Nieuwe iPhone - releasedatum, specs en andere facts


Apple zou Apple niet zijn zonder 'One More Thing...'  

Volgens bronnen verschijnt in de eerste helft van 2018 alwéér een nieuw oogappeltje: de opvolger van de budgetvriendelijke iPhone SE met de look & feel van de iPhone X! 
Hieronder hebben we de meest sappige geruchten en gelekte beelden voor je op een rijtje gezet. 


Nieuwe iPhone onthulling

Bron afbeelding: Concept Creator

Onthulling, releasedatum en prijs

Doorgaans is september 'nieuwe iPhone-maand'. Maar volgens bronnen verschijnt het nieuwe oogappeltje deze lente al.

Naar verluidt onthult Apple de nieuwe iPhone tijdens de eerste keynote van 2018. Wanneer dit precies is, houdt Apple nog geheim. Maar gezien de afgelopen twee jaar kun je de onthulling eind maart verwachten...


Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Wil jij als eerste het laatste nieuws over de nieuwste iPhones? Laat dan hierboven je e-mailadres achter.Nieuwe iPhone, SE met X-factor?

Nieuwe iPhone, nieuwe look & feel. Op een video met gelekte beelden van de Japanse geruchtenkeizer Macotakar zien we een soort kruising tussen een iPhone SE en een iPhone X: een strak afgewerkt toestel van compact formaat met een randloos edge-to-edge beeldscherm, de typische inkeping aan de bovenkant voor de selfie-camera en zelfs een dubbele camera aan de achterkant!Nieuwe iPhone, draadloos opladen

Volgens een gerucht uit januari van de site Macrumors.com heeft de opvolger van de iPhone SE een achterkant van glas, net als de iPhone 8 en iPhone X. Daarmee ziet de nieuwe iPhone SE er niet alleen slick uit, ook is hij daardoor geschikt voor draadloos opladen. Geen gehannes met snoeren dus. En ook nog eens super stylish!
Nieuwe iPhone, nieuwe power

De huidige iPhone SE heeft de kracht van de iPhone 6s en het formaat van de iPhone 5s. Deze prestaties worden mede mogelijk gemaakt door Apples A9-chip.

Bij een nieuwe iPhone SE hoort natuurlijk een nieuwe, verbeterde processor. Tech-website iPhoned.nl schrijft dat de nieuwe iPhone SE draait op de A10-chip van Apple. Om je een beeld te geven van de prestaties van deze chip: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben 'm ook. De A10-chip is niet alleen super krachtig, maar ook super zuinig. Daardoor gaat de batterij van de nieuwe iPhone lekker lang mee.

Nieuwe iPhone, nieuwe power
Gelekte afbeelding nieuwe iPhone (rechts) vs. iPhone SE (links)Face ID op iPhone X

Nieuwe iPhone, Touch ID of Face ID?

We zagen het net al in de gelekte video van de Japanse geruchtenkeizer Macotakar: een iPhone X look a like met de typische inkeping aan de bovenkant van het scherm. Bij de echte iPhone X is dit de plek voor de selfie-camera met allerlei slimme slimme sensoren. Deze sensoren maken het onder meer mogelijk om jouw iPhone te ontgrendelen met jouw gezicht. Apple noemt dit Face ID.

In oktober vorig jaar gaf telecom-insider Ming-Chi Kuo aan dat ook de nieuwe iPhone is voorzien van het geavanceerde Face ID! Tech-website iPhoned.nl is daar niet zo zeker van: 'Om de prijs zo laag mogelijk te houden, rekenen we er niet op dat de iPhone SE 2 uitgerust wordt met functies als Face ID. Apple kiest naar verluidt voor de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner.'

Wij wachten in spanning af.


Andere iPhones bij KPNBeleef nieuwe iPhone bij KPN:

Mobiel

64 GB of 256 GB geheugen voor jouw iPhone 8 of iPhone X?

Mobiel

10 toffe dingen die je met je iPhone X kunt doen

Mobiel

10 leukste apps voor iPhone 10