Wat is e-sim?

E-sim is een digitale simkaart. De e in e-sim staat voor embedded. Dit betekent dat er een kleine chip is ingebouwd in jouw smartphone of tablet. In plaats van een plastic simkaart in je toestel te stoppen, download je e-sim rechtstreeks op je toestel. Bij KPN doe je dat gratis, eenvoudig en snel via de MijnKPN app. Jouw mobiele abonnement wordt dan direct geactiveerd. Je kunt dus meteen bellen, sms'en en internetten!

Benieuwd of je gebruik kunt maken van e-sim? Raadpleeg dan de handleiding van jouw toestel of neem een kijkje op deze pagina.

Op zoek naar een nieuwe smartphone met e-sim?

Bekijk smartphones met e-simBekijk tablets met e-sim

Populaire smartphones met e-sim
met het abonnement dat bij jouw past

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 Ultra
iPhone 13 Pro
Heb je al een telefoon die e-sim ondersteunt? Ga dan voor een Sim Only abonnement van KPN.
Je kunt je plastic simkaartje gratis vervangen in de MijnKPN app!


Bekijk smartphones met e-sim Bekijk tablets met e-sim

De voordelen van e-simJe bent klaar voor de toekomst

  • Nooit meer wachten op de levering van je plastic simkaart
  • Makkelijk te downloaden via de MijnKPN app
  • Straks kun je je smartwatch gebruiken zonder smartphone in de buurt

Meer nummers op één telefoon

  • Ruimte voor een normale simkaart (dual-sim)
  • Makkelijk schakelen tussen privé en zakelijk nummer
  • In het buitenland kun je een lokale simkaart gebruiken

Duurzaamheid en flexibiliteit

  • Je kunt e-sim nooit kwijtraken
  • Geen gepriegel om je simkaart te verwisselen
  • Minder plastic is beter voor het milieu

Hoe werkt het?
E-sim downloaden en instellen

Heb je een toestel met e-sim besteld? Of wil je je huidige simkaart vervangen voor een e-sim? Met de MijnKPN app download je de e-sim rechtstreeks op je (nieuwe) smartphone of tablet. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten. Bekijk hier hoe jij e-sim kunt downloaden en instellen op je toestel.

Let op: sluit je een Sim Only abonnement of wil je jouw simkaart vervangen? Check eerst of je toestel geschikt is voor e-sim.

E-sim bestellen bij KPN
Dat kan op drie manieren

Bestel een nieuw abonnement met
e-sim

Ga naar onze shop en bestel een abonnement met e-sim toestel of Sim Only

Verleng je abonnement met
e-sim

Mag je jouw KPN abonnement verlengen? Verleng met een abonnement met e-sim toestel of een Sim Only

Wissel van simkaart naar e-sim

Heb je al een abonnement bij KPN én een toestel dat geschikt is voor e-sim? Dan kun je gratis wisselen naar e-sim via de MijnKPN app!

Veelgestelde vragen

Je kunt gebruik maken van e-sim bij alle mobiele abonnementen van KPN, zowel mét toestel als Sim Only. Het is niet mogelijk bij data-only abonnementen of prepaid.
Nee, prepaid wordt nog niet ondersteund.

Er komen steeds meer toestellen die e-sim ondersteunen. Hier vind je een lijst met smartphones en tablets die worden ondersteund en bij KPN verkrijgbaar zijn.

Bekijk telefoons met e-sim Bekijk tablets met e-sim
Je kunt via de MijnKPN app een simwissel naar e-sim aanvragen. Ben je nieuw bij KPN dan krijg je de optie om direct voor e-sim te kiezen bij alle mobiele abonnementen van KPN, zowel mét toestel als Sim Only.
Met de MijnKPN app download je e-sim rechtstreeks op je (nieuwe) smartphone of tablet. Jouw e-sim wordt dan direct geactiveerd. Daarna kun je meteen bellen, sms'en en internetten. Bekijk hier hoe jij e-sim kunt downloaden en activeren op je toestel.
Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim. Als je wisselt van een fysieke simkaart naar e-sim dan is dat direct geregeld. Je hoeft dus niet te wachten tot je een nieuwe simkaart ontvangt per post.
KPN biedt nog geen ondersteuning voor Apple Watch via e-sim. Ook andere smartwatches worden nog niet ondersteund.
Ja, e-sim kan verbinding maken met alle mobiele netwerken die door kpn worden aangeboden. Dat betekent dat je met e-sim ook gebruik kunt maken van het nieuwe 5G-netwerk.

Nee, een e-sim is niet geschikt voor gebruik als Duo sim. Je telefoonnummer op meerdere toestellen gebruiken, is alleen mogelijk met een (fysieke) duo simkaart.

Let op: als je e-sim hebt geactiveerd, dan is automatisch je fysieke (duo) simkaart gedeactiveerd.

Met Duo sim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons.

Met Dual sim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers. Dual sim bestaat in twee vormen: toestellen met e-sim en ruimte voor een fysieke simkaart en toestellen met ruimte voor twee fysieke simkaarten.