10 oktober 2017

De 5 nieuwste apps die je niet wilt missen

Wekelijks worden we overladen met nieuwe apps in zowel de Google Play Store alsmede via iTunes. Om een overzicht te creëren kijken wij welke apps er allemaal uitkomen. Deze apps verzamelen we in de rubriek Technologie in het KPN Blog.


Mixkit

Hoewel de fysieke mixtapes grotendeels met de Walkman zijn verdwenen, is het delen van afspeellijsten met vrienden nog steeds leuk. Mixkit wil de klassieke mixtape ervaring naar de iPhone terugbrengen. De app laat je afspeellijsten maken, een albumcover kiezen en de "mixtape" delen met je vrienden, met een vet retro design natuurlijk.

Let op: de lengte van de tracks die je toevoegt aan de statusbar bovenaan de app, mogen net als bij de oorspronkelijke analoge mixtapes, niet langer zijn dan 90 minuten.

Mixkit is gratis beschikbaar voor iOS. 

DuckTales: Remastered

Bereid je maar voor op dat aloude nostalgische gevoel: Disney bracht de klassieke DuckTales: Remastered NES game terug in een bijna perfect uitgevoerde reboot van het origineel. De gameplay is in dezelfde stijl als zijn voorganger, hoewel besturingselementen zijn aangepast voor touchscreens. Graphics zijn verbeterd en de verhaallijn is iets wat veranderd.

Let op: de scenes tussen de levels in. Disney heeft de oorspronkelijke jaren tachtig cast van Ducktales geregeld om de mobiele versie in te laten spreken en originele beelden uit de show gebruikt, wat natuurlijk bijdraagt aan het nostalgische gevoel.

DuckTales: Remastered is voor €9.99 beschikbaar voor iOSAndroid en Windows Phone.

Meerkat

Een van de nieuwste hypes in appland heet Meerkat. Maar met stokstaartjes heeft de app weinig te maken. Met de populaire app stream je video’s vanaf je mobiel naar je twittervolgers. Koppel eenmalig je twitter-account, klik op de streamknop en er gaat een tweet uit met een link naar jouw live video-stream. De stream zelf is alleen beschikbaar voor de duur van de uitzending.

Let op: Twitter heeft zelf ook net de eigen streamingdienst Periscope gelanceerd en probeert ervoor te zorgen dat vooral beroemde mensen livestreamingdienst Meerkat inruilen voor het eigen alternatief.

Meerkat is gratis beschikbaar voor iOS en je kunt je opgeven voor de Android bètaversie.

BUX

Beleggen is geen spelletje, maar met deze app kom je wel heel erg in de buurt. Het is niets anders als  Gamification, met andere woorden dingen leuker maken. Beleggen is over het algemeen niet heel erg leuk, maar giet het in een spelvorm met enige competitiedrang en het wordt een stuk interessanter. "BUX maakt beleggen op de beurs heel begrijpelijk, eenvoudig, betaalbaar en vooral ook leuk. Gebruikers oefenen eerst met virtueel geld, waarna ze zelf kunnen beslissen of ze willen overstappen naar handelen met echt geld", aldus Niels Vrijhoeven van BUX.

Let op: ook al lijkt het beurs als het mooiste spel op aarde, als je met echt geld gaat spelen kan je ook onderuit gaan.

BUX is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Nuzzel

Deze app raadt je online artikelen aan op basis van wat je vrienden lezen. Je wilt wel een hoop artikelen lezen, maar je hebt gewoon te weinig tijd en er is een overkill aan informatie. Nuzzel kijkt naar je vrienden op Twitter en Facebook en analyseert hun content. Wordt een artikel veel gedeeld dan moet het wel interessant zijn. Je krijgt een duidelijk overzicht van wie wat heeft gelezen en om te bekijken wat vrienden van jouw vrienden lezen.

Let op: Nuzzel kan wel heel verslavend worden.

Nuzzel is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

Ook interessant voor jou:

Gezin

Hoeveel data gebruikt mijn mobiele telefoon

Mobiel

De 5 leukste online muziekplatformen

Mobiel

De 5 leukste apps die je niet wilt missen