetkabel
Aansluiting

WiFi

Werkt wifi wel goed?

Er zijn verschillende factoren die uw wifi kunnen vertragen. Bekijk de onderstaande oplossingen om uw wifi verbinding te optimaliseren.

Volg onderstaande stappen om het gewenste kanaal handmatig in te stellen.

 1. Ga naar mijnmodem.kpn
 2. Log in met uw gebruikersgegevens. Met onze interactieve handleiding ziet u precies hoe u kunt inloggen en hoe u uw gebruikersgegevens kunt resetten.
 3. Klik op de knop [wifi] in de bovenste menubalk
 4. Scroll in de lijst naar de optie [wifi Global Configuration]
 5. Selecteer bij "Channel" het gewenste kanaal (2.4Ghz en 5 Ghz)

Maakt u gebruik van een andere modem dan Experia Box V10?

De kwaliteit van uw wifi verbinding wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zorg daarom dat uw modem niet in de buurt staat van:

 • metalen oppervlakten
 • muren/vloeren van gewapend beton
 • draadloze beveiligingsapparatuur

Met een wifi repeater vergroot u het WiFi bereik aanzienlijk. Zo zorgt u ervoor dat u op alle plaatsen in uw bedrijf toegang hebt tot wifi.

Bestel een wifi repeater
Hebt u Kleinzakelijk?
We helpen u stap voor stap. Log in met KPN ID en verbeter uw wifi.

Waarop verliest u snelheid?

Soms vertragen programma's, processen of andere apparaten uw internetsnelheid. Bekijk hiervoor de onderstaande oplossingen.

U kunt per computer uw netwerkactiviteit inzien. Dat betekent dat u ook kunt zien welk programma uw snelheid wegneemt. Volg de stappen om dit per computer te bekijken..

 1. Druk op uw toetsenbord Ctrl + Alt + Del tegelijkertijd in.
 2. Kies voor "Task Manager"
 3. Ga naar het tabblad "App History" en klik op "Network"
 4. Kies voor "Delete Usage History"

Wanneer een programma op uw computer veel MB's verbruikt dan ziet u het netwerkverbruik direct oplopen. Afhankelijk van het programma kunt u ervoor kiezen om het programma af te sluiten voor een snellere internetverbinding.

Blijft alles op 0 staan dan wordt op dit moment uw snelheid niet vertraagd door deze computer. Zijn er andere apparaten op uw netwerk verbonden? Controleer deze apart.

Ieder gesprek wat u over het internet voert verbruikt ongeveer 1,3 MB per minuut. Bij de aanschaf van uw abonnement is hier een gedeelte van uw download capaciteit voor gereserveerd.

Wilt u een snellere internetverbinding bestellen? Bekijk wat er op uw locatie mogelijk is.
Hebt u televisie bij KPN? Houdt u er dan rekening mee dat u per televisie die aan staat tot aan 5 MB van uw bandbreedte verbruikt. Is een televisie niet in gebruik? Zet deze uit voor een snellere verbinding.
Apparaten

Probleem niet verholpen?

Kleinzakelijk

Hebt u een Kleinzakelijk product en last van traag internet? Dat kunt u makkelijk zelf online een afspraak maken met onze servicemonteur. Voor 60,- (inclusief voorrijkosten) gaat onze monteur voor u aan de slag.

KPN EEN MKB

Hebt u een KPN EEN MKB product en problemen met het internet? Als er geen algemene storing bekend is en uw modem en kabels in orde zijn vragen wij u contact met ons op te nemen. Onze zakelijke klantenservice helpt u persoonlijk verder.

Antwoord niet gevonden en op zoek naar een telefoonnummer?

Onze klantenservice is 24/7 beschikbaar en helpt u graag verder.

Naar Zakelijk Contact