Nieuwste Samsung: 9e Galaxy Note?

Specs, release datum, nieuws en geruchten

De Samsung Galaxy S9 en S9+ zijn nog maar net op de markt. Ondertussen gonst het van de geruchten over een volgende nieuwe Samsung: de 9e Galaxy Note. Naar verluidt wordt dit één van de grootste en meest krachtige smartphones van 2018. Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws over de nieuwste Samsung telefoon? Schrijf je in! Nu alvast meer weten? Check de geruchten hieronder.


Onthulling nieuwste Samsung Note

Galaxy Club schreef in maart dat Samsung in Colombia de merknamen van alle recente toptoestellen heeft laten vastleggen. Op dit lijstje staan de namen van de Galaxy A8, Galaxy Note8, Galaxy S8 en Galaxy S9 én een nog niet uitgebrachte telefoon: de Galaxy Note9. Vraagtekens over óf er een nieuwe Note komt én over de naam ervan, lijken hiermee weggenomen...

Galaxy Unpacked – 9 augustus, 17.00 uur

Het einde van de zomer betekent doorgaans de lancering van een nieuwe Samsung Galaxy Note. Volgens de online geruchtenmachine zijn er tot nu toe geen serieuze aanwijzingen dat het releaseschema afwijkt van deze ritmiek. Galaxy Club zegt dan ook: 'Ga er vanuit dat de Note9 in augustus gelanceerd wordt, en ergens in september in de winkels ligt.'

Op donderdag 9 augustus om 17.00 uur Nederlandse tijd is het Galaxy Unpacked Event. Jij kunt er live bij zijn via de livestream op YouTube of op de officiële Samsung website.

Samsung Note 9

Bron afbeelding: Samsung.com

Samsung Note 9 nieuwe kleur

Bron afbeelding: Galaxyclub

Nieuwste Samsung, gelikt design

In een notendop is elke Galaxy Note-uitvoering het business broertje van het Galaxy S-model van hetzelfde jaar. Volgens vele online geruchten wijkt Samsung voor het ontwerp van de Note9 niet af van deze traditie. Galaxy Club verwacht dan ook: 'een smartphone met dunne bezels, een Infinity Display met twee licht gebogen zijkanten en misschien wat minder ronde hoeken. De kans bestaat dat het AMOLED scherm iets groeit, naar een diagonaal van 6,4-inch. Ter vergelijking: de Note8 heeft een 6,3-inch display. Het verschil is niet enorm, maar het kan erop duiden dat Samsung nog een stukje van de randen heeft weten af te schaven.'

Kleuren nieuwe Note

Geruchtenkoning Sammobile tweette dat lavendel, zwart en blauw de kleuren worden van de nieuwste Note.


Nieuwste Note, dubbele topcamera

Naar verluidt zal de camera van de nieuwste Samsung niet heel anders zijn dan die van de Galaxy S9+. Maar ja, die cameraprestaties zijn ook bijna niet te overtreffen. Phone Arena schrijft dat de nieuwe Note waarschijnlijk een dubbele camera heeft van twee keer 12-megapixels. Hiermee kun je prachtige scherptediepte-effecten creëren: een scherpe voorgrond en een wazige achtergrond. Zo komt het onderwerp van je foto nóg beter naar voren. In smartphoneland heet dat het bokeh-effect.

Mooiste nachtfoto's

Ook maakt de nieuwe Note volgens Phone Arena fantastische foto's in alle lichtomstandigheden door het variabele diafragma. Dit difragma maakte een debuut via de Samsung Galaxy S9(+). Ben je benieuwd naar onze tips voor de beste nachtfoto's? Lees ze in ons blog:

Samsung Note 9 dubbele camera

Bron afbeelding: OnLeaks

Samsung Note 9 batterij

Bron afbeelding:  DBS Designing/YouTube

Galaxy Note-serie, de hele dag power

Veel maakt de Note-serie uniek. Eén van die aspecten is: grote, langedurige batterijen. De Note7 uit 2016 had de grootste van 3,500 mAh. Enkele Note7 batterijen vertoonde wat technische mankementjes, maar Samsung zette alles op alles om dit recht te trekken: Samsungs smartphonebatterijen werden uitvoerig onderzocht, doorontwikkeld en getest. In 2017 speelde Samsung op safe; de Note8 kreeg een batterij van 3,300 mAh. Naar verluidt gooit Samsung er dit jaar weer een tandje bovenop.

Note 9, 4000mAh batterij!

Volgens verschillende bronnen, zoals Ice Universe gooit Samsung er dit jaar toch weer een tandje bovenop. De Twitter geruchtenkoning die in het verleden behoorlijk accurate geruchten Twitter op slingerde, tweette onlangs dat hij er 100% zeker van is dat nieuwe Note een 4,000 mAh batterij krijgt. 

Spectaculair slimme Samsung S Pen

De Note zou geen Note zijn zonder de S Pen: een slimme pen waarmee je nauwkeurig kunt schrijven, tekenen, tappen, swipen en nog veel meer. Zo kun je bijvoorbeeld iets tekenen en als gifje naar iemand versturen. Moet je snel iets noteren? Trek de S Pen uit het toestel en maak de notitie op je toegangsscherm zónder je Note aan te zetten. De S Pen kan zelfs losse woorden en complete zinnen vertalen! Hoe geavanceerd de nieuwe S Pen is? Daar is nog weinig over te vinden. Kán dat staaltje techniek überhaupt slimmer? Wij wachten in spanning af...

Wil je dat we je op de hoogte houden van de laatste geruchten over de nieuwe Note en de mogelijkheden van de S Pen? Schrijf je hierboven in.

Samsung Note 9 S Pen

Bron afbeelding: Allaboutphones


Andere Samsung Galaxy's

Kun je niet wachten op de nieuwste Samsung? Bekijk alvast de andere Samsung Galaxy toestellen bij KPN.

Galaxy Note8

Note8

Note8: het grootste scherm, de beste camera en natuurlijk de handige S-Pen.

Bekijk Note8

Galaxy S9 (+)

Samsung Galaxy S9

S9 (+): intergalactisch design, met nóg dunnere randen en haarscherpe nachtfoto's.

Bekijk S9 (+)

Galaxy A-serie

Galaxy A8

A-serie: minimalistisch design, geweldige foto's, stof- en waterdicht

Bekijk A8

Galaxy J-serie

Galaxy J-serie

J-serie: kracht en kwaliteit zoals je van Samsung gewend bent voor een zacht prijsje.

Bekijk J6

Beleef de nieuwste Samsung:

Mobiel

9 geheimen over de 9e Samsung Galaxy

Mobiel

Samsung Galaxy S9: heb jij ‘m als eerste?!

Mobiel

Samsung Galaxy Note9: zomerse entree?

Andere topmerken bij KPN: