KPN draagt bij aan omgevingsvisie Zuid-Holland

Op voordracht van de provincie denken young professionals, old professionals, start-ups en bedrijven samen na over de toekomst van Zuid-Holland. Dit gebeurt in samenwerking met Stichting Kennislab voor urbanisme en de Provincie. KPN deelde haar kennis over de digitale wereld die onlosmakelijk verbonden is met een toekomstige omgevingsvisie.

Jong en oud werken samen aan de omgeving van morgen

Stichting Kennislab voor Urbanisme faciliteert een driedaags programma waarin projectgroepen samen over deze toekomst nadenkt. De eerste dag werd afgesloten in Rotterdam bij Blue City (het voormalige subtropisch zwembad Tropicana aan de Maas). Tijdens een kennisdiner konden deelnemers hun prangende vragen stellen aan de experts, waarbij KPN de deelnemers voorzag in kennis over de digitale wereld.

KPN speelt een actieve rol in het vormgeven van de omgeving van de toekomst

De fysieke- en de digitale wereld overlappen elkaar steeds meer. De digitale wereld zal de komende jaren harder en harder blijven groeien. Een vraagstuk dat voor veel mensen nog heel nieuw is. Allemaal maken we ruim gebruik van digitale middelen, zowel thuis, op ons werk als ook in de stad. Als beheerder van de openbare ruimte zal de Provincie dan ook steeds meer de taak van beheerder van de digitale ruimte op zich moeten nemen. Maar hoe ziet dat er dan uit? Beheerder van de digitale ruimte? Juist over deze vraag heeft KPN samen met bijna-afgestudeerde studenten en pas gepensioneerde professionals nagedacht. Want innovatieve antwoorden vind je samen!

Digitale uitdagingen vragen om digitale oplossingen

De digitale wereld biedt tal van kansen, maar neemt ook zijn risico’s met zich mee. Je kunt met relatief goedkope (en steeds goedkoper wordende) sensoren eenvoudig data uit de fysieke omgeving verzamelen. Maar we kennen inmiddels ook voorbeelden van gehackte camera’s. Ook zijn er terechte bezwaren rondom privacy. Allemaal vragen waar je als beheerder van zowel de fysieke- als de digitale wereld antwoorden op zult moeten vinden. Hiermee wordt het een belangrijk onderdeel van de nieuwe omgevingsvisie.

De Provincie, start-ups, studenten, old-professionals, bedrijven. Allemaal zijn we nodig om de toekomst van onze omgeving vorm te geven. KPN helpt Nederland bij het realiseren van de digitale wereld. Tezamen bouwen we aan de wereld van morgen!


Meer weten over de toekomst van stedelijke omgevingen? Lees dan onze whitepaper Smart Cities. Of neem contact op met onze experts.

Meer informatie?

Neem contact met mij opWhitepaper: 'Smart Cities - Een veranderende wereld'

In deze whitepaper leest u alles over nieuwe technologie en maatschappelijke paradigma’s, de Smart City strategie als vliegwiel voor de toekomst, de rol van data en de vereiste basisingrediënten voor succes.

Download


Gerelateerde artikelen