Veilig Internetten

We doen steeds meer op het internet, van winkelen tot bankieren. Veilig internet is belangrijk! 100% veilig bestaat helaas niet en internetcriminelen worden steeds slimmer. Vertrouw jij al je mails? Wanneer klik je wel op een bijlage en wanneer niet? Op deze pagina vind je meer informatie over wat KPN doet om jouw internetverbinding te beveiligen. We geven je praktische tips, want samen kunnen we meer doen om online minder kwetsbaar te zijn.

Hoe houdt KPN het netwerk veilig?

Wat kan jij doen?

KPN Veilig

Alles over Phishing

Hoe houdt KPN het netwerk veilig?

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Wat kun je zelf doen?

Je mag natuurlijk van KPN verwachten dat we er alles aan doen om die veiligheid zo veel mogelijk te garanderen, maar laten we eerlijk zijn: 100% Veilig internetten bestaat niet. Om het internetcriminelen zo lastig mogelijk te maken, hebben we ook jouw hulp nodig. Samen bereiken we veel meer en daarom geven we je graag enkele belangrijke tips.

Tip van onze specialisten van de Abuse Desk

Bekijk alle video tips

KPN blogs

Bij KPN bloggen we geregeld over veilig internetten. Klik hiernaast op één van de blogs om meer te lezen.

Tips om je computer veilig te gebruiken

Even je bankzaken regelen, je e-mail bekijken of gewoon op het internet surfen, de computer heeft ons leven een stuk eenvoudiger gemaakt. Met de populariteit van de computer is helaas ook de online criminaliteit toegenomen

Lees meer

Zes manieren om veilig om te gaan met wachtwoorden

Wachtwoorden, we hebben ze allemaal nodig en ze zijn tegenwoordig het bastion van je digitale veiligheid. Maar ik vind het nog vrij lastig om door de bomen het digitale bos te zien

Lees meer

Opgroeien in een wereld met onbegrensde mogelijkheden

Wist je dat het meer dan 150 jaar geleden is dat er voor het eerst werd gesproken over de telefoon? Sindsdien is er veel veranderd. Met name de afgelopen 25 jaar hebben veel stof doen opwaaien….

Lees meer

Ben jij ook alert op internetcriminaliteit?

Na een gezellig avondje stappen kom je thuis en zie je dat de voordeur op een kiertje staat, als je de deur binnenstapt zie je een grote puinhoop. Alles is overhoop gehaald en je mooiste spullen zijn…..

Lees meer

Alles over valse e-mail: phishing

Soms krijg je e-mails die afkomstig lijken van KPN, waarin je gevraagd wordt om vertrouwelijke informatie, zoals je wachtwoord of pincode. Het gaat hierbij om phishing. Let daarom goed op.

Hoe herken ik een phishing mail

  • Kijk goed naar de afzender van de mail.
  • Check de link die in het bericht staat. Is dit geen link naar een pagina op KPN.com dan zal dit hoogst waarschijnlijk geen KPN pagina zijn.
  • Pas op met e-mails waarin spelfouten, slechte grammatica of vreemde afbeeldingen voorkomen.
  • KPN vraagt je nooit om je wachtwoord, pincode of andere vertrouwelijke gegevens per e-mail.

Wat moet ik doen om phishing te voorkomen

  • Geef nooit je wachtwoord, pincode of andere vertrouwelijke gegevens via e-mail.
  • Vermijd het klikken op links in e-mails. Typ in plaats daarvan het webadres van de website die je wilt bezoeken in de adresbalk van je internet browser. Als je met de cursor op de link gaat staan zonder deze aan te klikken, zie je of de link wel bij de juiste website hoort.
  • Open de bijlage van een e-mail alleen wanneer je de afzender vertrouwt. Een bijlage kan een virus bevatten.