Wat is e-sim?

E-sim is een digitale simkaart en is de opvolger van de traditionele simkaart. De e in e-sim staat voor embedded, dit betekent dat er een kleine chip is ingebouwd in jouw smartphone. In plaats van een plastic simkaart in je telefoon te stoppen, download je e-sim met de MijnKPN app rechtstreeks op je smartphone. Jouw abonnement wordt dan direct geactiveerd. Je kunt meteen bellen, sms'en en internetten!

Om gebruik te maken van e-sim heb je een geschikte smartphone nodig. Apple heeft e-sim in 2018 geintroduceerd met de de iPhone Xs en iPhone XR, en sindsdien bij de iPhone 11, iPhone SE (2020), iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. De nieuwste modellen van Samsung - waaronder de Samsung Galaxy Note20 Ultra, de Samsung Galaxy S20 en de Samsung Galaxy Fold, ondersteunen ook e-sim.

De voordelen van e-sim

Je bent klaar voor de toekomst

  • Nooit meer wachten op de levering van je plastic simkaart
  • Makkelijk te downloaden via de MijnKPN app
  • Straks kun je je smartwatch gebruiken zonder smartphone in de buurt

Meer nummers op één telefoon

  • Ruimte voor een normale simkaart (dual-sim)
  • Makkelijk schakelen tussen privé en zakelijk nummer
  • In het buitenland kun je een lokale simkaart gebruiken

Duurzaamheid en flexibiliteit

  • Je kunt e-sim nooit kwijtraken
  • Geen gepriegel om je simkaart te verwisselen
  • Minder plastic is beter voor het milieu

Deze toestellen zijn geschikt voor e-sim
Verkrijgbaar bij KPN

iPhone 12 Pro
iPhone 11 Pro
Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 Plus
Samsung Galaxy S20 Ultra
iPhone 11 Pro Max
Samsung Galaxy Note20 Ultra
Samsung Galaxy Note20
Samsung Galaxy Fold

Heb je al een telefoon die e-sim ondersteunt? Ga dan voor een Sim Only abonnement van KPN. Zodra e-sim beschikbaar is kun je je plastic simkaartje gratis vervangen!

Veelgestelde vragen
over e-sim


Je kunt gebruik maken van e-sim bij alle mobiele abonnementen van KPN, zowel mét toestel als Sim Only. Het is niet mogelijk bij data-only abonnementen of prepaid.


Nee, prepaid wordt nog niet ondersteund.Er komen steeds meer toestellen die e-sim ondersteunen. Hier vind je een lijst met toestellen die worden ondersteund en bij KPN verkrijgbaar zijn.

Apple
iPhone Xs en iPhone Xs Max
iPhone XR
iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max
iPhone SE (2020)

Samsung
Samsung Galaxy Note20 Ultra
Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus, Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Z Flip

De volgende toestellen ondersteunen e-sim maar worden niet door KPN verkocht.
Google Pixel 2, 2 XL, 3, 3 XL, 3a, 3a XL, 4, 4 XL
Motorola RAZR
Je kunt binnenkort via de MijnKPN app een simwissel naar e-sim aanvragen. Ben je nieuw bij KPN dan krijg je de optie om direct voor e-sim te kiezen bij alle mobiele abonnementen van KPN, zowel mét toestel als Sim Only.Met de MijnKPN app download je binnenkort de e-sim rechtstreeks op je (nieuwe) smartphone. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten.

Om toegang te krijgen tot de MijnKPN app en e-sim heb je een KPN ID nodig. Zorg dus dat je deze vantevoren hebt aangemaakt!

Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld. Je hoeft dus niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.
KPN biedt nog geen ondersteuning voor Apple Watch via e-sim. Ook andere smartwatches worden nog niet ondersteund.Ja, e-sim kan verbinding maken met alle mobiele netwerken die door KPN worden aangeboden. Dat betekent dat je met e-sim ook gebruik kunt maken van het nieuwe netwerk.

.

Toch op zoek naar iets anders?

Mobiel abonnement

Al onze mobiele abonnementen op een rij. Sim Only of met toestel, met veel of weinig mobiele data. Kies het abonnement dat bij jou past.

Unlimited data

Zorg dat jij eindeloos kunt streamen, gamen of werken op je hotspot, met Unlimited data van KPN. Onze grootste databundel voor een scherpe prijs.

5G

Ons netwerk én al onze mobiele abonnementen zijn klaar voor 5G. Bekijk alle voordelen en ontdek welke smartphones 5G-ready zijn.