Aan de slag met Copilot? Wij beantwoorden jullie meest gestelde vragen

Copilot voor Microsoft 365 is beschikbaar in Nederland. Van e-mail tot contentcreatie: deze AI-assistent van Microsoft maakt ons werk leuker én makkelijker. Er is veel belangstelling voor Copilot en AI en wij krijgen er veel vragen over. Om ook jou te helpen bij je vervolgstappen hebben we de meest gestelde vragen gebundeld en beantwoord. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Copilot Pro voor persoonlijk gebruik en Copilot voor organisaties?

Copilot Pro voor persoonlijk gebruik is gratis en heeft beperktere functionaliteit, terwijl Copilot voor bedrijven extra functies biedt zoals slimmer werken binnen Microsoft 365-apps en gebruik maken van je eigen documenten. Het biedt daarnaast functionaliteit rondom beveiliging, privacy en naleving.

1. Hoe stel ik een goede prompt op?

Prompts zijn instructies of vragen die je gebruikt om Copilot te laten weten wat je wilt. Prompts kunnen uit vier delen bestaan: het doel, de context, de verwachtingen en de bron.

Ook interessant is Copilot Lab of dit handige PDF-document (Engelstalig).

2. Hoe bevordert Microsoft inclusiviteit ondanks stereotypen in grote taalmodellen?

Microsoft bevordert inclusiviteit door diversiteitsprogramma's, trainingen, toegankelijke productontwerpen, samenwerking met gemeenschappen en inclusief leiderschap en beleid, waardoor gelijke kansen en respect voor alle medewerkers worden gestimuleerd.

Lees meer onder andere op: https://inclusive.microsoft.design/

3. Hoe herken je of content is gemaakt met AI?

Bij het herkennen van door AI gemaakte inhoud, is het belangrijk om te letten op herhalingen, onnatuurlijke zinnen, gebrek aan originaliteit, context en schrijfstijl. AI-teksten kunnen soms machineachtig aanvoelen en onjuiste informatie bevatten. Er zijn ook specifieke tools beschikbaar om AI-content te detecteren, zoals https://www.scribbr.com/ai-detector/ en https://contentdetector.ai/. Blijf altijd kritisch bij het evalueren van inhoud.

Microsoft heeft ook stappen aangekondigd om AI-afbeeldingen te herkennen. In de komende maanden zullen nieuwe media-herkomstcapaciteiten naar Microsoft Designer en Bing Image Creator komen, waarmee gebruikers kunnen verifiëren of een afbeelding of video is gegenereerd door AI. De technologie maakt gebruik van cryptografische methoden om AI-gemaakte inhoud te markeren en te ondertekenen met metadata over de oorsprong ervan.

4. Wordt je LLM in jouw organisatie ook slimmer op basis van de informatie die je hem voedt?

Nee, de grote taalmodellen (LLMs) die gebruikt worden voor Copilot in Microsoft 365 worden niet slimmer op basis van de informatie die je aan Copilot geeft. De LLMs, zoals GPT-4, zijn vooraf getrainde modellen die gebruikmaken van diepe leertechnieken en grote datasets om inhoud te begrijpen, samen te vatten, te voorspellen en te genereren. Deze modellen zijn gehost in de Microsoft Cloud en worden niet getraind met jouw organisatiegegevens. Elke nieuwe interactie met Copilot begint met een schone lei; de chatgeschiedenis wordt gewist en jouw interacties trainen het LLM niet. Dit zorgt ervoor dat de privacy en veiligheid van jouw gegevens gewaarborgd blijven binnen de beveiligings-, nalevings- en privacybeleid van jouw organisatie.

5. Op welke manier kan Copilot in Microsoft 365 binnen jouw tenant toegang krijgen tot publieke gegevens, en wat zijn de mogelijke privacy- en gegevensbeschermingsimplicaties hiervan?

Om informatie vanuit publieke bronnen toe te voegen aan resultaten binnen Copilot in Microsoft 365, moet een beheerder een specifieke instelling aanpassen.

Het gebruik van publieke bronnen kan potentiële privacy- en gegevensbeschermingskwesties met zich meebrengen. Belangrijke overwegingen hierbij zijn:

1. Het verzamelen van gegevens

2. Transparantie in de verwerking van gegevens

3. Privacyrisico's, zoals identiteitsdiefstal

4. Toezicht door overheidsinstanties

Microsoft waarborgt privacy volgens strenge protocollen. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de officiële Microsoft-website.

6. Kan Copilot ook met andere niet Microsoft 365 bronnen integreren? Zoals OnPremises, fileshare of een ERP?

Binnen Microsoft Copilot voor Microsoft 365 kunnen Microsoft Graph-connectoren worden gebruikt om externe gegevens te integreren en beschikbaar te maken in Copilot. Deze connectoren importeren bedrijfsspecifieke informatie in Microsoft Graph, waardoor Copilot toegang krijgt tot meer werkcontent en context, zoals gegevens uit ERP-systemen. Hierdoor kan Copilot worden uitgebreid met aangepaste functionaliteit, zoals specifieke commando's, bedrijfsspecifieke logica en nieuwe interacties binnen Microsoft 365. In essentie stellen Microsoft Graph-connectoren Copilot in staat om een breder scala aan bedrijfsinformatie te benutten en bieden ze de mogelijkheid om Copilot aan te passen aan de specifieke behoeften van een organisatie.

7. Hoe behandelt Copilot voor Microsoft 365 jouw rechten en toegang tot informatie?

Microsoft 365 Copilot maakt gebruik van specifieke API's en jouw toegangsrechten om informatie te verkrijgen die vervolgens wordt gebruikt in het LLM. Net als de zoekfunctie binnen Microsoft 365 heeft Microsoft 365 Copilot alleen toegang tot documenten waar jij toegang toe hebt.

8. Welke digitale vaardigheden zijn essentieel voor Copilot gebruik?

Voor het gebruik van Microsoft 365 Copilot is het belangrijk dat je bewust bent van de werking van deze app en hoe hij tot een uitkomst komt. Dit helpt je bij het doelmatig inzetten voor usecases in je dagelijkse werk. Door de werking te begrijpen ben je ook meer bewust van de zaken waar je op moet letten bij de interpretatie van de uitkomsten.

Wanneer je het mechanisme goed snapt is de volgende stap om te werken aan je vaardigheden om een goede instructie op te stellen (prompt engineering). Hoe beter je prompts geformuleerd zijn des te beter de resultaten. Wij splitsen dit in ons trainingsaanbod dus ook bewust op in twee verschillende trainingen.

De eerste is gericht op de introductie van Microsoft 365 Copilot en hoe dit op hoodlijnen werkt. In een verdiepende training gaan we in op de vaardigheden voor het opstellen van een prompt.

Deelnemen aan de introductie van Microsoft 365 Copilot en hoe dit op hoodlijnen werkt?
Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Gerelateerde artikelen