Nieuwe SIM-kaart aanvragen

Een vervangende SIM-kaart in 4 stappen

Het kan voorkomen dat uw SIM-kaart beschadigd is of dat u een nieuwe telefoon hebt, waardoor uw huidige SIM-kaart niet meer past. In dat geval kunt u bij KPN eenvoudig een nieuwe SIM-kaart aanvragen.

U kunt kiezen uit twee verschillende soorten SIM-kaarten. De 3in1 SIM-kaart is een 'uitdrukbare' SIM-kaart waar zowel een normale, een micro als een nano SIM-kaart in zit. Met een DuoCard krijgt u 2 SIM-kaarten (in normaal, micro en nano formaat), waarmee u data uit 1 bundel voor meerdere apparaten kunt gebruiken.

SIM-kaart aanvragen

Nieuwe SIM-kaarten voor aansluitingen die zijn geblokkeerd in verband met verlies of diefstal kunnen niet met dit formulier aangevraagd worden. Neem hiervoor contact op met de klantenservice via telefoonnummer 0800-0105.
In 4 stappen een nieuwe SIM-kaart aanvragen

Stap 1 van 4: Vraag een vervangende SIM-kaart aan


Door middel van ons digitale formulier kunt u snel en eenvoudig binnen enkele minuten uw aanvraag voor een nieuwe SIM-kaart indienen.

Wij streven ernaar uw aanvraag voor een nieuw SIM-kaart binnen 1 werkdag te verwerken.
Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt maken wij uw nieuwe SIM-kaart gereed. Wij sturen u een bevestiging van uw aanvraag.
Wij sturen uw nieuwe SIM-kaart naar het bij ons bekende / opgegeven afleveradres.


Vraag een nieuwe SIM-kaart aan

SIM-kaart aanvragen


Uw nieuwe SIM-kaart activeren

SIM-kaart activeren

Om uw nieuwe SIM-kaart te gebruiken moet u deze eerst activeren. Het SIM-kaartnummer vindt u op de achterkant. Nadat u uw SIM-kaart hebt geactiveerd duurt het tot maximaal vier uur voordat u gebruik kunt maken van uw nieuwe SIM-kaart.

Kosten van een nieuwe SIM-kaart

Kosten nieuwe SIM-kaart

Het aanvragen van een 3in1 SIM-kaart is gratis. Wilt u liever uw bundel voor meerdere apparaten kunnen gebruiken, zoals internet voor uw mobiel en tablet uit 1 bundel? De aanvraag van een 3in1 DuoCard kost € 34,- .

Wisselen naar NFC SIM-kaart

Contactloos gemak met NFC

Bij alle nieuwe abonnementen van KPN ontvangt u standaard een SIM-kaart met NFC chip. Deze nieuwe SIM-kaart maakt het mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van handige en veilige toepassingen zoals contactloos betalen of inchecken in het openbaar vervoer.

Veelgestelde Vragen

Bij de vervanging van uw SIM-kaart, zal het mobiele nummer ongewijzigd blijven.
U ontvangt een 3in1 SIM-kaart welke geschikt is voor ieder toestel. Dit is een 'uitdrukbare' SIM-kaart waar zowel een normale, een micro als een nano SIM-kaart in zit.
Alle contacten die zijn opgeslagen op de oude SIM-kaart moeten worden overgezet naar de nieuwe SIM-kaart. Als u een smartphone hebt, dan kunt u uw contacten ook kopiëren naar één van uw accounts (bijvoorbeeld uw Exchange account). Zo voorkomt u dat u de contactgegevens die zijn opgeslagen op de oude SIM-kaart verliest. Voor meer informatie kunt u bij onze toestelhulp terecht.

Vragen? Wij helpen u graag verder

Onze klantenservice is 24/7 beschikbaar

Direct contact

Vind uw antwoord op onze site.