Contactcenters

Met contact center altijd bereikbaar voor uw klanten

Uw klanten zijn mobiel, sociaal en altijd online. Met Contact Center oplossingen van KPN maakt u verschillende communicatiekanalen toegankelijk voor uw klanten en uw eigen organisatie. Door de integratie met CRM en kennisbanken kunnen alle medewerkers in uw organisatie eenduidige klantinformatie gebruiken en aanvullen. Met Contact Center van KPN doet u zaken met 1 partij die u adviseert en ontzorgt in het bereiken van een optimale klantervaring.

Bel of mail mij

Oplossingen van Contact center

Avaya Contact Center

Avaya Contact Center

Avaya Contact Center is een integraal contact center platform voor meerdere communicatiekanalen in combinatie met de Avaya telefoniecentrales en Unified Communications oplossingen. We ondersteunen u van advies tot implementatie, altijd met uw business en klanten in ons achterhoofd.

Customer Interaction Contact Center

Customer Interaction Center

Klanten verwachten een excellente service wanneer ze contact met u opnemen. Met Customer Interaction Centerâ„¢ (CIC) van Interactive Intelligence biedt u uitzonderlijke service aan uw klanten door de inzet van innovatief multichannel klantcontact in een all-in-one contact center suite.

Storm Cloud Contact Center

Storm Cloud Contact Center

Met Storm Cloud Contact Center neemt KPN u de zorg op het gebied van klantcontact uit handen. U hebt een duidelijk kwalitatief en kwantitatief beeld van het inkomend en uitgaand klantcontact. Tevens helpt dit betrouwbare platform uw bereikbaarheid te verbeteren en ondersteunt het diverse communicatiekanalen.

Whitepaper: Trends in klantcontact

Onderzoek toont aan dat zingeving een belangrijke factor is voor de gezondheid van een organisatie. Ook in de wereld van klantcontact is dit niet anders. Wilt u weten hoe deze behoefte aan zingeving rijmt met de continue technologische ontwikkelingen? En gaat techniek wel samen met emotie? In onze whitepaper beschrijven wij de verbinding tussen mens en machine: de balans tussen persoonlijk en geautomatiseerd klantcontact.

Download de whitepaper

Wilt u meer informatie? Vul het formulier in of mail ons.

Neem contact met mij op