Nieuwe iPhone - releasedatum, specs en andere facts


Apple zou Apple niet zijn zonder 'One More Thing...'  

Volgens bronnen verschijnt in de zomer van 2018 alwéér een nieuw oogappeltje: de opvolger van de budgetvriendelijke iPhone SE met de look & feel van de iPhone X! 
Hieronder hebben we de meest sappige geruchten en gelekte beelden voor je op een rijtje gezet. 


Nieuwe iPhone onthulling

Bron afbeelding: Concept Creator

Onthulling, releasedatum en prijs

Doorgaans is september 'nieuwe iPhone-maand'. Maar volgens bronnen zou zelfs de officiële onthulling al in mei plaatsvinden.

Apple diende in april het toestel in bij de commissie die elektronica goedkeurt voordat ze in de verkoop gaan. Het toestel zal volgens de laatste geruchten in mei of juni in de winkels liggen.

Volgens de website iCulture.nl krijgt de iPhone SE 2 een A10 Fusion-chip met 2GB RAM, waarbij je kunt kiezen uit 32GB of 128GB opslag. De prijs van de iPhone SE 2 zal op hetzelfde niveau liggen als die van z’n voorganger.


Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet. Wil jij als eerste het laatste nieuws over de nieuwste iPhones? Laat dan hierboven je e-mailadres achter.Nieuwe iPhone, SE met X-factor?

Nieuwe iPhone, nieuwe look & feel. Op een video met gelekte beelden van de Japanse geruchtenkeizer Macotakar zien we een soort kruising tussen een iPhone SE en een iPhone X: een strak afgewerkt toestel van compact formaat met een randloos edge-to-edge beeldscherm, de typische inkeping aan de bovenkant voor de selfie-camera en zelfs een dubbele camera aan de achterkant!Nieuwe iPhone, draadloos opladen

Volgens een gerucht uit januari van de site Macrumors.com heeft de opvolger van de iPhone SE een achterkant van glas, net als de iPhone 8 en iPhone X. Daarmee ziet de nieuwe iPhone SE er niet alleen slick uit, ook is hij daardoor geschikt voor draadloos opladen. Geen gehannes met snoeren dus. En ook nog eens super stylish!
Nieuwe iPhone, nieuwe power

De huidige iPhone SE heeft de kracht van de iPhone 6s en het formaat van de iPhone 5s. Deze prestaties worden mede mogelijk gemaakt door Apples A9-chip.

Bij een nieuwe iPhone SE hoort natuurlijk een nieuwe, verbeterde processor. Tech-website iPhoned.nl schrijft dat de nieuwe iPhone SE draait op de A10-chip van Apple. Om je een beeld te geven van de prestaties van deze chip: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben 'm ook. De A10-chip is niet alleen super krachtig, maar ook super zuinig. Daardoor gaat de batterij van de nieuwe iPhone lekker lang mee.

Nieuwe iPhone, nieuwe power
Gelekte afbeelding nieuwe iPhone (rechts) vs. iPhone SE (links)

Face Id

Nieuwe iPhone, Touch ID of Face ID?

We zagen het net al in de gelekte video van de Japanse geruchtenkeizer Macotakar: een iPhone X look a like met de typische inkeping aan de bovenkant van het scherm. Bij de echte iPhone X is dit de plek voor de selfie-camera met allerlei slimme slimme sensoren. Deze sensoren maken het onder meer mogelijk om jouw iPhone te ontgrendelen met jouw gezicht. Apple noemt dit Face ID. In oktober vorig jaar gaf telecom-insider Ming-Chi Kuo aan dat ook de nieuwe iPhone is voorzien van het geavanceerde Face ID! Tech-website iPhoned.nl is daar niet zo zeker van: 'Om de prijs zo laag mogelijk te houden, rekenen we er niet op dat de iPhone SE 2 uitgerust wordt met functies als Face ID. Apple kiest naar verluidt voor de bekende Touch ID-vingerafdrukscanner.'

Wij wachten in spanning af.

De nieuwe iPhone 8 (RED)

Sinds vrijdag 13 april 2018 is de iPhone 8 (RED) verkrijgbaar in de winkels. Alle aankopen dragen bij aan het testen, ondersteunen en behandelen van tientallen miljoenen mensen met hiv/aids.

Vind je het zonde om de mooie rode kleur van deze iPhone te verbergen, maar wil je wel graag een hoesje? Niet getreurd, want Apple heeft speciaal voor deze editie een stijvol rood hoesje ontworpen, geheel van leer. Een deel van de opbrengst gaat naar het Wereldfonds ter bestrijding van hiv/aids.

De iPhone 8 en 8 Plus zijn van de nieuwste generatie Apple iPhone. Ze beschikken over het sterkste glas ooit in een smartphone, een Retina HD-display en de super krachtige A11 Bionic-chip.

Iphone 8 Red

Nieuwste iPad gericht op het onderwijs

Apple onthulde de nieuwe iPad tijdens een event in Chigago op 27 maart 2018. De tech-website iPhoned.nl laat weten dat het geen toeval is dat Apple deze iPad uitbrengt: het Apple-event stond in het teken van onderwijs, en dat is precies waar de tablet zich op richt. Apple is in de afgelopen jaren ingehaald door de Chromebooks en met deze iPad wil Apple ook een plekje in het klaslokaal veroveren.

Apple heeft een functie toegevoegd aan deze iPad om meerdere gebruikers aan één iPad te koppelen. Dit is interessant voor scholen, omdat er dan meerdere studenten gebruik kunnen maken van een iPad.

Andere Apple iPhonesBeleef de nieuwste iPhone bij KPN

Mobiel

10 toffe dingen die je met je iPhone X kunt doen

Mobiel

Bloedmooie iPhone 8, nu in het rood

Mobiel

iPhone 8 of iPhone X: ga jij voor evolutie of revolutie?

Andere topmerken bij KPN