Glasvezel internet vergelijken. Wat is het voordeel?

Wat is Glasvezel internet?

Glasvezel is een internetverbinding die gebruikt maakt van dunne glasvezelkabels. Informatie wordt met de snelheid van het licht verstuurd. Hierdoor heb je razendsnel en betrouwbaar internet. Je deelt met deze techniek je snelheid niet met je buren. Met glasvezel internet ben je klaar voor de toekomst. Ook 4K tv-kijken gaat over glasvezel.

Heb ik Glasvezel Internet thuis?

Al 2 miljoen huishoudens maken gebruik van het glasvezelnetwerk. Glasvezel is onderdeel van Internet en TV van KPN. Doe de postcodecheck om te zien of er een glasvezel-abonnement op jouw adres beschikbaar is. Vergelijk daarna de glasvezelpakketten en kies welke bij jou past!

Doe de postcodecheck

Glasvezel bij jou in de buurt?

In steeds meer plaatsen wordt glasvezel aangelegd. Bekijk waar nu al glasvezel beschikbaar is en waar je binnenkort gebruik kan maken van de voordelen van glasvezel.

De mogelijkheden van Glasvezel internet

Vergelijk de glasvezelvoordelen hier:

TV kijken met glasvezel

1. Tv-kijken zoals jij het wilt

Met glasvezel van KPN geniet je van haarscherpe beeldkwaliteit. Bovendien kijk je televisie waar, wanneer en hoe jij wilt met Interactieve TV. Met Begin Gemist, Live Pauzeren en Interactieve TV Online hoef je niets meer te missen.

Razendsnel up en downloaden met glasvezel

2. Razendsnel up- en downloaden

Met glasvezel van KPN upload- en download je supersnel. Zelfs als je allemaal tegelijk van het internet gebruikmaakt, gaat het uploaden van grote bestanden of het downloaden van je favoriete muziek razendsnel.

Je eigen stabiele glasvezel internet

3. Je eigen stabiele internet

Het grootste voordeel van een glasvezel abonnement is dat je een eigen stabiele internet lijn in huis hebt. Je internetsnelheid wordt dus niet meer verstoord door externe factoren, zoals afstand tot de wijkcentrale of je buren. De snelheid is altijd stabiel.

Vergelijk de glasvezelsnelheden

Beschikt jouw adres over glasvezelinternet? Dan krijg je jouw internet gratis via een glasvezelverbinding geleverd. Vergelijk hieronder de mogelijke download- en uploadsnelheden:

  • Downloadsnelheid 500 Mbit/s en uploadsnelheid 500 Mbit/s
  • Downloadsnelheid 200 Mbit/s en uploadsnelheid 200 Mbit/s
  • Downloadsnelheid 100 Mbit/s en uploadsnelheid 100 Mbit/s

Je kunt deze snelheden kiezen als uitbreiding op de standaardsnelheden van de Internet en TV-pakketten. Vergelijk en kies wat bij jou past!

Vergelijk pakketten

Veelgestelde vragen over Glasvezel internet van KPN

Elk huishouden krijgt zijn eigen glasvezelkabel. Zo wordt de verbinding nergens onderbroken of vertraagd en hoef je het signaal niet te delen. Dit is een van de grootste voordelen van glasvezel.
Nee, je kan met zoveel apparaten op het netwerk als je wilt. Je kan zelfs op verschillende apparten tergelijkertijd programma's in HD kwaliteit kijken.

Doe de postcodecheck om na te gaan of jouw huishouden gebruik kan maken van glasvezel.

Wanneer er op jouw adres glasvezel internet mogelijk is, dan krijg je je internet automatisch via deze verbinding. Vroeger kostte dit geld, inmiddels krijg je van ons gewoon standaard de beste verbinding mogelijk. Glasvezel is dus gratis. Mocht je een upgrade in je internetsnelheid willen (tot 500 Mbit/s) dan kun je een extra internetpakket kiezen.

Altijd veilig internetten

Bij ons ben je altijd veilig online. Bij ieder internetpakket krijg je onze beveiligingssoftware KPN Veilig, waarmee je niet alleen je computer of laptop kunt beveiligen, maar ook je smartphone.

  • Antivirus
  • Veilig online bankieren
  • Ouderlijk toezicht
Lees meer

Beleef KPN:

Boordevol met weetjes, nieuws en winacties

Internet

Welke internetsnelheid heb ik thuis nodig?

Internet

Glasvezel internet, wat is het en hoe werkt het?

Internet

4 Tips om je wifi te verbeteren