Overstappen naar Internet en TV van KPN

Zorgeloos overstappen
met de KPN Overstapservice

Wil je binnenkort overstappen naar KPN? Dan wil je gewoon blijven internetten en tv-kijken. Met de Overstapservice van KPN blijf je altijd online en kijk je jouw favoriete programma's dus ongestoord verder.

Jouw voordelen met de Overstapservice

 • Wij zeggen je huidige abonnement(en) op
 • Geen dubbele abonnementskosten
 • Geen dag zonder internet en tv

Dag en nacht gratis bereikbaar
Wij staan altijd voor je klaar, dag en nacht. Je belt ons geheel gratis. Of chat met ons, stuur een e-mail of vind je antwoord op onze online service omgeving.

Geen dubbele kosten
Klant worden is simpel. Wij regelen alles en zorgen ervoor dat je geen dubbele abonnementskosten hebt.

100% installatiegarantie
Wil je gebruik maken van onze monteur? Of sluit je liever alles zelf aan? Wat je ook kiest, bij KPN heb je altijd 100% installatiegarantie.

Zo stap je makkelijk over naar KPN

Bekijk je huidige contract

Klaar om over te stappen? Controleer dan eerst het volgende:

 • De einddatum van je contract(en)
 • Eventuele kosten voor een voortijdige contractbeëindiging

Plaats je bestelling

Kies je ervoor om over te stappen? Geef tijdens het bestellen aan dat je gebruik wilt maken van onze Overstapservice.

Je ontvangt een bevestiging

Binnen 2 weken ontvang je de opzegbevestiging van je huidige provider. Hierin worden ook eventuele kosten voor het voortijdig opzeggen van je contract vermeld.

Je bestelling wordt geleverd

Yes, het is zover! Jij hebt bijna Internet en/of TV van KPN. Je krijgt vanzelf bericht van je huidige provider over het retourneren van je oude wifimodem en andere hardware.

Liever zelf je huidige contract opzeggen?

Dat kan natuurlijk ook. Plaats jouw bestelling via onze online shop en download de opzegbrief.

Voorbeeldbrief opzeggen abonnement bij huidige provider

Veelgestelde vragen over de KPN Overstapservice

Ja, dat kan. Tijdens het bestellen kun je kiezen voor nummerbehoud. Wij zeggen dan het abonnement bij je huidige aanbieder op. Let erop dat de aansluitdatum en de opzegdatum goed op elkaar aansluiten.  

Wil je het huidige telefoonnummer niet behouden? Dan ontvang je een nieuw telefoonnummer op jouw adres en wordt je huidige nummer opgezegd.

Ga je naar een omgeving met een ander netnummer? Dan is nummerbehoud helaas niet mogelijk.

Nee, je komt echt niet zonder te zitten. Je huidige diensten worden pas bij je huidige aanbieder afgesloten als wij hebben vastgesteld dat de diensten van KPN bij jou werken. Dit is een van de voordelen van onze Overstapservice.
Dit ligt aan het contract dat je hebt bij je huidige provider. Weet je niet precies wanneer je contract afloopt? Neem dan contact op met je huidige provider. Loopt je contract bijna af, of is deze al afgelopen? Dan kun je zorgeloos overstappen naar KPN! Loopt je contract nog een paar maanden? Meld je dan aan voor onze overstapwekker. Je krijgt dan van ons een melding wanneer je kunt overstappen.

Wil je van je huidige provider overstappen naar KPN? Dat kan alleen na de einddatum van de vaste looptijd van je abonnement. Als je tóch je contract tussentijds opzegt, dan loop je het risico op een boete voor contactbreuk.

Zet daarom de overstapwekker van KPN. Je krijgt een seintje zodra je kunt overstappen. En je bent meteen op de hoogte over de voordelen die je krijgt bij KPN.

Je kunt gebruik maken van de Overstapservice als een van de onderstaande aanbieders je huidige provider is:

 • T-Mobile Thuis
 • Online
 • Tele2
 • Telfort
 • XS4ALL
 • Ziggo
 • DELTA/Zeelandnet
 • NLE

Staat je huidige provider niet in de lijst? Dan kun je het beste zelf je huidige abonnement(en) opzetten. Hiervoor kun je gebruik maken van de opzegbrief.

Voorbeeldbrief opzeggen abonnement bij huidige provider

Nadat de aansluiting is opgeheven, kan je de KPN e-mailadressen nog 6 maanden gebruiken. Het gaat hierbij om de e-mailadressen die eindigen op:

@kpnmail.nl, @kpnplanet.nl, @planet.nl, @wxs.nl, @hetnet.nl, @freeler.nl, @onsbrabantnet.nl, @onsmail.nl, @onsneteindhoven.nl en @onsnetnuenen.nl.

Wil je je adressen na verloop van de 6 maanden nog steeds blijven gebruiken? Neem dan contact op met KPN om je e-mailadressen om te zetten naar een e-mail only abonnement.

Bovenstaande is onderdeel van afspraken tussen internetaanbieders. Meer informatie over deze afspraken zijn hier te vinden.

Een andere vraag?

Kijk dan gerust rond op de servicepagina's. Of stel een vraag aan een van onze klantenservicemedewerkers.