Deze 3 planning apps maken je leven slimmer

Plannen is voor sommige mensen niet hun sterkste punt. Maar we leven in het tijdperk van de technologie. En met een paar slimmigheden kan je ervoor zorgen dat plannen voor jou geen probleem meer is. Deze drie planning apps voor je telefoon maken je leven een stuk aangenamer.

1. Tijd besparen

Je kan veel tijd besparen door van tevoren je taken te inventariseren en te plannen. Je vindt een overvloed aan apps die je willen helpen bij het organiseren en uitvoeren van je dagelijkse taken. Any.do springt boven de overvloed aan planning apps uit. De gratis planning app voor iOS en Android biedt je een takenlijst die automatisch aan het begin van de dag aan je vraagt of je je takenlijst wilt doornemen.

2. Taken uitvoeren

Met Any.do heb je je taken op een rijtje staan, maar nu moet je je taken natuurlijk ook volbrengen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig biedt de app Be Focused de uitkomst. Met deze app voer je je taken op je lijstje in brokken van 25 minuten uit. Het fijne van deze manier van werken is dat je je brein een beetje voor de gek houdt. Het is namelijk veel minder intimiderend om te beginnen aan een korte periode van intensief werken dan om zo’n enorm project de hele tijd in je bewustzijn te hebben. Deze gratis planning app is verkrijgbaar voor iOS-gebruikers.

3. Stok achter de deur

Be Focused zet alleen nog niet aan tot het volbrengen van je taken. Deze app maakt het enkel makkelijker om je taken af te ronden. Gelukkig is er de gratis planning app Habitica voor iOS en Android. Habitica spoort je op een leuke manier aan om je taken te voltooien door er een spelletje van te maken. Verdien goud en ervaringspunten met de afronding van je taken. Hiermee kun je jezelf bijvoorbeeld belonen met het kijken van één aflevering van je favoriete serie – mits je genoeg punten hebt natuurlijk!

Welke planning apps gebruik jij om je leven slimmer te maken?

Gerelateerde artikelen