Top 7 beste gratis games voor Android

Terwijl je op de trein wacht, op de bank zit of gewoon even niets te doen hebt - gamen kan een fijne afleiding zijn. Maar er staan ontzettend veel games in de Play Store. Hoe weet je nou welke de moeite waard zijn? We hebben de beste en leukste gratis games voor Android op een rij gezet. Van racen met auto’s tot steden bouwen en jagen op Pokémons.

Ben je een pro en meer op zoek naar een meer serieuze game-ervaring op je smartphone? Dan is online gamen met Xbox Game Pass Ultimate misschien meer wat voor jou. 

Bouw en bestuur je eigen stad in Pocket City

Bouw je eigen stad en zorg dat hij floreert. Niet alleen door te bouwen, maar door de economische belangen in de gaten te houden en te zorgen dat de inwoners tevreden blijven. Niet zo makkelijk als het lijkt, zeker niet als er ineens een tornado langs komt en de halve stad in puin legt. Als je fan was van SimCity is deze game een aanrader!

Jaag op Pokémons vanuit huis in Pokémon Go

Pokémon Go, was dat niet dat spelletje dat in 2016 overlast veroorzaakte in woonwijken en op Kijkduin? Jazeker, en door de lockdown is hij terug van weggeweest. Met minder mensenmassa’s uiteraard. Het spel is nu nog leuker dan het was, met raid battles, trainer battles en zelfs thuisblijf-bonussen. Want het is natuurlijk niet de bedoeling om met zijn allen buiten Pokémons te vangen en Corona te verspreiden. Veilig vanaf de bank Pokémons vangen dus.

Straatracen in Asphalt 9: Legends

Met de mooiste en snelste auto’s racen door wereldsteden. Maar dit is niet voor de professionele gamers: je hoeft namelijk niet zelf te sturen. Alles draait om timing en controle: de nitro-stand op het juiste moment inzetten, op het juiste moment driften en je bent je tegenstanders te snel af. Pimp je auto, voer hem op, speel single player of multiplayer en geniet van de gelikte graphics van de game. Pas op: kan verslavend zijn!  

Rustgevend en spannend tegelijk: Alto’s Odyssey

Skiën in een mysterieuze, prachtige gestileerde woestijn terwijl je van de ene in de andere artistieke wallpaper belandt. Alto’s Odyssey, het vervolg op Alto’s Adventure, is mooi om naar te kijken, niet moeilijk en wel verslavend. Glijdend van de zandduinen moet je rotsen ontwijken, muntjes verzamelen en grinden over luchtbalonnen. Hadden we al gezegd hoe mooi de game eruit ziet? En bekijk ook zeker Alto’s Adventure, de voorganger. Daar ga je snowboardend de mooiste bergen af. 

Dansjes doen en vechten tot de laatste man in Fortnite

Weinig spellen zijn zo populair als het battle royale-spel Fortnite. Bekend van de grappige dansjes die de karakters doen in de game. Maar het doel van het spel is heel wat anders: vechten. Met 100 spelers op een eiland is het een epische race tegen de klok en elkaar. Spelers verzamelen grondstoffen en wapens terwijl ze elkaar proberen af te maken. Het gebied waarin je kunt spelen krimpt steeds en wie er buiten valt, is dood. De laatste speler of het laatste team dat overblijft heeft gewonnen. En het is niet zo bloederig als het klinkt: het ziet er allemaal heel gezellig en cartoonesk uit. 

Door een conflict tussen de maker Epic Games en Google is deze game niet meer in de Play Store te downloaden. Als je een Samsung hebt, kun je de Epic Games-app downloaden in de Galaxy Store. In die app kun je dan weer Fortnite downloaden. Heb je geen Samsung? Je kun de Epic Games-app ook downloaden op fortnite.com en dan in die app Fortnite downloaden. 

Op avontuur in je smartphone met Sky: Children of the Light

Je bent een kind van het licht en moet de geesten die vastzitten op deze wereld bevrijden. Klinkt misschien een beetje zweverig, maar je gaat op zoek in een pastelkleurige wereld naar geesten. Je doet opdrachten en verzamelt kaarsen, leert steeds beter vliegen en ontmoet andere kinderen van het licht. Sky: Children of the Light is een avonturengame met sprookjesachtige sfeer. Erg ontspannend, leuk om naar te kijken en niet te ingewikkeld. Heerlijk tijdverdrijf dus. 

Altijd goed: Mario Kart Tour

Mario! Wie kent de Italiaans-Japanse loodgieter niet? Voor wie zich urenlang kan vermaken met Mario Kart op de PS of Nintendo Switch hebben we goed nieuws (of minder goed nieuws als je ook wel eens productief moet zijn): Mario Kart kan ook op je smartphone! En het werkt hetzelfde en is net zo leuk als op de andere devices: race tegen Luigi en Princess Peach, ontwijk de bananen en gooi met schildpadden om je tegenstanders dwars te zitten. 

Wil je ongestoord altijd en overal online kunnen gamen? Dan heb je aardig wat data nodig in je bundel. Ga voor een Unlimited Data-abonnement met oneindig veel GB’s en supersnelle verbinding via 5G. 

Gerelateerde artikelen