Internetten, bellen en sms'en in het buitenland

Blijf je binnen de EU?

Sinds 1 juni kun je je mobiel abonnement in de hele EU gebruiken zonder extra kosten. Dat betekent dat je in Nederland én in de rest van EU internet, belt en sms’t uit je eigen abonnement, zonder dat je een Extra Bundel hoeft aan te zetten.

Nu kan je Google Maps gewoon aanblijven zodra jij de grens over gaat. Verdwalen in Europa hoeft niet meer!

Ga je buiten de EU op reis?

Dan bel, sms en internet je extra voordelig met een bundel voor buiten de EU. Daarnaast kun je voordelig bellen naar een land buiten de EU vanuit Nederland. Liever betalen per minuut, sms of MB? Dat kan ook! Check hieronder de tarieven.

Hoe zet je een Extra Bundel aan?

Meest gekozen: via de MijnKPN app

 1. Kies in het MijnKPN menu ExtraOpties > Extra Bundels
 2. Selecteer een bundel
 3. Je ontvangt een SMS wanneer de bundel geactiveerd is
 4. Zet roaming aan bij je telefooninstellingen
Download of open de MijnKPN app

Via de SMS

 1. Kies een Extra Bundel
 2. SMS de bundelcode naar 1266 (gratis)
 3. Je ontvangt een SMS wanneer de Extra Bundel geactiveerd is
 4. Zet roaming aan bij je telefooninstellingen
MijnKPN app

Je abonnement mee op reis, zo werkt het

Bellen naar…, sms ontvangen uit… of internetten in…? Bij iedere provider is het net weer even anders: heb je al je data in het buitenland?Of heb je toch nog ergens een Extra Bundel voor nodig? Hier lees je alles wat je moet weten.

Internetten in het buitenland

In Nederland en in de hele EU internet je gewoon uit je abonnement, zonder extra kosten. Je kunt al je MB’s zowel gebruiken in Nederland als in de hele EU. Je hoeft dus geen Extra Bundel aan te zetten zodra je de grens over gaat als je nog MB’s uit je abonnement over hebt.

MB-bundel op

Ben je door je MB’s heen?

Dan wordt je internetsnelheid vertraagd in Nederland en in de EU, maar je kunt blijven internetten. Koop een Extra Bundel voor binnen de EU om weer op volle snelheid te kunnen appen, surfen en Spotify luisteren.

Buiten de EU

Ga je buiten de EU op vakantie?

Dan kun je niet internetten uit je abonnement. Je hebt een Extra Bundel voor buiten de EU nodig of je betaalt een hoger tarief per MB. Het verschilt per land buiten de EU welke Extra Bundel je kunt gebruiken.

Verbruikssms

Verbruikssms op 50, 75 en 100%

Je krijgt voor zowel je abonnement als je Extra Bundel altijd een sms’je als je op 50, 75 of 100% van je verbruik zit. Zo weet je altijd hoeveel je nog over hebt. Is je Extra Bundel op? Dan wordt je internet automatisch uitgezet.

Bellen en sms'en in het buitenland

In Nederland en in de hele EU bel en sms je gewoon uit je abonnement, zonder extra kosten. Heb jij onbeperkt bellen in Nederland? Dan kun je ook onbeperkt bellen en sms’en in de hele EU. Ben je door je minuten en sms’jes heen dan kun je via een Extra Bundel extra minuten kopen en weer voordelig bellen en sms’en.

Vanuit de EU

Bellen en sms’en vanuit de EU naar…

…een Nederlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld bellen vanuit Duitsland naar een vriend die in Frankrijk op de camping staat.…een buitenlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld een Frans restaurant bellen terwijl je in Frankrijk bent voor een reservering.…een Nederlands nummer in Nederland zit in je abonnement. Bijvoorbeeld je staat op de camping in Frankrijk en belt je familie voor een update.

Vanuit NL

Bellen en sms’en vanuit Nederland naar…

…een Nederlands nummer in de EU zit in je abonnement. Bijvoorbeeld je belt een vriend die op de camping in Frankrijk staat.…een buitenlandsnummer in de EU zit in abonnement met onbeperkt bellen/sms'en afgesloten na 26 september 2016. Bijvoorbeeld je belt vanuit Nederland alvast de camping in Frankrijk dat je onderweg bent.

Voordelig bellen vanuit Nederland

Voordelig bellen vanuit Nederland naar een buitenlandsnummer

Heb je een Budget of Basis abonnement? Of een Zorgeloos abonnement afgesloten voor 26 september 2016? Dan zit bellen vanuit Nederland naar een buitenlandsnummer in de EU niet in je abonnement. Je betaalt een hoger tarief per minuut en sms. Met een Extra Bundel bel en sms je goedkoper naar een buitenlandsnummer in de EU dan als je los per minuut of sms betaalt.

Verbruikssms

We zijn er bijna, we zijn er bijna

Weet jij toch je MB's, minuten en sms'jes voor einde van de maand op te maken? Geen zorgen, je kunt gewoon blijven internetten. We verlagen alleen je internetsnelheid.

En zoals je thuis ook gewend bent, houden wij je per sms op de hoogte als jij 50%, 75% en 100% van je internet hebt verbruikt. Daarnaast betaal je per minuut en per sms hetzelfde tarief in Nederland als in de EU.

Satelliet tarieven

Op reis met het vliegtuig of de veerboot?

Maak je binnen de EU gebruik van mobiel internet op de veerboot of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je abonnement en geldt er een satelliet of maritiem tarief. Dit kan oplopen tot wel € 10,- per MB. De exacte tarieven vind je in onderstaand overzicht.

Overige tarieven mobiel 07-2017

Geen onverwachte kosten

Zonder zorgen internetten in het buitenland?

Zonder zorgen internetten in het buitenland? Met de (veiligheids)maatregelen van KPN ga je goed voorbereid op weg.

Wat kan ik met...

100 MB

10.000 WhatsApp berichtjes of

200 keer Facebook checken of

15 minuten video streamen

500 MB

50.000 WhatsApp berichtjes of

1.000 keer Facebook checken of

1,5 uur video streamen

1 GB

100.000 WhatsApp berichtjes of

2.000 keer Facebook checken of

3 uur video streamen

Extra informatie

 • Je bundel is 31 dagen geldig vanaf het moment dat je 'm bestelt en vervalt niet aan het eind van de kalendermaand.
 • Heb je nog MB's, minuten en sms'jes uit je eigen abonnement, dan maak je deze eerst op voordat je aan de NL en EU bundel begint.
 • Je krijgt een sms'je als je op 50%, 75% en 100% van je bundel zit.
 • Is je NL en EU Bundel op? In Nederland en de hele EU wordt automatisch je internetsnelheid voor de rest van de maand verlaagd als je MB-bundel op is (64 Kb/s download en 32 Kb/s upload). Bel je buiten je NL en EU Bundel, dan kost dat € 0,23 per minuut en een sms sturen buiten je NL en EU Bundel kost € 0,07 per sms.
 • De bundels zijn stapelbaar. Dat wil zeggen dat je een nieuwe bundel kunt aanschaffen voordat je oude bundel op of verlopen is.
 • Niet te gebruiken voor MB’s delen.
 • Vanuit Nederland bellen naar een buitenlands nummer gaat uit de NL en EU Bundel.
 • Vanuit Nederland naar een Nederlands nummer in de EU bellen gaat uit de NL en EU Bundel.
 • Gebeld worden in de hele EU is gratis.
 • Het bel- en sms-verbruik geven buitenlandse providers binnen 24 uur door aan KPN. Hierdoor kan het werkelijke verbruik iets hoger liggen dan wat je ziet in de MijnKPN app. Check je verbruik dan wat vaker als je Extra Bundel bijna op is.
 • De bundel is een maand geldig en verloopt 31 x 24 uur na het aanzetten.
 • De bundels zijn stapelbaar. Dat wil zeggen dat je een nieuwe bundel kan aanschaffen voordat je oude bundel op of verlopen is.
 • Je krijgt een sms'je als je op 50%, 75% en 100% van je bundel zit.
 • Ben jij door je bundel heen? Dan geldt Bescherming Internet Buitenland. Je kunt dan niet meer internetten en maakt geen onverwachte internetkosten. Wil je verder internetten, dan kun je een nieuwe bundel aanzetten. Bescherming Internet Buitenland geldt niet voor bellen en sms'en. Je betaalt na verbruik van je bundel hogere, lokale tarieven.
 • Je kunt buiten je Extra Bundel voor € 60,50 per maand aan kosten maken voor internet. Als je deze limiet hebt bereikt, kun je niet meer mobiel internetten in het buitenland, tenzij je daar expliciet toestemming voor geeft via een sms met de tekst JA naar 1330. Je krijgt daarna geen waarschuwing meer over de mogelijk hoge kosten die je dan maakt.
 • Bellen en sms’en van Nederland naar landen buiten de EU brengt extra kosten met zich mee, behalve wanneer je een Extra Bundel Voordeellanden buiten EU of Overige landen buiten EU bundel aanschaft, dan bel je uit deze bundel.
 • Gebeld worden buiten de EU gaat uit de Extra Bundel, Voordeellanden buiten EU bundel of Overige landen buiten EU bundel
 • Bellen en sms'en van buitenland naar buitenland gaat buiten de EU niet uit de bundel. Voor deze minuten en sms’jes betaal je het hogere, lokale tarief van het land met de hoogste tariefzone.
 • Het werkelijke verbruik kan hoger zijn dan het getoonde verbruik doordat buitenlandse providers het bel- en sms-verbruik binnen 24 uur (binnen EU) tot 4 dagen (buiten EU) aan KPN doorgeven.

Vanaf 1 juni kun je bij KPN je abonnement in de hele EU gebruiken, dit heet ‘Roam Like Home’. Je abonnement kun je helemaal opmaken en je hoeft geen rekening te houden met een fair use policy van maximaal 60 dagen of een beperkt aantal MB’s. Dit betekent dat je gewoon kunt internetten, bellen en sms’en in de hele EU net zoals je thuis in Nederland gewend bent.

Wel moet je kunnen aantonen dat je een duurzame band hebt met Nederland. Bijvoorbeeld als je woont, werkt of een studie volgt in Nederland. Dit checken we zodra je over een periode van 4 maanden meer belt, sms’t of internet in de EU, dan in Nederland.

Als je door je minuten en sms'jes heen bent, betaal je per minuut en sms een hoger tarief.

 • Buitenbundel bellen: € 0,23 per minuut
 • Buitenbundel sms'en: € 0,07 per sms

De tarieven voor landen buiten de EU verschillen en zijn hoger dan het buitenbundeltarief.

Maak je binnen de EU gebruik van mobiel internet op de veerboot of in het vliegtuig? Dan gaat dat niet uit je abonnement en geldt er een satelliet of maritiem tarief. Dit kan oplopen tot wel € 10,- per MB. De exacte tarieven vind je in onderstaand overzicht.

Overige tarieven mobiel 07-2017

Als jij een Prepaid SIM-kaart hebt van KPN, gelden er andere tarieven.

In het buitenland kan bel- en sms-verkeer vertraagd worden verwerkt, doordat buitenlandse providers het bel- en sms-verbruik binnen 24 uur (binnen EU) tot 4 dagen (buiten EU) aan KPN mogen doorgeven. Hierdoor kan het verbruik van je bundel in de MijnKPN app niet up-to-date zijn of ontvang je de verbruikssms met vertraging.

Je abonnement is te gebruiken in de volgende EU landen:

A Andorra, Azoren
B België, Bulgarije
C Canarische eilanden, Cyprus (Grieks gedeelte)
D Denemarken, Duitsland
E Estland
F Faeröer, Finland, Frankrijk, Frans Guyana
G Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe, Guernsey
H Hongarije
I Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië
J Jersey
K Kroatië
L Letland, Litouwen, Liechtenstein, Luxemburg
M Madeira, Malta, Martinique, Mayotte, Monaco
N Nederland, Noorwegen
O Oostenrijk
P Polen, Portugal
R Réunion, Roemenië
S Saint Martin, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje
T Tsjechië
V Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk
Z Zweden, Zwitserland
 • De EU regulering geldt dus niet in bijvoorbeeld Turkije, Servië, de Nederlandse Antillen, Aruba en Curaçao.
 • De EU regulering geldt niet op zee of in de lucht, bijvoorbeeld op de veerboot of in het vliegtuig. Alleen als je je in één van bovenstaande landen bevindt. Hiervoor gelden hogere tarieven.

In Nederland maak jij overal gebruik van het stabiele 4G Netwerk. Op reis kun je in onderstaande landen gebruik maken van lekker snel 4G.

Afganistan China India Mexico Slowakije
Albanië Colombia Indonesië Moldavië Spanje
Algerije Costa Rica Iran Monaco Sri Lanka
Argentinië Cyprus (Griekse deel) Israël Montenegro Taiwan
Armenië Denemarken Italië Nicaragua Thailand
Aruba Dominicaanse Republiek Jamaica Nieuw-Zeeland Tsjechië
Australië Duitsland Japan Noorwegen Tunesië
Azerbeidzjan Egypte Jordanië Oezbekistan Turkije
Bahrein Estland Kazachstan Oman Uruguay
België Filipijnen Kenia Oostenrijk Verenigd Koninkrijk
Bonaire Finland Koeweit Peru Verenigde Arabische Emiraten
Curaçao Frankrijk Kroatië Polen Verenigde Staten
Saba Georgië Letland Portugal Zuid-Korea
Sint Eustatius Griekenland Litouwen Qatar Zweden
Sint Maarten Guatemala Luxemburg Roemenië Zwitserland
Brazilië Honduras Macau Rusland
Bulgarije Hongarije Maleisië Saoedi-Arabië
Cambodja Hongkong Malta Servië
Canada Ierland Marokko Singapore
Chili IJsland Mauritius Slovenië