Online tv-kijken op je mobiel, tablet en laptop/PC

Met Interactieve TV onderweg en thuis:

 • Overal tv-kijken in heel de EU
 • Op je mobiel, tablet, laptop of PC
 • Via interactievetv.nl of de vernieuwde iTV app

online tv kijken

De nieuwe Interactieve TV app voor onderweg

De Interactieve TV app is compleet vernieuwd en heeft een aantal mooie nieuwe functies gekregen. Je kon al tv-kijken, de TV Gids gebruiken en opnames inplannen en bekijken, maar nu kun je ook:

 • Programma’s 7 dagen terug bekijken via de TV Gids
 • Via een Chromecast tv-kijken op jouw televisie
 • In het buitenland programma's en films kijken via de app

Gebruik onderweg

Met de gratis app op je tablet of smartphone (iOS en Android) kijk je onderweg via openbare WiFi-netwerken, 3G of 4G. Buitenshuis werkt de Interactieve TV app met je abonnementsnummer en pincode.

Pincode opvragen

Thuis online tv-kijken via InteractieveTV.nl

Op je laptop of vaste computer kijk je online tv via je eigen WiFi-netwerk. Thuis log je automatisch in zodra je de Interactieve TV app opstart.

PC of laptop met:

 • Microsoft Internet Explorer
 • Microsoft Edge
 • Google Chrome

Ga naar InteractieveTV.nl


Alles over de nieuwe Interactieve TV app

Kan ik Live TV pauzeren?
Nee, het pauzeren van live tv is alleen mogelijk op een tv-ontvanger.

Hoe kan ik een programma terugkijken?
Het is nu ook mogelijk om programma’s tot 7 dagen terug te kijken via de Gids. Je kunt een programma terugkijken als deze meer dan 15 minuten geleden is afgelopen. Programma’s die je terug kunt kijken zijn in de Gids te herkennen aan de tekst “Kijk terug”.

Hoe kan ik opnemen in de app?
Als je het Opnemen pakket hebt, kun je programma’s opnemen in de app. Op de detailpagina van het tv-programma kun je het programma opnemen. Je kunt van alle kanalen die in je abonnement zitten een opname inplannen en verwijderen. Als je een opname inplant op je tv-ontvanger van een HD kanaal, kun je deze niet bekijken in de app.


Om een opname vanuit de TV gids in te plannen:

 1. Druk je op de 3 bolletjes om een opname te plannen
 2. Druk je bovenin op 'Nu' en je ziet de programmering van dit moment
Je kunt de app binnen de hele EU gebruiken. Om vast te stellen of je in de EU bent, hebben we je locatie nodig. Je locatie wordt niet onthouden en wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.
Kijk of je toestel op de juiste datum staat (vandaag) anders worden de programma's niet geladen.

Het kan ook betekenen dat je verbinding slecht is of dat jouw apparaat moeite heeft met het afspelen van de hoge beeldkwaliteit. In de app kun je eenvoudig een lagere beeldkwaliteit kiezen in de Instellingen. Dit doe je door op het Profiel icoon te klikken in de navigatiebalk onderin. Kies hier voor Instellingen en daarna Beeldkwaliteit. Hier kun je de beeldkwaliteit instellen voor WiFi en 3G/4G.

In de nieuwe iTV app is nu ook de Chromecast functionaliteit ingebouwd. Wanneer er een Chromecast is aangesloten op hetzelfde netwerk waarmee de iTV app verbonden is, verschijnt er automatisch een Chromecast icoon in beeld. Door op dit icoon te klikken kun je verbinding maken met de Chromecast.

Airplay wordt niet ondersteund.

Veelgestelde vragen over online tv-kijken

Tegenwoordig is online tv-kijken net zo makkelijk als pannenkoeken opwarmen. Met Interactieve TV maak je namelijk van elk scherm je tv. Met de handige Interactieve TV app kijk je binnen een paar seconden naar jouw favoriete tv zender. Zorg wel dat je bent ingelogd op je thuis netwerk.
Natuurlijk denken we ook aan de mensen die liever zelf hun pannenkoeken bakken. Met het Interactieve TV pakket van KPN kijk je ook live televisie via internet met diverse apparaten. Vanaf de computer of laptop kijk je live tv op het internet via interactievetv.nl. Zorg wel dat je bent ingelogd op je thuis netwerk.
Altijd en overal (draadloos) tv-kijken? Op je laptop, smartphone of tablet kijk je online tv via je eigen WiFi-netwerk. Ga naar interactievetv.nl en start je favoriete programma. Thuis log je automatisch in zodra je de Interactieve TV app opstart.
Samen op je laptop die spannende film afkijken in bed? Toch je favoriete programma zien, terwijl je moeder Heel Holland Bakt volgt? Je kunt gewoon online tv-kijken op je laptop via je eigen WiFi-netwerk. Ga naar interactievetv.nl en start je favoriete programma. Thuis log je automatisch in zodra je de Interactieve TV app opstart.

Vanaf heden is het mogelijk om live tv te kijken in de hele EU met de iTV-app.

Dit heeft te maken met de wijziging in Europese wetgeving, waardoor online content nu in de hele EU beschikbaar moet zijn. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Netflix of andere betaalde diensten.

Klanten hoeven geen extra actie te ondernemen en betalen geen extra kosten voor het tv-kijken in het buitenland. De bestaande iTV-app heeft een update gehad, waardoor klanten geen nieuwe versie hoeven te installeren.

Doordat de kwaliteit per lidstaat verschillend is, kan het voorkomen dat klanten een andere beeldkwaliteit ervaren dan zij in Nederland gewend zijn. Klanten worden geïnformeerd via een bericht op de set-up box.

Helaas werkt de iTV app momenteel niet op iPads met iOS 10.3.3. Bij het opstarten van de app wordt er een zwart scherm getoond. We werken aan een oplossing en brengen zo snel mogelijk een update uit waarin we dit probleem oplossen.
De mogelijkheid om favoriete kanalen aan te maken komt in mei/juni weer terug in de app.
Het On Demand menu is tijdelijk verdwenen in de app. In juni/juli komt het On Demand menu weer terug. Tot die tijd kun je op de startpagina de populairste films uit On Demand vinden. Ook kun je op de Zoek-pagina naar films zoeken of op de titel van een aflevering van een serie. We doen ons best om binnenkort ook zoeken op de naam van een serie mogelijk te maken.