Misdaadverhalen en true crime: ken jij deze spannende podcasts al?

Tijdens de afwas, onder de lunchwandeling of terwijl je de was ophangt. Wanneer je onderweg bent of gewoon als je op de bank ligt - een podcast luisteren kan altijd. Op de één of andere manier is niets zo ontspannend als een spannende podcast - over echt gebeurde misdaden en onopgeloste moorden. De laatste jaren zijn er heel veel podcasts bijgekomen, dus we snappen dat je even niet weet waar je moet beginnen. We hebben een paar populaire Nederlandse true crime podcasts op een rij gezet.

Eerst nog even dit: voordat je alle podcasts gaat luisteren, controleer even of je op wifi zit. Podcasts streamen kost namelijk data. Het scheelt als je via wifi luistert of via wifi de afleveringen downloadt. Wil je altijd en overal naar elke aflevering kunnen luisteren? Ga voor een KPN unlimited data-abonnement

Sorry voor mijn broertje

Nahib vlucht als 5-jarig jongetje voor de oorlog in Afghanistan. Hij en zijn familie komen terecht in Nederland, waar hij een leven opbouwt. Hij volgt een goede opleiding en krijgt een baan. Maar op een dag wordt hij van zijn bed gelicht door een arrestatieteam. Ze blijken op zoek naar zijn broertje Nabil, die heel andere keuzes heeft gemaakt in zijn leven. Wat maakt de ene broer een toonbeeld en de andere broer een schrikbeeld?

Luister de 7 afleveringen van Sorry voor mijn broertje op Spotify.

Lees ook: Podcasts Spotify: luister jij ze al?

Laura H.

Laura is 18 als ze met haar man en hun twee kinderen afreizen naar Syrië. In 2016 vindt de Peshmerga haar net buiten het kalifaat, rennend door de woestijn, kogels ontwijkend, met haar twee kinderen. Hoe kon het zo ver komen? Hoe is ze ontsnapt? In Laura H. vertelt de Syriëganger zelf over haar leven voor de reis, haar leven als jihadbruid en haar ontsnapping. 

Luister de 4 afleveringen van Laura H. op Spotify.

De Brand in het Landhuis

In 2003 komt Ewald Marggraff om bij een brand in zijn landhuis. Het was een excentrieke man, met een groot vermogen. Hij zou 160 miljoen hebben op verschillende bankrekeningen in belastingparadijzen en een grote kunstcollectie. Na zijn dood is er geen spoor van het geld en de kunst te bekennen. Wat is er gebeurd? Wat is er waar van de wilde verhalen die de mensen uit het dorp bij het landhuis vertellen? Podcastmaker Simon Heijmans kon van te voren ook niet bedenken waar het verhaal hem zou brengen. 

Luister de 6 afleveringen van De Brand in het Landhuis op Spotify.

Daders

Cas de Jong van EenVandaag spreekt met veroordeelde misdadigers. Hij wil weten wat ze dreef. Of ze spijt hebben. En waarom de maatschappij hen een tweede kans moet geven. Want veel van hen, hoe gruwelijk hun misdaden ook, komen weer vrij. Hij spreekt met mensen die veroordeeld zijn voor moord, terrorisme, een voormalig kopstuk van de maffia en de man die twee Vincent van Gogh-schilderijen roofde. 

Luister de 2 seizoenen van Daders op Spotify. 

De Taghi podcast

Ridouan Taghi, de beruchte hoofdverdachte van een lange lijst een moorden en liquidaties. Hij wordt ook in verband gebracht met de moord op Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige in de zaak tegen Taghi. Wie is Ridouan? Hoe is hij zo bloeddorstig geworden? Misdaadverslaggever Paul Vugts bespreekt het leven van Taghi en het Margengo-proces met Corrie Gerritsma. 

Luister die 10 afleveringen van De Taghi Podcast op Spotify.


Kun je geen genoeg krijgen van de misdaad podcasts? Zoek in Spotify ook eens deze titels op: De Willem Podcast (over Holleeder), De Deventer Mediazaak, De kofferbakmoord, of het iets minder heftige El Tarangu.  

Lees ook: 5 andere dingen die je ook met Spotify kunt doen


Heb je nog geen Spotify? Als je Internet, TV, Mobiel en Spotify bij KPN combineert krijg je 5,- entertainmentkorting en staat alles handig op één factuur. Ga voor onbeperkt luisterplezier met een spotify abonnement

Gerelateerde artikelen