Factuur & Betalen

Waar vind ik mijn factuur?

Iedere maand ontvang je je factuur van KPN. Als je een e-mailadres aan ons hebt doorgegeven, vind je je factuur als PDF in je e-mailinbox. Ook kun je je factuur gemakkelijk terugvinden in MijnKPN: log in, ga naar 'Facturen' en klik naast de factuur op 'Bekijk'.

Naar MijnKPN

Alles over de kosten op mijn factuur

Het kan zijn dat je factuur hoger is dan je verwachtte, of er kunnen kosten in rekening zijn gebracht die je niet direct herkent. Op een eerste factuur kunnen bijvoorbeeld aansluitkosten en apparatuur voor een hogere rekening zorgen. Ook kan het zijn dat de korting die je kreeg bij het afsluiten van je abonnement is afgelopen, of kan je apps hebben gekocht.

We leggen je graag uit waar je informatie over deze kosten kunt vinden.

Alles over het betalen van je factuur

Als je een factuur van KPN hebt ontvangen, betaal je deze doorgaans met een automatische incasso. Als deze mislukt, sturen we je een BetaalEmail, SMS of brief zodat je op tijd herinnerd wordt aan het openstaande factuurbedrag.

Heb je problemen met betalen, of ben je je BetaalSMS of BetaalEmail kwijt? Maak online een betaalafspraak of betaal direct online via iDEAL.

Wijzig je gegevens

De meeste gegevens zijn gemakkelijk te wijzigen in MijnKPN. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je rekeningnummer voor de automatische incasso of het e-mailadres waarop je je factuur ontvangt. Log in op MijnKPN en selecteer je product. Onder 'Gegevens' kun je de wijzigingen doorvoeren.

Heraansluiten na blokkade

Ben je afgesloten omdat je factuur nog niet betaald is en wil je snel je aansluiting weer gebruiken? Betaal direct via onderstaande link en je wordt binnen 2 uur weer aangesloten. Op je volgende factuur worden heraansluitkosten in rekening gebracht.

Chat met ons

Heb je nog vragen? Via Chat kunnen we je het beste helpen. We zijn iedere dag 24 uur beschikbaar.

Chat met ons

Stop betaalde sms- of internetdiensten

Sms-diensten en internetdiensten zijn betaalde premium diensten die je op je telefoon ontvangt. Dit is vaak een abonnement, bijvoorbeeld een wekelijkse horoscoop. Wil je deze uitzetten? Dan kun je een blokkade instellen.

Pas op voor fraude en phishing

Blijf altijd alert op internetcriminelen: let bij betaal- en factuurmails goed op de verzenddatum en het adres van de afzender. Facturen sturen we altijd in PDF formaat op een vaste dag in de maand. Klik nooit zomaar op links en geef niet zomaar je pincode of andere gegevens af.