De beste Apple apps voor ondernemers op een rij

Als ondernemer is tijd letterlijk geld. Altijd en overal razendsnel online ondernemen met je iPhone of iPad is dan eigenlijk een must-have. Met deze 6 Apple apps houd je als ondernemer ook onderweg grip op je business.

De beste productiviteits-app: Notion

Notion is eigenlijk heel veel apps in één. In de kern is het een notitie-app, maar dan één waar je van alles mee kunt doen. Zo maak je met gemak een notitie met daarin een todo-lijst of een publiek te bezoeken website. Iedere pagina is een interactief document waar je iets heel specifieks mee kunt. Dat is extra handig als je gebruikmaakt van één van de vele online beschikbare templates, waarmee je Notion transformeert in bijvoorbeeld een project planner of roadmap.

Je kunt Notion-pagina’s met iedereen delen. Helemaal gratis zolang je een kleingebruiker bent: het gratis abonnement laat je met tien mensen tegelijk onbeperkt aan projecten sleutelen. Ook handig: Notion heeft een ingebouwde AI, die je kunt vragen om een pagina voor je op te maken.


eBook: Beste apps voor ondernemers

Ontdek welke apps écht handig zijn bij het succesvol maken van jouw bedrijf.

Download


De beste notitie-app: Obsidian

Notion hierboven is prima voor notities, maar voor wie graag een eigen web aan aantekeningen bijhoudt is Obisidian een bijzonder alternatief. Het is een zeer minimalistische app, waarbij de nadruk ligt op de inhoud in plaats van de opmaak. Ieder bestand wordt in het markdown-formaat opgeslagen dat je later heel makelijk ook in andere apps kunt uitlezen.

Daarnaast draait Obsidian helemaal om interne links. Je kunt in de ene notitie verwijzen naar de ander, zodat je er later op kunt klikken om hem snel te openen en daar verder te lezen. Wie alles in Obsidian zet, creëert mettertijd een soort wikipedia voor het eigen brein: iedere gedachtenflard is aan elkaar gelinkt en makkelijk te navigeren.

De beste communicatie-app: Slack

Bij een bedrijf met veel medewerkers is een goed communicatiemiddel een must en anno 2024 is e-mail simpelweg niet meer voldoende. De zakelijke chat-app Slack biedt in die gevallen een goed alternatief.

In Slack kun je meerdere kanalen maken om in te chatten. Zo worden gesprekken over technische problemen gehouden in het kanaal #techniek, terwijl financiële kwesties in het kanaal #geld worden besproken. Dat houdt de boel goed georganiseerd. Bovendien kun je Slack koppelen aan externe diensten zoals Google Drive en Calendar, zodat je andere bedrijfsdata vanuit Slack inzichtelijk is.

Slack is gratis te gebruiken, maar dan kun je alleen berichten van 90 dagen of eerder teruglezen. Voor de volledige versie van Slack betaal je een maandelijks bedrag per medewerker.

De beste beveiligings-app: 1Password

Een modern bedrijf is grotendeels digitaal, wat betekent dat je ook veel verschillende wachtwoorden moet jongleren. 1Password biedt één centrale plek waar je al die wachtwoorden kunt bewaren, zodat je ze niet langer allemaal uit je hoofd hoeft te leren.

1Password is een abonnementsdienst, waarbij je voor 2,65 euro per maand je eigen wachtwoorden kunt opslaan en beheren. Er is voor ondernemers ook een zakelijk abonnement voor 7 euro per maand, of je kunt een teamabonnement nemen voor 17 euro per maand. Voor dat bedrag kun je jouw wachtwoorden delen met negen van je collega’s.

Beste app voor sociale media: Buffer

Het promoten van je onderneming kan een dagtaak zijn, vooral als je accounts hebt op X, Facebook, Instagram, LinkedIn en een handjevol andere sociale media. De app Buffer helpt daar een handje bij door jou alles in te laten plannen vanaf één centrale pagina.

Omdat je berichten kunt plannen, hoef je ook niet verspreid over de dag in te loggen om snel iets online te zetten. Buffer is gratis te gebruiken, maar dan kun je maximaal drie sociale kanalen tegelijk beheren. Voor ieder extra online kanaal betaal je 6 dollar per maand extra.


KPN EEN MKB Ondernemerspakket
Direct in business

Een slimme bundel met een Apple iPhone, iPad én Unlimited Data. Nu voor een vaste lage prijs.


Administratie: e-Boekhouden.nl

De naam is wat klungelig, maar op het moment van schrijven is e-Boekhouden.nl wel één van de beter beoordeelde boekhoud-apps. Je doet er al je administratieve zaken in, van het versturen van facturen tot aan het bijhouden van je urenregistratie.

Er zijn meer apps zoals deze die ook goed zijn, zoals bijvoorbeeld Moneybird. Praktisch voordeel aan e-Boekhouden is dat je de app de eerste 15 maanden gratis kunt gebruiken, wat je de kans geeft om te kijken of je zo’n boekhoud-app op lange termijn ook echt wil gebruiken.

Direct in business met het KPN EEN MKB Ondernemerspakket

Voor snelle ondernemers die veel onderweg zijn, is er nu het KPN EEN MKB Ondernemerspakket. Een slimme bundel bestaande uit een iPhone 14, iPad (9e generatie) Cellular, KPN Mobiel Unlimited abonnement én data-sim voor je iPad.

Met het KPN EEN MKB Ondernemerspakket ontvang je beide toestellen, je Unlimited abonnement en data-sim voor een vaste lage prijs per maand. Zonder hoge investeringskosten dus.

Meer over het KPN EEN MKB Ondernemerspakket lees je hier. Of maak direct een afspraak met een van onze adviseurs:

Maak nu een afspraak

Gerelateerde artikelen