Met nieuwe app ontdekken kinderen en ouders samen de eerste smartphone

De eerste mobiele telefoon. Vaak een spannend moment. Heeft jouw zoon of dochter er al eentje? En op welke leeftijd geef je een telefoon? En vooral, hoe gaan jij en je kind ermee om? Allemaal vragen die in veel gezinnen spelen bij de eerste smartphone. Om hier bij te helpen is er de app ChatLicense. KPN vindt het belangrijk om kinderen digitale kennis bij te brengen om hen ‘smartphone proof’ te maken. Daarom omarmen we de nieuwe app ChatLicense.

Uit onderzoek blijkt dat 75% van de ouders moeilijkheden ervaart in de eerste maanden na de komst van de eerste mobiele telefoon. Zelfs 89% wil meer informatie over de apps die kinderen gebruiken. Daarom is het belangrijk om ouders en kinderen slimmer en veiliger om te laten gaan met smartphones. De familie app ChatLicense gidst verschillende generaties door alles wat online op hun pad komt.

Spelenderwijs de juiste dingen leren

We leren kinderen vaak wat ze niet moeten doen. Bij de app ChatLicense draaien ze het om. Ze leren kinderen juist hoe ze een mobiele telefoon wel kunnen gebruiken. Kinderen kunnen in de app de smartphone experience game spelen. Allerlei gebeurtenissen en dillema’s die in het echte leven ook kunnen gebeuren zijn verwerkt in een game van video, animatie, uitlegvideo’s en quizzes. Van online sociaal gedrag, de invloed van influencers tot het veilig gebruiken van apps. Ouders krijgen toegang tot een informatieportaal. Hier kunnen ze alles vinden over de online wereld van hun kind. Op die manier leren ze mee en kunnen ze met deze informatie ook in gesprek gaan met hun kind.

Uitgebreid getest en ondersteund

De app is gemaakt met experts en wetenschappers en uitvoerig getest door ouders en kinderen. De makers van de app konden op die manier goed ervaren hoe de app werd gebruikt en zo verbeteringen doorvoeren. Het ChatLicense team bestaat uit meerdere oprichters die allemaal hun eigen kennis meebrengen. Eén van hen is Nizar El Manouzi, presentator van o.a. het Klokhuis. Ook werkt de app samen met MovezLab van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de beste verhalenmakers. Daarmee kunnen ze het beste de belevingswereld van kinderen raken, aldus bedenker van de app Marjolein van Tilburg.

Net als de oprichters en de eerste gebruikers, zijn wij ook fan van de app. KPN ziet zowel bij ouders als kinderen een grote behoefte om meer te weten over de online wereld en hoe hiermee om te gaan. Daarom ondersteunen wij het initiatief van de app ChatLicense. We vinden het belangrijk dat gezinnen hierbij geholpen worden en zo onderling beter het gesprek kunnen voeren.

Downloaden

ChatLicense is gratis te downloaden via Apple Appstore en Google Playstore. Een abonnement voor 1 kind en 2 ouders/verzorgers kost 39,99 euro per jaar. We geven dit graag cadeau aan jou. Omdat we dit belangrijk vinden. Vraag met het onderstaande formulier een voucher aan.

We gebruiken je e-mailadres alleen voor deze actie.

Gerelateerde artikelen